IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Hyökkääjä Toni Leinonen Jokipoikiin!

Dataline

Jokipojat on tehnyt loppukautta koskevan sopimuksen kokeneen hyökkääjän Toni Leinosen kanssa. 

Leinosella on 135 Liiga-ottelun kokemus HIFK:n ja Vaasan Sportin paidassa. Mestistäkin mies on vääntänyt 185 ottelun verran. Leinonen kipparoi K-Vantaan joukkuetta kahden kauden verran vuosina 2015-2017. Tehokkain kausi Mestiksessä oli kaudella 2016-2017, kun 50 runkosarjaotteluun syntyivät kovat 45 tehopistettä. Kauden päätteeksi 26-vuotias hyökkääjä pokkasi palkintokaappiinsa Mestis-hopeaa.

Jokipoikien leirissä tuulen nopean hyökkääjän saapuminen Joensuuhun on otettu ilolla vastaan.

- ”Leiska” on kokenut pelaaja Mestikseen, hän tuo meille erilaisia vaihtoehtoja. Hän pystyy pelaamaan erikoistilanteita, laiturina ja keskushyökkääjänä. Kertoo pelaajasta jo paljon, kun on toiminut kapteenina useampana kautena muun muassa K-Vantaassa pelatessaan. Hän toimii varmasti esimerkkinä meidän nuorille pelaajilla, samalla hän tuo leveyttä hyökkäyskalustoon, mikä on erittäin tärkeää, kun pelaajia on ollut viime aikoina telakalla. Hienoa että Toni valitsi Jokipojat, Päävalmentaja Jouni Varis kuvailee

Hyökkääjän vahvuuksia ovat nopea luistelu, hyvä laukaus, sekä työteliäisyys. Pienestä koostaan huolimatta Leinonen pelaa fyysisesti, eikä jätä tilanteita kesken mistään hinnasta.

-Olemme olleet Tonin palveluksista kiinnostuneita pari viimeisintä kautta. Nyt onneksi tiemme ja ajatuksemme kohtasivat. Toni on pelaajana tosi nopea ja luisteluvoimainen, juuri sellainen pelaaja, jota ollaan etsitty hyökkäyspäähän. Lisäksi hän tietää kokemuksensa ja johtajuusominaisuuksiensa ansiosta mitä voittaminen ja päivittäinen tekeminen vaatii tällä sarjatasolla. Antaa aivan varmasti meille lisäarvoa hyökkäyspäähän ja erikoistilanteisiin. Toni kertoi haluavansa menestyvään joukkueeseen ja olen tosi tyytyväinen, että hän valitsi joukkueekseen Jokipojat, pelaajakoordinaattori Mika Martikainen myhäilee.

Leinonen pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa heti keskiviikkona PKS Areenalla Imatran Ketterää vastaan. Valmennus ei kuitenkaan asettele tuoreen ärjyhyökkääjän harteille paineita.

-Pitää olla kärsivällinen hänen suhteen, Toni pelaa keskiviikkona kauden ensimmäisen pelin, joten mitään sankarin viittaa ei olla asettelemassa päälle. Kunhan saadaan mies ajettua sisään joukkueeseen ja uuteen ympäristöön, niin uskon että hänestä on vielä paljon iloa meille ja kotiyleisölle pitkän kauden aikana, Varis muistuttaa.

Myös pelaaja itse on erittäin mielissään päästessään takaisin tositoimiin ja uuteen kotikaupunkiin.

-Ilman muuta hyvillä fiiliksillä! Tässä on aika pitkä kesä ollut takana, olen treenannut hyvin ja etsinyt samalla pelipaikkaa. Joensuusta olen kuullut pelkkää hyvää johtuen siitäkin, että kavereita on sieltä päin kotoisin. Päätökseen vaikutti se, että Jokipojilta tuli selkeä viesti, että kiinnostusta on ja rooliakin olisi tarjolla. Tavoitteet ovat tottakai kehittyä ja mennä eteenpäin pelaajana, sekä ihmisenä, mutta ennen kaikkea menestyä joukkueena, Leinonen kommentoi.