IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jarkko Immosen mietteitä menneestä ja tulevasta

Dataline

Jokipoikien Mestis-kausi päättyi viikko sitten pelattuun pronssiotteluun, jossa joukkue hävisi SaPKolle maalein 3-1. Nyt edessä on viiden kuukauden tauko ennen pelien alkamista uudestaan, ja kevätauringon paistaessa on hyvää aikaa pohtia sekä mennyttä että tulevaa Mehtimäki Oy:n puheenjohtajan Jarkko Immosen kanssa. Kävimme jututtamassa myös uransa päättänyttä Samu Pitkästä, ja hänestä tehdyn videohaastattelun löydät YouTube-kanavaltamme.

- Urheilullisesti voidaan miettiä, että minimitavoite saavutettiin. Tästä pitää pystyä parantamaan ja ponnistella sen eteen, että Jokipojat taistelee jatkossa Mestiksen mestaruudesta ja myös voittaa sen, Jarkko Immonen toteaa.

Talouden osalta kausi ei ollut aivan toivotunlainen, ei toki mikään katastrofikaan. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli 1034 katsojaa peliä kohden. Neljä pudotuspeliä 1534 yleisökeskiarvolla paikkasivat kuitenkin tätä tilannetta.

- Tilikausi tulee olemaan hiukan tappiollinen, mutta vaje pystytään kyllä hoitamaan. Liiketoiminnallisen puolen kehittämisen eteen tehdään kovasti töitä koko ajan, Immonen painottaa.

- Pyrimme jatkossa palvelemaan yhteistyökumppaneitamme entistä paremmin. Myös ottelutapahtumamme tulee jatkossa olla mielenkiintoisempi, parempi ja viihdyttävämpi, jotta saamme lisää väkeä lehtereille joukkuetta kannustamaan. Toki kaiken keskiössä on menestyvä ja kiinnostava jääkiekkojoukkue.

Ensi kauden joukkue rakenteilla

Jokipoikien joukkue tulee kokemaan ensi kaudella huomattaviakin muutoksia. On pelaajia, jotka siirtyvät urallaan eteenpäin aina Liigaan asti, ja lisäksi on pelaajia, jotka päättävät uransa. Tällaisesta päätöksestä on julkisesti jo kertonutkin joukkueen monivuotinen kapteeni Samu Pitkänen.

- Samu pelasi hienon uran, ja hän on minulle henkilökohtaisestikin erittäin läheinen pelaaja. Meillä on pitkä yhteinen historia takana. Hän on pala Joensuulaista jääkiekkoilua ja todellinen ärjysydän. Varmasti saamme jatkossa nauttia hänen panoksestaan Joensuussa myös muussa roolissa kuin pelaajana, Immonen uskoo.

Ensi kauden joukkueen kasaaminen on hyvässä vauhdissa, ja sopimuksiakin on jo tehty. Myös päävalmentaja on kiinnitetty ja muun valmennustiimin osalta neuvottelut ovat loppusuoralla. Muitakin urheilutoimeen liittyviä muutoksia on tulossa ja niistäkin tiedotetaan lähiaikoina.

- Mielestäni olemme ihan hyvässä aikataulussa. Kunhan palaset ovat kunnolla loksahtaneet paikoilleen, julkaisemme kerralla sekä ensimmäiset pelaajasopimukset että valmennusjohdon nimet. Tähän menee luultavasti muutama viikko, Immonen paljastaa.

Samu Pitkäsen ohella moni muukin ärjypaitojen oma kasvatti on päättämässä uraansa Mestis-tasolla.

- Tämän vuoksi joukkue ei tule ensi kaudella olemaan aivan niin joensuulainen kuin muutamana aiempana vuonna. Junioreista on joka tapauksessa pystynyt nousemaan edustukseen hyvin pelaajia, mikä on hienoa ja tärkeää. Juniori Jokipojissa tehdään äärimmäisen laadukasta työtä, josta jokaisen kannattaa olla ylpeä. Tätä pelaajapolkua pyritään edelleen kehittämään, Immonen lupaa.

Pelaajabudjetti pysyy suurin piirtein samana kuin kuluneellakin kaudella.

- Uskomme, että sillä rahamäärällä pystymme taistelemaan Mestiksen terävimmässä kärjessä. Pelaajat pyritään kartoittamaan mahdollisimman hyvin ja selvittämään heidän taustansa. Keskiössä on urheilullisuus ja tavoitteellisuus.

Katse tulevaan

Myös seuran sisällä on luvassa pieniä muutoksia.

- Huoltajana hienoa työtä tehnyt Antti Saarivainio aloittaa nyt keväällä täysipäiväisenä sisällöntuottajana, kun aiemmin hallituksen jäsen Lauri Hyvönen on tehnyt sitä oman työnsä ohessa. Siihen on nyt valmiuksia panostaa entistä enemmän, ja samalla pystymme huomioimaan myös yhteistyökumppaneita aiempaa paremmin, Immonen mainitsee.

- Lisäksi olemme rekrytoimassa lisää väkeä myyntiin ja markkinointiin sekä tapahtumavastaavan työhön. Aika pienellä porukalla tätä hommaa on tehty, ja ensi kaudeksi taustaryhmää on tarkoitus laajentaa.

Jokipoikien kiinnostavuutta on pohdittu paljonkin, ja asian eteen aiotaan tehdä kovasti töitä.

- Pyrimme uudistamaan joukkueen ja seuran toimintoja ja ilmettä, olemaan enemmän kaupunkilaisia läsnä ja tulemaan tutuksi jokaiselle joensuulaiselle, Immonen päättää.