IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jokipojat solmi viisi uutta pelaajasopimusta

Jokipojat ovat solmineet viisi uutta pelaajasopimusta tulevan kauden runkoonsa. Vuoden jatkosopimuksen allekirjoittivat hyökkääjät Teemu Lahtinen, Eetu Rissanen ja A-nuorista edustusmiehistöön nouseva puolustaja Akseli Rouhiainen. Uusina kasvoina vuoden mittaisilla sopimuksilla ärjynutussa nähdään Tapparan A-nuorista saapuva hyökkääjä Elias Elomaa ja Mestistä useamman kauden pelannut hyökkääjä Viljami Wacklin, jonka viimeisin seura oli viimekaudella Ruotsin Division 1 pelaava Vimmerby HC.

Pelaajakoordinaattori Mika Martikainen on tyytyväinen joukkueen hankintoihin ja odotukset jokaista pelaajaa kohtaan ovat maltillisen korkealla.

20-vuotias Teemu Lahtinen on Jokipoikien oma kasvatti, raamikas keskushyökkääjä omaa potentiaalin vakiinnuttaa paikkansa miesten tasolla. Juniorisarjoissa tehoja on tullut kiitettävästi, nyt on aika näyttää osaaminen myös miesten tasolla.

” Teemu Lahtisen kohdalla "neljäs kerta toden sanoo". Keskushyökkääjä aloittaa neljännen vuoden edustuksessa, mutta on pelannut suurimman osan kausista aina A-nuorissa. Kärsi viime kaudella pahoista loukkaantumisista ja nyt vihdoin toiveissa leikkauksesta toipuminen ja näyttökausi osaamisesta.”

Eetu ”Rymy” Rissanen on tuttu mies joensuulaisille Jokipoikien ja Kiekkokoplan paidasta. 26-vuotias pieni mutta pippurinen työmyyrä on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla Mestiksessä. Monipuolisuus on miehen valtti, taitoa kun löytyy pelata niin keskellä kuin laidassakin.

” Eetu Rissanen on jo tuttu näky Jokipojissa. Viime kaudesta jäi parannettavaa, joten näyttöhalut miehellä ovat kovat. Edellisellä Jokipojat-kaudella 12 maalia lyönyt kentän pienin mies antaa joka ilta kaikkensa ja on monikäyttöinen pelaaja jokaisessa pelitilanteessa.”

Jokipojat tuottavat hyviä pelaajia juoniorimyllystään jatkuvasti. 21-vuotias Akseli Rouhiainen on tästä taas erittäin hyvä esimerkki. Useammalla kaudella A-junioreissa hurjia tehoja takonut puolustaja pääsee nyt toden teolla miesten peleihin mukaan. Viimekausi toi jo Mestis-debyytin ja yhteensä kolme Mestis-ottelua, joissa kypärän alta hulmuavasta hiustyylistään tunnettu nuorukainen esiintyi vakuuttavasti. 

” Akseli Rouhiainen on Jokipoikien oma kasvatti, rightin-kätinen puolustaja, joka kävi edustusjoukkueen mukana kolmessa pelissä viime kaudella. Silmiinpistävän rauhallinen ja hyvän peliälyn omaava nuori puolustaja, joka ei kaihda fyysisiäkin otteita. ”

Uusi kasvo ärjynutussa on 21-vuotias Elias Elomaa, joka saapuu Tampereelta Tapparan A-nuorista. Ilves-kasvatti takoi erittäin kovat tehot viimekaudella Nuorten Liigassa, 46 runkosarjaottelussa syntyi yhteensä 50 pistettä. Elomaa omaa yhteistä kokemusta Jokipoikiin palanneen Lauri Huhdanpään kanssa, joten aika näyttää syntyykö heistä tehokas tutkapari tulevalla kaudella.

” Elias Elomaa on vuonna -97 syntynyt tamperelainen, joka aloittaa ensimmäisen kautensa miesten tasolla. Taitava laitahyökkääjä oli elementissään viime kaudella Nuorten Liigassa tehden 55 peliin 54 pistettä. Pikkulinnut ovat laulaneet sen verran, että tästä kaverista kuullaan vielä tulevaisuudessa. ”

Viljami Wacklin on tullut tutuksi Mestistä seuranneille niin SaPKon kuin Kokkolan Hermeksen paidasta. 23-vuotias helsinkiläinen HIFK-kasvatti on pelannut Mestistä 120-ottelua, joissa on syntynyt yhteensä 51 pistettä. Viimekausi päättyi Ruotsin Division 1 pelaavan Vimmerby HC:n riveissä.

” Viljamilla Wacklinilla on takanaan pari rikkonaista kautta. Hyökkääjä tulee hakemaan Jokipoikiin ihan uutta alkua Mestis-uralle. Viljami on myös monikäyttöinen pelaaja pystyen hoitamaan sekä keskushyökkääjän että laitahyökkääjän tontit.”

Jokipojilla on nyt 21 pelaajasopimusta, joista kaksi on koko kauden mittaisia lainasopimuksia yhteystyöseura Helsingin IFK:sta, joukkueen runko koostuu 2 maalivahdista, 7 puolustajasta ja 12 hyökkääjästä. Joukkueeseen kartoitetaan vielä tulosta tekeviä pelaajia. Kiikarissa on kaksi puolustajaa ja yksi keskushyökkääjä, sekä yksi laitahyökkääjä.

Jokipoikien ensimmäinen harjoitusottelu pelataan PKS-Areenalla perjantaina 10.8 klo.18:30. Vastaan asettuu Kajaanin Hokki. Lämpimästi tervetuloa!

Jokipojat pelaajasopimukset 2018-2019

MAALIVAHDIT

Niilo Halonen (HIFK)
Joonas Harald

PUOLUSTAJAT

Akseli Rouhiainen
Niko Hämäläinen
Wiljami Kupiainen
Niko Ervasti
Lassi Raitanen
Joel Olkkonen
Esa Lehikoinen

HYÖKKÄÄJÄT

Harri Lankinen
Teemu Lahtinen
Lauri Huhdanpää
Elias Elomaa
Eetu Rissanen
Viljami Wacklin
Janne Hämäläinen (HIFK)
Mika Koivisto
Janne Väyrynen
Joonas Larinmaa
Miro Väänänen
Tatu Kokkola