IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Hermes-Jokipojat

Maajoukkuetauko lähestyy ja sitä ennen kamppaillaan viimeinen ottelukierros lauantaina. Jokipoikien osalta viimeinen taisto ennen taukoa käydään Kokkolassa, kovavireisen Hermeksen vieraana.

Eilen perjantaina Jokipojat hakivat hyvällä vieraspelillään täydet kolme sarjapistettä Keuruulta. Hermes sai levätä perjantain, joten lauantain kamppailusta on tulossa erittäin kova vääntö. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla kaksi ja kolme. Jokipojat ohitti Hermeksen sarjataulukossa eilisen voiton myötä. Joukkueita erottaa 14 pelatun ottelun jälkeen vain yksi vaivainen piste.

-Hermes, paperillakin kova joukkue. Hyvin ovatkin syksyn pelanneet. Kaverilla oli perjantaina vapaapäivä, joten siellä on akut täynnä. Meidän pitää puristaa kaikki tuonne jäälle, viimeinen ottelu ennen taukoa. Tässäkin sarjassa pitää lyödä parastaan joka ilta kun kaukalossa pelataan, väsymys ei saa viedä voittoa. Lauantaina pitää olla henkisesti ja fyysisesti valmiita, päävalmentaja Jouni Varis ennakoi.

Myös pelaajistosta tiedostetaan ottelun lähtökohdat hyvin.

-Kaikkemme tulemme tuonne kentälle jättämään, sen jälkeen saa hetken ottaa happea, kun tauko alkaa, kapteeni Esa Lehikoinen kommentoi KeuPa-ottelun päätyttyä.

Ärjyhyökkääjälle Taavi Tialalle ottelu on varmasti erityinen. Viime kaudella Hermestä edustanut työteliäs rymistelijä palaa Kokkolaan nyt vierasjoukkueen paidassa. 

Jokipoikien syksy on edennyt positiivisin merkein, vaikka ottelutahti on ollut melkoisen tiukka.

-Aika tiivis syksy ollut, ei tauko pahasta ole, päästään ottamaan happea, nopeasti mennyt tämä syksy, 1/3 jo pelattu tästä sarjasta. En osaa sanoa onko tämä hyvä vai huono aika pitää taukoa, mutta pääsevätpähän pelaajat vähän miettimään muutakin kuin jääkiekkoa. Aika tiukkaa tahtia on menty.

Kokoonpanoon päävalmentaja Jouni Varis ja apuvalmentaja Ville Väänänen ovat tehneet pieniä muutoksia. Hyökkääjä Elias Elomaan tilalle nousee Teemu Lahtinen ja seitsemänneksi puolustajaksi on merkitty Akseli Rouhiainen. Maalia vartioi malivahtipörssin kärki Niilo Halonen. 

Jokipojat palaa maajoukkuetauolta tositoimiin keskiviikkona 14.11 Rovaniemellä. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 16.11, silloin PKS Areenalle vieraaksi saapuu K-Vantaa.