IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Jokipojat-Peliitat

Dataline

Jokipoikien kotiottelut jatkuvat keskiviikkona, kun PKS Areenalle saapuu vieraaksi Heinolan Peliitat. Vahvassa vireessä ja etenkin kotiluolassa voitokkaasti pelannut ärjylauma saa vastaan luisteluvoimaisen ja viime kaudesta pelitapaansa muuttaneen heinolalaisnipun.

Peliitat ovat sarjassa kymmenentenä 12 pisteellään. Otteluita he ovat pelanneet yhtä paljon kuin Jokipojatkin, eli 12. Pari edellistä ottelua ovat päättyneet niukkoihin maalin tappioihin. Viimeisin ottelu päättyi vahvaa syksyä pelaavan Hermeksen voittoon jatkoajalla lukemin 5-4.

Jokipojat väänsivät kirjaimellisestikin viime perjantaina voiton TUTO:sta lukemin 5-3. Kotijoukkue johti ottelua jo 5-1 viimeisen erän lopussa, mutta pienen tahran, muuten erinomaiseen esitykseen jätti turkulaisten kaksi nopeaa kavennusmaalia. Niistä huolimatta perjantaina nähtiin selvästi ehjin 60 minuuttinen ärjylaumalta tällä kaudella. Perjantai-illan hahmo oli Jokipoikien oma kasvatti Miro Väänänen, joka tälläsi Mestis-uransa ensimmäisen kypärätempun. Sen ansiosta nuori hyökkääjälupaus kantaa keskiviikkona kultaista kypärää.

-Peliitat ovat erittäin luisteluvoimainen joukkue, he ovat hyvin vaarallisia etenkin hyökkäyssuuntaan. Ovat muuttaneet pelitapaansa viime kaudesta ja taistelleet voitosta jokaisessa ottelussa tällä kaudella. Meidän pitää olla oman pelin kautta erittäin valmiita, vastustaja antaa kovan paineen, joten kiekon kanssa meidän pitää olla laadukkaita, päävalmentaja Jouni Varis analysoi.

Joensuuhun on saapunut myös yhteistyöseura Helsingin IFK:n taustahenkilöitä.

-Maalivahtivalmentaja Jan Lundell, fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho ja tuottaja Eetu Hyvärinen HIFK:sta ovat olleet meidän mukana tiistaista alkaen, tosi kivaa että tulivat, saatiin vaihtaa ajatuksia yhdessä. Lundell oli jäällä meidän kanssa, Harri veti oheisharjoitteet meidän fysiikkavalmentaja Pasi Kinnusen kanssa. Tosi antoisia päiviä varmasti meille ja pelaajille, hienoa olla yhteistyöjoukkue IFK:n kanssa, Jouni Varis myhäilee.

Helsinkiläisvierailla on myös kokemuksia Joensuusta, sillä Harri Yrttiaho on toiminut Jokipojissa fysiikkavalmentajana ja Eetu Hyvärinen on kotoisin Joensuusta. Kolmikko on Joensuussa torstaihin asti. Keskiviikko-illan otteluakin he seuraavat varmasti tarkkaavaisesti.

Keskiviikon kotiottelu on viimeinen PKS Areenalla pelattava kamppailu ennen ensiviikolla alkavaa maajoukkuetaukoa. Viikonlopuksi ärjylauma matkaa Keuruulle ja Kokkolaan. Kotijoukkue toivookin, että joensuulaisyleisö löytää itsensä PKS Areenalle kannustamaan omiaan.

-Viimeinen kotipeli ennen maajoukkuetaukoa, toivottavasti väki löytää itsensä hallille. Huomenna on tarjolla vauhdikasta ja viihdyttävää lätkää! Tulkaa nauttimaan ja kannustamaan, Varis päättää.

Jokipoikien terveystilanne on pysynyt ennallaan. Tulevasta ottelusta tulevat varmuudella olemaan sivussa pitkäaikaistoipilas Viljami Wacklin, sekä Lassi Raitanen ylävartalovammojen vuoksi. 

Jokipojat-Peliitat keskiviikkona 31.10 PKS Areenalla klo.18:30. Lämpimästi tervetuloa!