IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: Jokipojat-Peliitat 4-5 VL

Dataline

Keskiviikko-illan jännitysnäytelmää vietettiin PKS Areenalla toden teolla, kun Jokipojat ja Heinolan Peliitat mittelivät paremmuudestaan. Ottelu näytti jo menevän Jokipojille lukemin 4-3, mutta vajaat 6 sekuntia ennen loppua Peliitat tasoittivat ottelun ja vei voiton voittomaalilaukauskisassa 4-5 (2-1,1-1,1-2,0-0,0-1).

Ottelun ensimmäinen kolmannes oli totuttua Mestis-kiekkoa. Peli aaltoili päädystä päätyyn ja molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään ylivoimaakin. Jokipojat tappoivat mallikkaasti ottelun ensimmäisen alivoimansa, eikä Peliitat päässeet mässäilemään vaarallisilla maalipaikoilla. Sen sijaan rangaistuksen päätyttyä Lauri Huhdanpää karkasi läpiajoon ja ujutti taidokkaasti kiekon Peliitat-vahti Sami Sunin längeistä maaliin ja siirsi Jokipojat 1-0 johtoon. Peliitat tuli hetkeä myöhemmin tasoihin. Jokipo-kasvatti Santeri Koponen purjehti hienosti läpi ärjypuolustuksen ja laukoi kohti Niilo Halosta. Halosen torjunnasta kiekko lirui maalia kohti. Irtokiekossa ensimmäisenä oli Pelicans-laina Niklas Salo, joka tasoitti ottelun 1-1. Jokipojat marssi ensimmäiselle erätauolle 2-1 johdossa, kun kultakypärä Joonas Larinmaa puski vahvasti oikeaa laitaa pitkin kohti Sami Sunia ja ujutti kiekon etukulmasta ohi Sunin.

Toinen erä jatkui ”hurlumhei-kiekolla”. Maalipaikat siunaantuivat poikkeuksetta joukkueiden omista kiekon menetyksistä. Jokipojat siirtyi ajassa 31:18 Tatu Kokkolan komealla rystynostolla 3-1 johtoon. Erän aikana nähtiin myös kovia taklauksia molemmin puolin. Peliitat kavensi ottelun 3-2 Jokipoikien kiekonmenetyksestä omalla puolustusalueellaan. Maalintekijänä Ville Nieminen, joka pääsi sutimaan kiekon takatolpilta ohi Halosen.

Jokipojat aloittivat kolmannen erän alivoimalla, kun toisen erän päättyessä Elias Elomaalle vihellettiin 2+10 minuutin rangaistus selästä taklaamisesta. Jäähyn tapettuaan, myös isännät pääsivät pyörittämään ylivoimaa, mutta erikoistilannemaaleja ei vielä päästy tehtailemaan. Peliitat tuli ottelussa tasoihin 3-3 Roope Elimäen maalilla, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 4 minuuttia. Jokipojat näyttivät sisukkuuttaan kampeamalla itsensä väkisin 4-3 johtoon 2 minuuttia ennen ottelun loppua. Maalintekijänä Janne Väyrynen, joka kiskaisi Peliittojen maalin edustalle pyörimään jääneen kiekon yläkulmaan. Ottelun loppu sai jännittävän lopun, kun Peliitat rynnisti kaikilla sylintereillä Jokipoikien päädyssä hakien jälleen tasoitusosumaa. Jokipoikien hyökkääjää Toni Leinosta rangaistiin vielä 2 minuutin arvoisesti korkeasta mailasta 30 sekuntia ennen loppua. Se koitui kohtaloksi. Peliitat tuli kuin tulikin vielä tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla ei ratkaisua saatu aikaiseksi, joten paremmuutta lähdettiin selvittelemään voittolaukauskilpailun kautta. Voittolaukauskilpailussa Peliitat onnistuivat kahdesti, maalintekijöinä Atte Antinaho ja Arttu Rämö. Jokipoikien laukojat törmäsivät tällä kertaa heinolalaisten maalivahtiin Sami Suniin, joten kaksi sarjapistettä matkaa Heinolaan ja yksi piste jää Joensuuhun.

- Maalirikkaus johtui siitä, että me annettiin kolme ekaa maalia ihan käsittämättömällä tavalla. Pelattiin ihan ok peliä muuten. Joukkueen taisteluun pitää olla tyytyväinen, hyvin joukkue jaksaa tehdä hommia. Maalejakin saatiin kiitettävästi tehtyä. Mietityttää hieman puolustajien pelaaminen, mutta hyvä kuitenkin näin, mukava välillä voittaa, Peliittojen pääkäskijä Jani Keinänen ynnäsi.

- Alku ihan ok, ensimmäiset 6 maalia tapahtui molempien joukkueiden virheistä. Valintojen kanssa oltiin vaikeuksissa. Kirvelee tommonen päätös, vastustaja tuli vahvasti vielä loppuun ja teki tasoittavan maalin. Mitä me voidaan oppia? Se on isoin juttu, kausi on pitkä. Peliitat ollaan kohdattu kolmesti ja kaikki on ollut maalin pelejä. Pelaajat varmaan ymmärtää sen, mutta jäällä pitää tehdä oikeita ratkaisuja. Matka jatkuu, päätä ylös vaan. Kaksi ottelua vielä tällä viikolla vieraissa. Valmistautuminen alkaa huomenna. Näillä mennään nyt tällä hetkellä, vähän on vaikeaa. Rentous puuttuu, vaikea sanoa onko se henkistä vai fyysistä, päävalmentaja Jouni Varis sanaili.

Jokipoikien ottelut jatkuvat viikonloppuna Kokkolassa ja Keuruulla. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 12.12 klo.18:30 Imatran Ketterää vastaan.

 

MAALIT

03:56 1-0 Huhdanpää

07:50 1-1 Salo (Laine, S.Koponen)

09:54 2-1 Larinmaa

31:18 3-1 Kokkola (Leinonen)

37:02 3-2 Nieminen (Kouvalainen)

56:01 3-3 Elimäki (Rämö, Jeskanen)

58:07 4-3 Väyrynen (Kokkola, Leinonen)

59:54 4-4 Antinaho (Jeskanen, Mäkitalo) YV, IM

65:00 4-5 Antinaho VL

 

TORJUNNAT

Halonen 10+5+17+4=36

Suni 8+8+10+3=29

 

RANGAISTUKSET

Jokipojat 20min

Peliitat 6min