IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: IPK-JOKIPOJAT 3-2ja.

Jokipoikien Suomen Cup:in jatkohaaveet kariutuivat karvaaseen jatkoaikatappioon Iisalmen Peli-Karhujen vieraana. IPK oli parempi luvuin 3-2 (0-1,0-1,2-0,1-0)

Jokipoikien kauden ensimmäiset panokselliset pelit alkoivat perjantaina Iisalmessa Kankaan montussa. Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu IPK:ta vastaan käynnistyi Jokipoikien komennossa. Kotijoukkueen jäähyillessä ärjypaitojen Eetu Rissanen pääsi nautiskelemaan ottelun lukemiksi 0-1, syöttäjänä tähän maaliin toimi paluun pelikentille tehnyt Lassi Raitanen. Ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen ajan pelin painopiste oli vahvasti IPK:n puolustusalueella, erän jälkeen IPK:n maalivahdille Aleksi Autiolle kertyi 11 torjuntaa, kun taas Jokipoikien maalia vartioinut Niilo Halonen selvisi vain kolmella torjunnalla.

Toinen erä oli jo tasaisempaa vääntämistä. Jokipojille syntyi aihetta tuulettamiseen eränpuolivälissä ajassa 30:26, sillä maaliahne Janne Väyrynen iski kiekon reppuun Eero Teräväisen ja Taavi Tialan esityöstä. Toisessa erässä Väyrysen 0-2 maalin lisäksi ainoa tilastomerkintä oli Lauri Huhdanpään kahden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta.

Kolmanteen erään IPK sai uutta virtaa ja tulikin heti erän alkuun maalin päähän. 1-2 kavennusmaalista vastasi Aleksi Hämäläinen. Tästä maalista kotijoukkue sai lisää puhtia ja IPK nousi muutaman minuutin päästä rinnalle Aatu Hämäläisen johdolla. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 lukemiin ja paremmuutta lähdettiin selvittelemään jatkoajan kautta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 14 sekuntia, kun IPK karkasi 2-1 hyökkäykseen, josta iisalmelaisten illan hahmo Otto Huttunen (1+2) ei erehtynyt. Näin ollen IPK jatkaa Suomen Cupissa jatkoon puolivälieriin voittaessaan lohkon molemmat kamppailunsa.

-Kaksi ensimmäistä erää oli erittäin raikasta pelaamista ja sellaista mitä me haluammekin pelata. Paikkoja oli taas iso liuta, mutta viimeistelyssä jäi parannettavaa. Autio pelasi hyvin IPK:n maalilla, ei mitään häneltä pois. Jääkiekko on maalintekopeli ja vain maalit ratkaisevat. Kolmannessa erässä 5-5 pelissä tehtiin muutamia virheitä, joista vastustaja rankaisi kylmän viileästi. Erittäin harmittava oli tuo jatkoaika, jossa pelasimme itsemme pihalle, ja kaverit pääsivät ylivoimahyökkäykseen, jonka viimeistelivät tehokkaasti, päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

-Tulos harmittaa kyllä tämän Suomen Cupin osalta, mutta huomenna pelataan vielä ja siihen otteluun meidän valmistautuminen alkoi nyt. Tämä peli meidän täytyy nyt nollata ja jatkaa työntekoa, Varis jatkaa.

Jokipojat pelaa vielä huomenna lauantaina Suomen Cupissa lohkon viimeisen ottelun, IPK:lle keskiviikkona hävinnyttä D-Kiekkoa vastaan. Ottelu pelataan klo17:00 PKS-Areenalla. Lämpimästi tervetuloa!

 

MAALIT:

12:14 0-1 Rissanen (Raitanen)

30:26 0-2 Väyrynen (Teräväinen, Tiala)

40:21 1-2 Al. Hämäläinen (Hyvärinen, Huttunen)

45:52 2-2 Aa. Hämäläinen (Huttunen, Pyykkönen)

60:14 3-2 Huttunen (Rantaeskola, Alanen)

 

TORJUNNAT

AUTIO 11+11+15+0=37

HALONEN 3+8+6+0=17

 

RANGAISTUKSET:

IPK 3x2min=6min

JOKIPOJAT 3x2min=6min