IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: IPK-Jokipojat 4-1

Dataline

Jokipoikien reissu Iisalmeen ei tuottanut toivottua lopputulosta. IPK piti pisteet kotonaan lukemin 4-1 (1-1,2-0,1-0).

Ottelu Kankaan montussa käynnistyi totutussa Mestis-hengessä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä. Erän aikana Jokipojat pääsivät hyville maalipaikoille mallikkailla hyökkäyksillään, pelaten muun muassa parilla nopealla syötöllä Miro Väänäsen läpiajoon. IPK oli myös erittäin pirteä Jokipoikien päädyssä. Kiekko pomppi muutamaan otteeseen Joonas Haraldin vartioiman maalin edustalla vaarallisesti. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin Jokipoikien toimesta. Ärjylauma pyöritti ylivoimaansa, ja juuri kun IPK:n rangaistus päättyi, täräytti Janne Väyrynen tulisella rannelaukauksellaan B-pisteen kaarelta lukemat 0-1. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Toni Leinonen ja Eero Teräväinen. Kapteeni Esa Lehikoinen ansaitsee sulan hattuunsa erinomaisella maskipelaamisellaan. Avausmaalista ehti kulua noin kaksi ja puoli minuuttia kun IPK tuli tasoihin 1-1. Isäntien Juuso Nevalainen porhalsi oikeaa laitaa pitkin ja ampui erittäin hyvän laukauksen suorasta luistelusta etu yläkulmaan ohi Joonas Haraldin. Ottelun ensimmäinen erä tarjosi siis kaksi erittäin komeaa maalia ja numeroissa 1-1 siirryttiin erätauolle.

Toisen erän alku oli Jokipoikien osalta synkkä. IPK karkasi jo 3-1 johtoon Aatu Hämäläisen ja Mikko Juusolan maaleilla, kun erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Alun nukahduksen jälkeen peli alkoi pikkuhiljaa taas kääntymään Jokipojille, mutta maaliin asti kiekkoa kovasta yrityksestä huolimatta ei saatu. Erän ehkä parhain paikka siunaantui puolustaja Niko Ervastille, joka pääsi ampumaan B-pisteiden välistä kohti IPK:n maalivahti Aleksi Autiota, mutta Autio ryösti Ervastin komealla hanskatorjunnallaan. Erän aikana nähtiin myös kovuutta, kun Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen taklasi kovasti, mutta ennen kaikkea puhtaasti IPK:n Aleksi Hämäläistä siniviivan tuntumassa ja katkaisi näin IPK:n hyökkäykseen lähdön.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä. Ottelun kuva tiivistyi hyvin kolmannessa erässä. Jokipojat rakensivat peliä ja pyöritti, mutta IPK puolusti sydäntään, eikä päästänyt ärjypaitoja parhaimmille maalipaikoille. Jokipojat hakivat kavennusmaalia ilman maalivahtiakin, mutta se ei tuottanut tulosta. IPK kaunisteli vielä lukemia 4-1 iskemällä viimeisellä sekunnilla kiekon tyhjiin ja otti kolme pistettä hyvin pelanneen maalivahti Aleksi Aution johdolla.

-Ilonen jätkien puolesta, tapeltiin hieno peli, eka erä hienoa jääkiekkoa, tokassa tehtiin maalit ja kolmas puolustettiin. Pystyttiin vastustajan myllyt pitämään ulkopuolella, Autio loistava maalissa. Tehtiin tarvittavat maalit. Ollaan hävitty paremmallakin pelillä, otamme kaiken vastaan. Joukkueen puolustus oli tiivistä ja selusta pysyi tukossa, IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen kertasi.

-Käytiin lahjoittamassa tänne pisteet, toisessa erässä Haraldilla taisi olla yksi torjunta, pyöritään ja pyöritään muttei kunnioiteta peliä. Meidän pitää pystyä pelaamaan yhdessä. Ollaan pelattu kolmen pelin viikkoja, onko se väsymystä, en tiedä, mutta pitää pystyä pelaamaan kovalla tasolla joka ilta. Tämmöistä se tulee olemaan jatkossakin. Tämmöiset pelit pitää pystyä voittamaan, tänään hävittiin, näistä pitää vaan ottaa oppia ja kasvaa. Kriittiset hetket pitää pystyä pelaamaan paremmin. Otetaan liian isoja riskejä kiekollisissa tilanteissa. Huutaa laadukkaampaa kiekollista pelaamista, ettei anneta niistä paikkoja vastustajille. Kaverilla oli toisessa erässä pari paikkaa ja teki niistä pari maalia. Harmittaa tosi paljon, päävalmentaja Jouni Varis pyöritteli ottelun päätyttyä.

Jokipoikien seuraava peli pelataan keskiviikkona 5.12 klo.18:30 PKS Areenalla. Vastaan asettuu Heinolan Peliitat. Pohjois-Karjalan osuuskauppa tarjoaa ilmaisen seisomapaikkalipun S-etukorttia lippuluukulla näyttämällä. Tervetuloa!

 

MAALIT

13:12 0-1 Väyrynen (Leinonen,Teräväinen)

15:32 1-1 Nevalainen (Fofanov, Viitanen)

21:18 2-1 Al. Hämäläinen (Rantaeskola)

25:46 3-1 Juusola

59:59 4-1 Alanen (Heinonen, Katosalmi) TM

 

TORJUNNAT

Autio 7+12+11=30

Harald 7+2+5=14

 

RANGAISTUKSET

IPK 8min

Jokipojat 4min