IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: Jokipojat-Ketterä 3-2VL

Dataline

Jokipojat voitti Imatran Ketterän voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2 (0-0,2-2,0-0,0-0,1-0)

Keskiviikko-illan kamppailu tarjosi tasokkaan ja tasaisen kärkijoukkueiden kamppailun PKS Areenalla. 1102 paikalle saapunutta katsojaa saivat nauttia vauhdikkaasta pelistä, josta ei fyysisyyttä ja hienoja suorituksia puuttunut. Ottelun ratkaisu venyi aina rangaistuslaukauskilpailuun asti.

Jokipoikien ja Ketterän välinen kamppailu alkoi vauhdikkaasti. Ottelu eteni pitkään ilman pelikatkoja ja peli aaltoili päästä päähän. Avausminuuteilla Ketterä oli kiekollisempi osapuoli, mutta erän edetessä Jokipojatkin pääsivät ottelun tempoon ja kiekkolliseen peliinsä käsiksi. Isäntäjoukkue saikin muutaman erittäin hyvän pyörityksen Ketterän alueelle ja kerran jo ehdittiinkin tuulettaa maalin merkiksi, mutta Mika Koiviston painui maalin sivuverkkoihin. Erän loppupuolella ärjypaidoille tuli mahdollisuus kokeilla ylivoimaakin, mutta se ei vielä ensimmäisen erän aikana tuottanut toivottua tulosta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Toisessa erässä Jokipojat siirtyivät 1-0 johtoon ajassa 22:26 Joonas Larinmaan huikean yksilösuorituksen päätteeksi. Larinmaa käytti nopeuttaan hyväksi ja pujotteli koko Ketterän puolustuksen läpi niitaten kiekon vielä ohi imatralaisveskari Santeri Lipiäisen. Ketterä tuli tasoihin suoran hyökkäyksen päätteeksi ajassa 25:46, maalintekijänä Samuli Tanhua. Jokipojat ei pitkään tappioasemassa viihtynyt, kun uunituore vahvistus Toni Leinonen pääsi täräyttämään lukemat 2-1 hurjalla rannelaukauksellaan loistoetäisyydeltä ohi voimattoman Lipiäisen. Näin helsinkiläishyökkääjä pääsi heti onnistumisien makuun uudessa seurassaan. Ketterä käytti hyväkseen ärjypuolustuksen haparoinnin toisen erän lopussa ja tasoitti ottelun 2-2. Näissä lukemissa siirryttiin kohti kolmatta erää.

Kolmannessa erässä väännettiin tasaisesti molemmissa päässä. Joukkueet sai luotua omat maalipaikkansa, mutta molemmat maalivahdit olivat tolppien välissä elementissään. Maaleja ei viimeisessä erässä nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla.

Jatkoajalla joukkueet pelasivat kolmella kolmea vastaan. Ensimmäinen paikka syntyi Ketterän Valtteri Lipiäiselle, joka pääsi jo nokikkain ärjyveskari Niilo Halosen kanssa, mutta Halonen vei tästä läpiajosta pidemmän korren. Jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, osittain Jokipoikien maalivahti Niilo Halosen ansiosta, joka sai venyä parhaimpaansa Ketterän hallitessa kenttätapahtumia.

Ottelun ratkaisu venyi aina rangaistuslaukauskilpailuun asti. Jokipoikien laukojista onnistuivat Janne Väyrynen ja Toni Leinonen, kun taas Ketterän laukojat törmäsivät muuriin nimeltä Niilo Halonen. Näin kaksi pistettä jäi Joensuuhun ja yksi piste lähti kohti Imatraa.

-Loistava Mestis-peli mun mielestä, hyvä joukkue oli vastassa, kauden kovin peli oli tähän asti. Pelinopeus molempiin suuntiin oli kovaa ja alussa ehkä vastustajalla se oli parempi. Kiekon kanssa meni hieman hitaaksi meidän leirissä. Nousujohteinen peli muuten. Toisessa erässä on kyllä kasvun paikka, huolimattomasti pelattiin keskialueella, noin tasokasta vastustajaa vastaan pitää pelata paremmin. Molemmat veskarit olivat hyviä ja rankkarit ovat aina rankkareita, se on kolikon heittoa, kummalle se kääntyy. Hyvä näin, että jokipojat sen nyt vei, päävalmentaja Jouni Varis kertasi ottelun kulkua.

Kauden avauspelin ja ärjydebyytin pelannut hyökkääjä Toni Leinonen sai valmennukselta heti kiitosta. Esitys oli erinomainen ottaen huomioon, kuinka pitkä tauko Leinosella edellisestä pelistä on ollut.

-”Leiskalla” kauden eka peli, eikä paremmin voi pelata. Kiitos seurajohdolle, että tällainen pelaaja saatiin joukkueeseemme, hänestä on vielä paljon iloa talven aikana meille!

Myös Leinonen itse nautti kauden ensimmäisestä pelistä.

-Oli aika siistiä pelata, eri tavalla jännitti, kun ei ole ehtinyt joukkueen arjessa olla vielä mukana. Tiesin, että kun fiksusti pelaa niin varmasti pärjää. Mä oon aina tykänny pelata Joensuussa, täällä on aina ollut hyvä meininki, vaikkakaan se ei aina ole ollut suotuisaa vierasjoukkueen mukana ollessa, mutta Mehtimäki on aina hieno paikka pelata. Henkilökohtaisesti täällä on tullut onnistumisiakin, Leinonen tuumasi.

Kauden ensimmäiset tehopisteet heti ensimmäisessä ottelussa luo uskoa ja vapauttaa pelaamista uudessa ympäristössä.

-Tottakai kauden ekaa pistettä odottaa, se laukaisee jännitystä kun saa ne alta pois. Tänään sain yhden paikan ja käytin sen onnekseni hyväksi. Vielä ei voi olla kuitenkaan tyytyväinen, matka on pitkä ja pitää pystyä parantaa, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Jokipojat jatkaa runkosarjaansa perjantaina Savonlinnassa. Lauantaina PKS Areenalle saapuu vieraaksi LeKi.

 

MAALIT

22:26 1-0 Larinmaa (Raitanen,Kokkola)

25:46 1-1 Tanhua (Vuokniemi,Jääskeläinen)

28:28 2-1 Leinonen (Huhdanpää,Väänänen)

39:04 2-2 V.Lipiäinen

65:00 3-2 Väyrynen VL

 

TORJUNNAT

Halonen 4+10+9+3=26

S. Lipiäinen 5+3+13+0=21

 

RANGAISTUKSET

Jokipojat 2x2min=4min

Ketterä 4x2min=8min