IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: Jokipojat-Peliitat 2-1 VL

Dataline

Jokipoikien viimeinen kotiottelu ennen maajoukkuetaukoa väännettiin sateisessa keskiviikko-illassa PKS Areenalla Heinolan Peliittoja vastaan. Tasainen ja vähämaalinen kamppailu päättyi Jokipoikien hienon nousun jälkeen 2-1 (0-0,0-1,1-0,0-0,1-0) voittoon voittolaukauskilpailun kautta. Ottelua oli saapunut seuraamaan 853 katsojaa.

Ottelu alkoi Jokipoikien hurjalla rynnistyksellä. Peliitat joutuivat puolustuskannalle heti aloituskiekon tiputtua jäähän. Kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli ja piti kiekkoa suurimman osan erästä. Molemmille joukkueille vihellettiin yhdet kaksiminuuttiset, mutta erikoistilanteista ei täysosumia syntynyt.

Toisessa erässä Peliitat sai pelinjuonesta kiinni. Kenttätapahtumat tasoittuivat ja heinolalaisetkin pääsivät kokeilemaan Jokipoikien maalivahti Niilo Halosen torjuntavirettä. Jokipoikien Tatu Kokkolan johdattama hyökkäysketju Mika Koivisto ja Joonas Larinmaa laidoillaan saivat aikaiseksi useita vaarallisia tilanteita, mutta vieraiden kassari Sami Suni oli mies paikallaan. Ärjyhyökkääjä Taavi Tialan rangaistus kostautui ajassa 37:11, kun vieraiden ylivoima toimi ja kiekon etuyläkulmaan iski Pasi Kouvalainen. Jokipoikien parhain maalipaikka syntyi pian ottelun avausmaalin jälkeen, kun Miro Väänänen ja Toni Leinonen pääsivät 2-1 hyökkäykseen. Väänäsen oivallinen syöttö tavoitti Leinosen, mutta vieraiden Sami Suni venyi vielä Leinosen laukauksen eteen.

Kolmas erä oli toisen erän kaltaista tasaista puurtamista. Maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille, mutta kiekkoa ei maaliin asti saatu sitten millään. Erän puolivälissä isäntien kapteeni Esa Lehikoinen jätti kaukalon ja siirtyi pukusuojien puolelle. Noin kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis otti aikalisän ja isäntäjoukkue yritti vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Se tuottikin tulosta, kun Janne Väyrynen runnoi kiekon väkisin kiekon maaliin ajassa 58:39. Osa jo luovuttaneista katsojista saikin kääntyä hallin aulassa kannoilaan takaisin istumapaikoilleen.

Ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajan kautta. Jatkoajalla Peliittojen Pelicans-laina Niklas Salo sai aiheutettua kotijoukkueen Niko Seppälälle rangaistuksen. Tämän vuoksi vierasjoukkue saikin rauhassa pelata ylivoimaansa koko jatkoajan lopun, mutta se ei tuottanut kuitenkaan tulosta.

Jatkoajan päätyttyä siirryttiin paremmuutta ratkaisemaan voittolaukauskilpailuun. Kun molemmat joukkeet olivat yrittäneet viisi kertaa oli tilanne tasan 2-2. Ottelu ratkesi heti ensimmäisellä pudotuskierroksella, kun Jokipoikien Tatu Kokkola ujutti kiekon Sami Sunin jalkojen välistä maaliin ja Peliittojen Pasi Kouvalainen taas epäonnistui omassa ratkaisevassa laukaisuyrityksessään. Tiukan taiston jälkeen kaksi sarjapistettä jää Joensuuhun ja yksi matkaa Heinolaan.

-Jokipojat oli tänään erittäin hyvä, ei voi paljon risuja antaa, oli puhe, että tullaan energisesti kotiyleisön eteen. Eka erä tosi laadukasta, mutta maalit ratkaisevat, pikkasen turhauduttiin ja pelaajat alkoi hieman hermoilemaan siinä. Erätauolla piti kopissa rauhoitella tilannetta. Toisessa erässä keskialueella oltiin varomattomia, vastustaja pääsi siinä peliin mukaan. Kolmas erä ihan ok, kuudes mies tarvittiin maalintekoon. Maalinteko on kohde mihin meidän pitää tuijottaa, mutta ei siitä paineita oteta. Vääryys olisi ollut, jos ei tästä pelistä pisteitä olisi saatu, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Tästä on hyvä rakentaa viikkoa ja jatkaa pelejä viikonloppuna, päävalmentaja Jouni Varis sanaili.

Jokipojat matkaa perjantaina Keuruulle hallitsevan mestarin KeuPa Ht:n vieraaksi ja lauantaina vieraspelit jatkuvat Kokkolassa Hermestä vastaan. Sen jälkeen alkaa viikon mittainen maajoukkuetauko sarjapeleistä.

 

 

 

 

MAALIT

37:11 0-1 Kouvalainen (Neva-Aho, Laine) YV

58:39 1-1 Väyrynen (Teräväinen, Olkkonen) TM

 

TORJUNNAT

Halonen 7+7+2+1=17

Suni 4+13+21+1=39

 

RANGAISTUKSET

Jokipojat 14min

Peliitat 18min