IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: KeuPa HT - Jokipojat 1-4

Dataline

Viikonlopun vieraskiertue käynnistyi perjantaina Keuruulla hallitsevaa mestaria KeuPa HT:ta vastaan. Jokipoikien vahva esitys toi täyden pistepotin lukemin 1-4 (0-0,0-3,1-1).

Ottelu käynnistyi tapansa mukaan vauhdikkaasti. Jokipojille tarjottiin erän puolivälissä oiva tilaisuus päästä ottelussa johtoon, kun keuruulaiset jäähyilivät. Ensin KeuPa:n Samuli Ratinen joutui 2+10 minuutin istunnolle päähän kohdistuneesta taklauksesta ja tämän jäähyn päätyttyä Justus Mikkonen joutui kampituksesta kahden minuutin huilille. Jokipoikien ylivoima ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen, vaikka kuvioita oli selkeästi muutettu suoraviivaisemmaksi. Kotijoukkue sai myös omat vaaralliset maalipaikkansa erän aikana, mutta Jokipoikien maalia vartioinut Joonas Harald hoiti tonttinsa mallikkaasti.

Toisessa erässä Jokipojat lisäsi puita uuniin ja alkoi mättää maaleja tehokkaasti keuruulaisten verkkoon. Ennen toisen erän puoliväliä KeuPa-hyökkääjä Juuso Mörsky pääsi karkaamaan yksin läpi, mutta Joonas Harald torjui tämän yrityksen. Torjunnasta kimmonneesta kiekosta alkoi Jokipoikien suora hyökkäys. Janne Väyrynen jatkoi kiekon Eetu Rissaselle, joka toimitti hankalahkon kiekon Toni Leinoselle. Leinonen nappasi kiekon ilmasta kiinni ja täräytti hyvällä laukauksella kumilaatan ohi keuruulaisvahdin Samuli Tervon. Ärjylauma pääsi erän aikana kokeilemaan jälleen ylivoimaa. Vaikka ylivoima ei virallisesti tuottanut tulosta, niin heti rangaistuksen päätyttyä kiekko oli KeuPa HT:n maalissa. Wiljami Kupiaisen laukaus kimposi päätylaudasta Lauri Huhdanpään lapaan, joka pääsi sivaltamaan kiekon suoraan tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Maali oli Huhdanpäälle kauden ensimmäinen.

Sama trendi jatkui vielä neljä minuuttia myöhemmin. Ensin kotijoukkuetta rangaistiin kahden minuutin arvoisesti ja heti rangaistuksen päätyttyä Jokipojat tuuletti maaliaan. Ärjylauman ylivoimakuvio liikkui mallikkaasti ja kuvion päätteeksi Joonas Larinmaa pääsi tälläämään B-pisteen kaarelta kiekon suoraan yläkulmaan. Ottelun aikana näkyi selvästi, että Jokipojat ovat yksinkertaistaneet ylivoimaansa, sillä laukauksia tuli selkeästi enemmän. Valitettavasti virallisia ylivoimaosumia ei tilastoihin merkitty.

Kolmannessa erässä KeuPa HT pääsi mukaan peliin ylivoimamaalillaan ajassa 43:58, jonka sivalsi hyvällä rannelaukauksella Sakari Turtiainen. Erä eteni hyvin pitkälti Jokipoikien puolustusalueella, mutta erittäin hyvä puolustuspeli piti keuruulaiset pois parhaimmilta maalipaikoilta. Pari minuuttia ennen ottelun loppua KeuPa HT yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta se koitui kohtaloksi, kun Tuomas Ahtonen viskasi kiekon tyhjiin ja peli oli taputeltu lopullisesti. Maali oli Ahtosen ensimmäinen Mestiksessä.

-Pari erää pelattiin vahvasti myös hyökkäyssuuntaan, tilanne oli sen jälkeen 0-3, vika erä meni puolustustaisteluksi, mutta hyvä että pisteet saatiin kotiin, kapteeni Esa Lehikoinen kommentoi heti ottelun päätyttyä.

-Hyvä voitto, ei Keuruulla ole paljoa juhlittu voitoilla. Joukkue tuli pirteästi alkuun, painotettiin ekaan kymppiin ja selvittiin siitä hengissä. Toinen erä oli vahva erä tuloksen suhteen, siihen saatiin kolme maalia. Saatiin myös hyvä kokemus johtoasemassa pelaamisesta, tiiviisti puolustettiin, vähän passivoiduttiin, mutta kolme pistettä ja voitto. Hyvällä tiellä joukkue on. Huomiseen vielä vähän parannetaan. Tänään oli ihan hyvä päivä, meidän kimppaheppa oli tänään kakkonen ja Jokipojat ykkönen, päävalmentaja Jouni Varis myhäili.

Jokipoikien viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa pelataan lauantaina Kokkolassa. Kamppailu Kokkolan Hermestä vastaan alkaa klo.17:00.

 

 

MAALIT

27:58 0-1 Leinonen (Rissanen,Väyrynen)

33:07 0-2 Huhdanpää (Kupiainen,Seppälä)

37:35 0-3 Larinmaa (Teräväinen,Kokkola)

43:58 1-3 Turtiainen (Salonen,Likola) YV

59:22 1-4 Ahtonen (Rissanen,Tiala) TM

 

TORJUNNAT

Tervo 9+7+3=19

Harald 7+5+5=17

 

RANGAISTUKSET

KeuPa HT 20min

Jokipojat 6min