IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: LeKi-Jokipojat 2-3

Dataline

Jokipojat päättivät Pirkanmaan kiertueensa voittoon LeKistä. Upean viimeisen erän nousun turvin pisteet matkaavat Joensuuhun lukemin 2-3 (0-0,2-0,0-3)

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja tasaista kiekkoa. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapeliään, mutta tuloksetta. Erän aikana käytiin kahteen kertaan puhelimessa, molempien joukkueiden toimesta, mutta Jokipoikien maalia tarkasteltaessa kiekko ei ylittänyt maaliviivaa. LeKi sai kiekon jo maalin perälle, mutta maalia ei hyväksytty, koska kiekko potkaistiin maaliin. Hyvistä tilanteista huolimatta pukusuojien uumeniin asteltiin tilanteessa 0-0.

Toinen erä alkoi hyvällä Jokipoikien rynnistyksellä. Ylivoima pyöri lupaavasti ja paikkojakin oli, mutta kiekkoa ei saatu ohi LeKi:n maalivahti Kimmo Rautiaisen. Erän puolivälissä Jokipojilla piipahti jäällä kuusi kenttäpelaajaa yhtä aikaa, joka tiesi kahden minuutin joukkuerangaistusta. Rangaistus kostautui, kun LeKin Otto Latvala pääsi täräyttämään kovan rannelaukauksen B-pisteen kaarelta ohi voimattoman Niilo Halosen. LeKi jatkoi hurjasteluaan ylivoiman jälkeenkin ja puolitoista minuuttia edellisestä kihauksesta Kristian Tanus lisäsi lukemat 2-0 vastaavanlaisella terävällä laukauksella yläkulmaan. Erän aikana pelaajien tunteet alkoivat käydä kuumina, poikamaiset tönimiset vihellysten jälkeen oli enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Kolmanteen erään jäälle saapui ärsytetty ärjylauma, jonka otteista näkyi heti erilainen tekemisen meininki. Eetu Rissanen toi joukkueen maalin päähän taitavalla rystynostollaan ajassa 43:34. Tähän hienon esityön teki puolustaja Joel Olkkonen tyypillisellä nousullaan. Ärjylauma sai maalista lisävirtaa ja pääsikin pian yrittämään ylivoimalla tasoitusta, joka tuotti tulosta. Joonas Larinmaa ja Mika Koivisto pelasi kiekon loistavasti maalin kulmalle liukuneelle Miro Väänäselle, jonka oli helppo työ iskeä ottelu tasoihin. Erän aikana myös LeKi sai vaarallisia tilanteita aikaiseksi, jotka ärjyveskari Niilo Halonen hoiteli ilmiömäisillä torjunnoillaan. Jokipojat saivat jälleen pyörittää peliä ylivoimalla, pelinrakennusduo Larinmaa ja Koivisto saivat pelattua kiekon Janne Väyryselle, joka puolustusneliön keskeltä käänsi kiekon rystylle ja räväytti kiekon ohi Kimmo Rautiaisen. Näin Jokipojat olivat tehneet väkevän nousun 2-0 lukemista rinnalle ja ohi tehokkaiden ylivoimiensa turvin. LeKi ei enää tästä rynnistyksestä toipunut ja loppulukemat 2-3 jäivät ottelun jälkeen tulostaululle.

-Ihan ok lähtö oli peliin, mutta jäähyt rikkoivat pelirytmiä pelaajilta. Toisessa erässä oltiin pahassakin pulassa, mutta viimeisessä erässä iso tason nosto ja tärkeät kolme pistettä mukaan. Hyvä kokemus meidän nuorelle joukkueelle, että peli kestää sen 60 minuuttia. Tärkeitä kokemuksia meidän porukalle tällaiset venymiset, apuvalmentaja Ville Väänänen sanaili ottelun päätyttyä.

-Joukkue otti itseään niskasta kiinni, ottelu oli hyvin rikkonainen. Paljon oli erilaisia sattumuksia pelin aikana, jotka sotkivat peluuttamista. Siinä 2-0 tappiotilanteessa saatiin rauhoitettua peliä aikalisällä. Viimeiseen erään jätkät päättivät antaa kaikkensa likoon ja se tuotti tulosta. Pelillisesti ottelu ei tuottanut mitään hienouksia, mutta tälle joukkueelle tämä on henkisesti valtava juttu. Tottakai aina halutaan voittaa, mutta tällä tavalla kun voitetaan, niin se maistuu aina paremmalta ja rakentaa tätä joukkuetta henkisesti vahvemmaksi. Vaikeuksien kautta voittoon tänään ja hyvä niin, päävalmentaja Jouni Varis myhäili.

Jokipojat otti lauantain voiton myötä sarjan kärkipaikan takaisin haltuunsa. Viiden pelatun ottelun jälkeen pistesarake näyttää 12 pistettä. Jokipoikien seuraava kamppailu pelataan keskiviikkona 10.10 kotona PKS Areenalla klo18:30. Vastustajaksi silloin saapuu viime kevään puolivälierävastustaja Imatran Ketterä.

MAALIT:

32:59 1-0 Otto Latvala (Vuoti,Lucenius)

34:35 2-0 Kristian Tanus (Lucenius,Simontaival)

43:34 2-1 Eetu Rissanen (Olkkonen) YV

45:03 2-2 Miro Väänänen (Koivisto,Larinmaa) YV

53:33 2-3 Janne Väyrynen (Larinmaa,Koivisto) YV

TORJUNNAT:

Rautiainen 8+10+5=23

Halonen 8+13+8=29

RANGAISTUKSET:

LeKi 8x2min + 1x10min =26min

Jokipojat 6x2min + 1x10min=22min