IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: RoKi-Jokipojat 2-1VL

Dataline

Jokipoikien kausi jatkui maajoukkuetauon jälkeen Rovaniemen Lappi Areenalla RoKi:n vieraana. Vähämaalinen kamppailu päättyi RoKi:n 2-1 voittoon voittomaalikilpailussa.

Ottelu käynnistyi jopa yllättävänkin vauhdikkaasti, vaikka takana oli reilun viikon pelaamattomuus. Kiekollinen pelaaminen oli jokseenkin sekavaa molemmilla joukkueilla. Maalipaikkoja siunaantui juuri kiekon menetyksistä tai harhasyötöistä. Maalivahdit pitivät kuitenkin ottelun ensimmäisen erän maalittomana.

Toinen erä oli isäntien hallintaa. Ärjylauma oli vaikeuksissa RoKi:n kovan paineistuksen alla. RoKi siirtyi ottelussa johtoon ajassa 32:07, kun Julius Hermonen pääsi puolittaiseen läpiajoon ja sivalsi rannelaukauksellaan kiekon ohi Joonas Haraldin, joka piti muuten hyvillä otteillaan Jokipojat pelissä mukana. Maalin jälkeen paine pysyi Jokipoikien puolustusalueella, jonka vuoksi päävalmentaja Jouni Varis otti aikalisän ja keräsi joukot kasaan lyhyeen puhutteluunsa. Aikalisän ansiota tai ei, mutta enempää takaiskuja ei enää nähty, joten Jokipojat lähtivät yhden maalin takaa-ajo asemasta kolmanteen erään.

Kolmanteen erään jäälle luisteli jo piristyneempi Jokipojat. Kenttätapahtumat kolmannessa erässä pysyivät edelleen tasaisina, mutta Jokipojat paransivat peliään selvästi edelliserään verrattuna. Erän edetessä ottelun painopiste muuttui RoKi:n päätyä kohti ärjylauman hakiessa vimmatusti tasoitusta. Vahva hyökkäyspeli toikin tulosta, kun Niko Ervastin lähettämä laukaus kimpoili maalin edustalla Tatu Kokkolan lapaan, joka pääsi kiskaisemaan kiekon lähes tyhjään rovaniemeläisrysään ja tasoittamaan ottelun lukemat 1-1. Pian tasoitusmaalin jälkeen oli syntyä jo Jokipoikien johtomaali, mutta Miro Väänäsen taidokas ohjaus osui tolppaan. Maalivahdit loistivat molemmissa päädyissä läpi ottelun ja sen ansiosta varsinaisen peliajan lukemat pysyisivät 1-1.

Ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajan kautta. Jatkoaika tarjosi ainakin yleisölle viihdettä, kun tilanteita syntyi molempiin päätyihin. Paras paikka 3vs3 pelatussa jatkoajalla siunaantui Lauri Huhdanpäälle, joka karkasi RoKi:n pelaajilta päästen rauhassa yrittämään läpiajoa, siinä kuitenkin onnistumatta. Kun jatkoajalla ei paremmuutta saatu ratkaistua, siirryttiin voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailussa onnistui vain yksi ampuja ja se oli kotijoukkueen kapteeni Henri Joki-Erkkilä, joka sinetöi 2-1 kotivoiton RoKille. Näin ollen Jokipojat matkustaa takaisin Joensuuhun yksi sarjapiste repussaan.

-Hyvä sisääntulo peliin, saatiin vastattua siihen RoKi:n rynnistykseen, mikä tiedettiin. Tokassa erässä paketti levisi, pelattiin ihan eri peliä, mitä meidän pitäisi pelata. RoKi käytti sen nukahduksen tehokkaasti hyväkseen. Viimeinen erä oli ok peliä, saatiin punnerrettua tasoitus. Paikkoja oli ratkoa ottelu jatkoajalla, mutta siinä ei tänään onnistuttu. Rankkareissa se on sitten kolikonheittoa, kumpi sen vie. Ehkä RoKi oli sitten tuon verran parempi, onnittelut heille, apuvalmentaja Ville Väänänen summasi ottelun päätyttyä.

Seuraava mahdollisuus täyteen pistepottiin tulee perjantaina, kun PKS Areenalle saapuu vieraita Vantaalta. Jokipojat-K-Vantaa 16.11 klo.18:30.

 

 

MAALIT

31:07 1-0 Hermonen (Piippo)

54:11 1-1 Kokkola (Ervasti, Leinonen)

65:00 2-1 Joki-Erkkilä VL

 

TORJUNNAT

Reijola 11+6+8+4=29

Harald 6+11+10+4=31

 

RANGAISTUKSET

RoKi 4min

Jokipojat 6min