IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: RoKi-Jokipojat 2-4

Dataline

Jokipoikien harjoituskausi jatkui tärkeällä voitolla Rovaniemen Kiekosta Vuokatissa luvuin 2-4 (0-1,0-1,2-2). Yleisöä Vuokattiin lyhyellä varoitusajalla oli saapunut  71 silmäparia.

Keskiviikon harjoitusottelun joukkueet sopivat viime lauantaina, kun molempien joukkueiden Suomen Cup-taival oli päättynyt. Ottelu eteni Jokipoikien hallinnassa ja ensimmäiset kaksi erää oli hyvin samankaltaisia niinkuin Suomen Cupin ottelussa Iisalmessa. Ensimmäisen erän ainokaisen iski Jokipoikien Taavi Tiala ajassa 13:14 Eetu Rissasen ja Lassi Raitasen syötöistä. 

Toisen erän alussa RoKi:n ranskalaishankinta Gabin Ville otti väkivaltaisuudesta 2 minuutin rangaistuksen. Jokipoikien ylivoimanyrkki ei tätä tilaisuutta tuhlaillut, sillä vaarallisesti pyörineen ylivoimakuvion päätteeksi tehohyökkääjä Tatu Kokkola muutti lukemat 0-2. Ylivoimamaaliin syöttöpisteet merkauttivat Joonas Larinmaa ja Eero Teräväinen.

Kolmas erä oli Jokipoikien osalta huomattavasti rikkonaisempi. Kaksi ensimmäistä erää RoKi oli aktiivisempi jäähypenkin kuluttaja, mutta kolmannessa erässä Jokipojat sortuivat jäähyilyyn. Miro Väänänen taklasi itselleen 2+10 minuutin rangaistuksen, mutta tätä ei RoKi pystynyt hyödyntämään. Sen sijaan Jokipojat oli päästä alivoimalla kuin varkain maalintekoon, mutta Joonas Larinmaata koukittiin maalintekoyrityksessään rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukaus ei kuitenkaan onnistunut, joten taululla säilyi lukemat 0-2. Erän puolivälissä oli maalirikas neljäminuuttinen, ensin RoKi kavensi lukemat 1-2 Olli-Aleksi Pietilän maalilla ajassa 48:09. Vajaat 2 minuuttia myöhemmin Tatu Kokkola täräytti lukemat illan toisellaan 1-3 Taavi Tialan ja Lassi Raitasen syötöistä. Sen jälkeen oli vielä RoKin vuoro kaventaa lukemat 2-3, asialla Eetu Karvinen.

Ottelun loppuun saatiin todellinen jännitysnäytelmä, sillä ärjyhyökkääjä Janne Väyrynen taklasi itsensä suihkuun ajassa 58:06. RoKi haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta pyristely loppui Janne Hämäläisen maalattua lukemat 2-4 tyhjään maaliin. Näin ollen Jokipojat voittivat ensimmäistä kertaa Mestis-joukkueen tällä kaudella. Harjoituskauden muut voitot ovat tulleet Suomi-Sarjaa pelaavista Kajaanin Hokista ja D-Kiekosta.

-Hyvä peli meiltä, kaksi ensimmäistä erää oli mallikasta pelaamista, toisessa erässä ehkä hieman kangerreltiin, kolmannessa erässä kävi pieni "fiba" ja vastustaja pääsi lähelle, mutta hyvin jämäkästi pelattiin neljällä kuutta vastaan tuo ottelun loppu, päävalmentaja Jouni Varis summasi.

-Viisikkopeliä pitää vielä kehittää ja ennenkaikkea ylivoima on se kehittämisen kohde, mikä pitää saada kuntoon runkosarjaan mennessä. Maalipaikkoja oli jälleen kerran, en tiedä pitäisikö vastustajalla olla 20 senttiä isompi maali, koska takatolpilta suditaan kiekot ohi. Tänään tuli vain nuo kaksi isoa rangaistusta, mutta silti meidän pitää pysyä poissa jäähyboksista. Tänään oli hyvä peli joukkueelta, loppu viikko treenataan fyysisesti hyvin ja katsotaan mitä ensiviikko tuo tullessaan. Toivottavasti saadaan yksi harjoitusottelu vielä ensiviikolle, Varis jatkaa.

MAALIT

13:14 0-1 Tiala (Rissanen,Raitanen)

21:34 0-2 Kokkola (Larinmaa, Teräväinen) YV

48:09 1-2 Pietilä (Laurila)

50:00 1-3 Kokkola (Tiala, Raitanen)

51:42 2-3 Karvinen (Seppelin)

59:30 2-4 Hämäläinen (Larinmaa) AV TM

 

TORJUNNAT

Reijola 11+11+12=34

Halonen 6+7+11=24

 

RANGAISTUKSET

RoKi 3x2min=6min

Jokipojat 2+10min + 5+20min =37min