IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: SaPKo-Jokipojat 5-4

Dataline

Rakkaat viholliset Jokipojat ja SaPKo kohtasivat toisensa keskiviikko-iltana Talvisalossa. Jokipojat esittivät jälleen sisukasta taistelua annettuaan ensin kolmen maalin etumatkan pässipaidoille. SaPKo vei kuitenkin ottelun nimiinsä lukemin 5-4 (3-1,1-1,1-2).

Ottelu käynnistyi todellisella SaPKo:n rynnistyksellä, eikä Jokipojat olleet valmiita heti ottelun ensiminuuteilla. Ottelua ei ehditty viettää kahta minuuttiakaan, kun isännät siirtyivät Sami Aksilan Mestis-uran ensimmäisellä maalilla 1-0 johtoon. Esityön maaliin teki epäonnisesti Jokipoikien oma puolustus, kiekon pomppiessa puolustajien lavoista maalin eteen yksinään olleelle Aksilalle. SaPKo:n pyöritys jatkui ja sai lisää boostia ylivoimalla Ville Väinölän kiskaistua kovan rannelaukauksen siniviivalta ohi Joonas Haraldin ja tilanne Talvisalossa oli reilun viiden minuutin jälkeen 2-0. Ensimmäinen erä oli joensuulaisille vaikea, isännät karkasivat erän puolivälin jälkeen jo 3-0 johtoon Tommi Laakson maalilla, maali tarkistettiin vielä videolta potkumaalin varalta. Tässä vaiheessa Jokipoikien maalilla aloittaneelle Joonas Haraldille riitti ja hänen tilalleen luisteli Niilo Halonen. Lohtua sysimustaan erään toi kuitenkin Miro Väänäsen 3-1 kavennusmaali ajassa 14:41, maalia edelsi Mika Koiviston ja Joonas Larinmaa hyvä karvauspelaaminen SaPKo:n puolustusalueella.

Toiseen erään Jokipojat paransivat peliään, vaikka SaPKo lisäsikin erän alkajaisiksi johtoaan 4-1 ylivoimalla. Sen jälkeen kuskin paikka ottelussa vaihtui kuin salaman iskusta. Jokipojat hallitsi ja SaPKo vikisi, sen huomasi myös pässilauman valmentaja Pasi Räsänen, joka otti 4-1 johtotilanteessa aikalisän ärjypaitojen pyöritettyä liki toista minuuttia SaPKo:n päädyssä. Aikalisä ei tuottanut toivottua tulosta. Jokipojat kavensi lukemat 4-2, kun Tatu Kokkola pääsi Janne Väyrysen kanssa nokikkain isäntien Roope Urpolahden kanssa. Jokipoikien hyvää rynnistystä sotki lukuiset jäähyt, joten enempää maaleja ei toisen erän aikana nähty.

Erien alut olivat vaikeita ärjylaumalle. Kolmannen erän alkuun Jokipojat pääsivät mehukkaasti ylivoimalle, mutta kiekko löytyikin omasta maalista. Pässipaitojen hyökkääjät Jaakko Lantta ja Teemu Lämsä karkasivat kaksin läpiajoon, eivätkä erehtyneet vaan siirsivät lukemat alivoimalla 5-2. Jokipojat ei nahkaansa myyneet helpolla. Kaasujalka painettiin pohjaan ja paine jatkui SaPKo:n aluella ja kova työ palkittiin Miro Väänäsen illan toisella osumalla. Upean esityön maaliin teki Esa Lehikoinen, jonka millin tarkka syöttö löysi takatolpalle hiipineen Väänäsen. Vimmattu takaa-ajo jatkui kuudella kenttäpelaajalla ja ärjypaitojen toiveita piti yllä Lauri Huhdanpää taidokkaalla rystylaukauksellaan, jolla hän toi Jokipojat maalin päähän kun ottelua oli enää vajaat 2 minuuttia jäljellä. Paikkoja tasoitusmaaliinkin oli, mutta pässilauman maalivahti Roope Urpolahti ei enää tasoitusosumaa päästänyt selkänsä taakse, joten SaPKo pääsi juhlimaan 5-4 kotivoittoa 882 katsojan edessä.

-Tulet Talvisaloon ja 12 minuuttia pelattu ja 0-3 tappiolla. Mihin hävittiin, niin tänään hävittiin ekaan kymppiin. Välillä pelattiin laadukkaastikin, mutta ei lämmitä. Nöyremmin pitää tulla pelien alkuun. Tänään olimme huolimattomia ja SaPKo pääsi karkuun. Lähtö oli huono ja siinä pitää parantaa jatkoa ajatellen. Päästiin kuitenkin taistelemaan lopussa pisteistä tai jatkoajalle pääsystä, mutta ei auta. Ollaan tosi pettyneitä, päävalmentaja Jouni Varis pyöritteli.

-Joukkue vastasi huutoon hyvin, aiemmin olemme päästäneet vastustajan ottelun alussa karkuun. Nyt me saatiin se johto. Jääkiekko-ottelussa kahden maalin johto on vaikein johto, tänäänkin se nähtiin. Turhia jäähyjä otettiin loppuun, mutta tänään taisteltiin, maalivahti ja ylivoima oli tänään hyvää, isäntien Pasi Räsänen kommentoi.

Sarjataulukossa ei muutoksia tappiollisesta ottelusta huolimatta Jokipoikien osalta tapahtunut. Ärjylauma majailee edelleen sijalla 3 tasapisteissä toisena olevan Hermeksen kanssa. SaPKo sen sijaan nousi seitsemänneksi ohi KeuPa HT:n.

Seuraava ottelu Jokipojilla koittaa perjantaina 30.11, kun PKS Areenalle saapuu vieraita Rovaniemeltä. Jokipojat-RoKi klo.18:30.

 

 

MAALIT

01:23 1-0 Aksila

05:19 2-0 Väinölä (Henttonen,Lantta) YV

12:11 3-0 Laakso (Tiitinen) VT

14:41 3-1 Väänänen (Larinmaa,Koivisto) VT

22:31 4-1 Forsström (Marva) YV

26:26 4-2 Kokkola (Väyrynen)

42:21 5-2 Lantta (Lämsä) AV

47:15 5-3 Väänänen (Lehikoinen, Teräväinen)

58:18 5-4 Huhdanpää (Teräväinen, Raitanen) IM

 

TORJUNNAT

Urpolahti 11+18+12=41

Harald 12

Halonen 3+11+1=15

 

RANGAISTUKSET

SAPKO 10min

JOKIPOJAT 20min