IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Taavi Tiala vahvistamaan Jokipoikien hyökkäystä!

Dataline

Jokipojat vahvistuu kokeneella Mestis-hyökkääjällä, Taavi Tiala allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen. 25-vuotias Tiala on pelannut Mestistä 224 runkosarjaottelua, sekä 23 playoff-ottelua, tehden yhteensä 84 tehopistettä.

Laitahyökkääjänä pelaava Tiala, on monipuolinen ja työteliäs pelaaja, joka tuo kokemuksensa lisäksi joukkueeseen työmoraalia. Lestijärveltä kotoisin oleva YJK-kasvatti on edustanut Mestis-tasolla JYP-Akatemiaa, sekä viimekaudella Kokkolan Hermestä.

-Taavia voi jo kutsua kokeneeksi pelaajaksi, joka on tehnyt tasaista tulosta Mestiksessä jo monta vuotta. Hän leventää meidän kapeahkoa hyökkäysarsenaalia. Tiala pystyy pelaamaan missä kentässä tahansa ja missä tilanteessa tahansa. On tosi monipuolinen pelaaja, joka osaa tehdä maaleja, pimentää vastustajan parhaita pelaajia ja hän on sopivan ärsyttävä pelaaja vastustajille, kuvailee pelaajakoordinaattori Mika Martikainen.

Tähän mennessä parhaimman Mestis-kauden vasemmalta laukova 181 senttinen ja 88 kiloinen Tiala pelasi kaudella 2016-2017 JYP-Akatemian riveissä tehden 50 runkosarjaottelussa mukavat 26 tehopistettä. Viimekaudella Kokkolan Hermestä edustanut hyökkääjä pelasi 41 ottelua tehopistein 8+8=16. 

-Taavi tuo joukkueeseen leveyttä ja ennen kaikkea kilpailua. Hienoa, että valitsi meidät, hän on tullut meille kehittymään pelaajana. Monipuolisesta hyökkääjästä on kyse, pystymme käyttämään häntä kentässä kuin kentässä. Kokemusta on 250 Mestis-ottelun verran, joten hän tietää kyllä mitä tämä touhu on. Hyökkäyskalusto on nyt yhtä tulosta tekevää sentteriä vaille kasassa. Sopiva sentteri jos löytyy, niin se otetaan vielä, luonnehtii päävalmentaja Jouni Varis.

Myös pelaaja itse on tulossa Jokipoikiin mielellään.

-Tulen Joensuuhun positiivisilla fiiliksillä, ottajia olisi ollut muuallakin. Pääsimme yhteisymmärrykseen aika nopeasti, kun kuulin, että Jokipojista ollaan kiinnostuneita. Tavoitteenani on pelata uran paras kausi ja menestyä joukkueena. Uskon että täällä on kaikki mahdollisuudet siihen, Tiala kommentoi.

Tiala nähdään tositoimissa jo heti torstaina harjoitusottelussa Kiteellä SaPKoa vastaan. Ottelu pelataan klo 18:30. Liput maksavat 5€ ja alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Kuva: Timo Savela