IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jokipojat avasi Suomen Cupin voitolla KeuPasta

Dataline

Jokipojat avasi jääkiekon Suomen Cupin upealla 4–2-voitolla viime vuoden hopeajoukkueesta KeuPa HT:sta.

Jokipojat ja KeuPa HT iskivät yhteen jääkiekon Suomen Cupissa perjantai-iltana PKS Areenalla. Janne Väyrysen edustama ja Niko Erosen luotsaama KeuPa kaatoi keskiviikkona kakkosdivisioonajoukkue Peurunka HT:n maalein 13–0, joten Jokipojilla oli heti Suomen Cupin avausottelussaan pakkovoiton paikka.

Jokipojat raapi 4–2-voiton kotiyleisön edessä, mutta peliesitys ei täysin päävalmentaja Joni Petrelliä miellyttänyt. Ruuvissa löytyy vielä kiristämisen varaa.

– Voitto oli hyvä juttu, mutta ei me oltu ytimessä kaksi ensimmäistä erää. Ei pelattu meidän tasolla ja puolustimme huonosti. Onneksi saatiin maalit tehtyä ja Kasperi oli erinomainen maalissa. Lopun puolustaminen kuudella viittä -vastaan oli loistavaa. Siinä pelaajat näyttivät luonnetta ja söivät kiekkoa, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi taiston tauottua.

Jokipojilta maaliverkkoa heiluttivat sentterivirtuoosi Miro Väänänen (1+1), armoton taistelija Jussi Tammela, voittomaalin ylivoimalla pyssyttänyt Matias Varttinen ja vahvan ottelun pelannut Jaakko Kuusisto (1+1).

KeuPa teki molemmat maalinsa ylivoimalla. Jani Siekkinen vei avauserässä vieraat 0–1-johtoon ja taiturimainen laitahyökkääjä Janne Kumpulainen kavensi pelin kolmannessa erässä 2–4-osumallaan.

Jokipoikien tolppien välissä Kasperi Kotkaniemi torjui jälleen erinomaisen ottelun ja pysäytti 25 kiekkoa. KeuPan maalilla JYP-laina Niko Parkkinen venyi pelivälineen tielle 24 kertaa.

Jokipojat kohtaa lauantaina Suomen Cupissa kakkosdivisioonajoukkue Peurunka HT:n, jota edustaa ärjynutustakin tuttu puolustaja Jani Ollitervo. Panoksena on paikka puolivälierissä. Kiekko tippuu jäähän Laukaan jäähallissa klo 18.

– Lähdemme siitä, että pelaamme tämän viikon parhaan pelimme. Ei me lähdetä löysäilemään yhtään. Näihin peleihin ei voi lähteä pelleilemään. Pelkkä tulos ei riitä, vaan kyllä meidän pitää pistää parasta ja näyttää se, että olemme parempia, Petrell tuumasi.

Jokipojat–KeuPa HT 4–2 (2–1, 0–0, 2–1)

11.21 0–1 Jani Siekkinen (Justus Mikkonen, William Mäkinen) YV

12.08 1–1 Miro Väänänen (Saku Kivinen, Jaakko Kuusisto)

16.48 2–1 Jussi Tammela (Jonne Brygger, Taavi Tiala)

42.13 3–1 Matias Varttinen (Miro Väänänen, Nico Joki) YV

44.35 4–1 Jaakko Kuusisto (Joonas Larinmaa, Tatu Kokkola)

47.23 4–2 Janne Kumpulainen (Janne Väyrynen, Joni Piipponen) YV

Torjunnat:

Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat 8+8+9=25

Niko Parkkinen, KeuPa HT 8+6+10=24