IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat

Jokipojat jatkamaan kotivoittojen putkeaan – vastassa sarjan kovin ylivoima

ÄRJYKIEKKO

Jokipojat kohtaa keskiviikkona PKS Areenalla tärkeässä kamppailussa karsintapeikkoa vastaan taistelevan Peliitat.

Jokipojat ja Peliitat iskevät yhteen keskiviikkona Mehtimäellä. Edessä on tärkeä kamppailua ja panoksia riittää molemmilla joukkueilla, sillä Jokipojat vääntää kotiedusta pudotuspeleihin, kun taas Peliitat hamuaa vielä playoff-junaan ja taistelee samalla myös karsintapeikkoa vastaan.

Jokipojat on sarjassa kuudentena ja kerännyt 41 ottelusta kasaan 70 pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä yhdeksän kamppailun verran. Sijat 2–6 ovat tällä hetkellä vain neljän pisteen sisällä toisistaan, joten asetelmat ovat kutkuttavan jännittävät.

Jokipojat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja on yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Varsinkin kotikaukalossa on kulkenut, sillä ärjypaidat ovat voittaneet kuusi edellistä kotipeliään. Edellisen kerran Jokipojat on voittanut näin monta kotimatsia putkeen kaudella 2015–16, jolloin se voitti peräti seitsemän peliä kotiyleösin edessä peräkkäin.

Jokipojat voitti edellisessä ottelussaan viime perjantaina kotikaukalossa värikkäiden vaiheiden jälkeen syöksykierteeseen ajautuneen Kooveen PKS Areenalla maalein 6–4. Ärjypaitojen maaleista vastasivat Erno Räisänen, Saku Kivinen, Jussi Tammela, Santeri Salmela ja kahdesti osunut Tatu Kokkola.

Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä ja raapinut 42 ottelusta kasaan 48 paunaa. Matkaa kuiville on pisteen verran ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan puolestaan 10 pistettä.

Pelicansin A-nuorissa hyvää jälkeä tehneen Vesa Petäjän luotsaama miehistö on pelannut viime aikoina pirteästi. Viidestä edellisestä ottelusta Peliitat on voittanut kaksi.

Viime ottelussa lauantaina se kärsi kotona 2–3-tappion Hermekselle.

Peliittoja ei ole syytä aliarvioida pätkääkään, sillä nuori ja hyvin liikkuva ryhmä on osoittanut vaarallisuutensa. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Jasper Patrikainen, puolustajat Paavo Tyni, Santeri Koponen sekä Aapo Ahola ja hyökkäyksen Pasi Kouvalainen, Matias Mustonen ja todennäköisesti loppukauden Heinolassa pelaavat Pelicansin liigalainat Frank Gymer sekä Severi Lahtinen.

Peliitoilla on sarjan paras ylivoima, joten boksista ei keskiviikkona ainakaan peliä voiteta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Jokipojat on voittanut näistä otteluista kolme. Peliitat on tosin voittanut molemmat kohtaamiset Joensuussa.

Jokipojat–Peliitat keskiviikkona klo 18.30 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#16 Taavi Tiala, Jokipojat

Työmyyrä, joka antaa joka ilta kaikkensa joukkueen eteen. Taklaa, taistelee ja pelaa aina satalasissa. Pisteen päässä yhden kauden piste-ennätyksestään Mestiksessä. Menee maalilla ja sieltä niistä maaleja myös tehdään. Neljän ottelun pisteputkessa.

#11 Vili-Jesper Koivula, Peliitat

Peliitat hankki siirtorajan kynnyksellä maalinälkäisen laiturin TUTO:sta. Peliitat on Koivulalle jo kolmas seura tällä kaudella. Teki maalin heti Peliitat -debyytissään. Hyvä lisä muun muassa ylivoimalle. Omaa hyvän laukauksen.

Tiesitkö?

– Seuraava tehopiste on Tatu Kokkolalle uran 100. Mestiksessä.

– Miro Väänänen on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Saku Kivinen on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 17+22=39

2) Jaakko Kuusisto 17+20=37

3) Miro Väänänen 11+26=37

4) Saku Kivinen 19+15=34

5) Joonas Larinmaa 5+26=31

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Matias Mustonen 12+20=32

2) Sakke Hämäläinen 13+17=30

3) Aapo Ahola 8+22=30

4) Leevi Tukiainen 12+10=22

5) Aleks Haatanen 5+15=20