IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jokipojat laulukuoroon Suomen Cupissa – ”Oltiin tänään aika huonoja”

Dataline

Jokipojat kärsi perjantai-iltana Kokkolassa Suomen Cupin puolivälieräottelussa 2–6-tappion Hermeksen vieraana. Ärjypaitojen osalta historiallinen välieräpaikka jäi tällä kertaa haaveeksi.

Jokipojat ja Hermes iskivät yhteen perjantaina Kokkolassa ratkaisevassa Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Jokipojat lähti kamppailuun selkä seinää vasten, sillä Hermes haki keskiviikkona Joensuusta voiton loppuhetkillä.

Jokipojat ei päässyt omalle parhaalle tasolleen Kokkolassa ja sortui myös jäähyilyyn. Hermes rokotti ja naulasi voittolukemiksi 6–2.

– Otimme tyhmiä jäähyjä ja alivoima oli huonoa. Hermes ansaitsi voittonsa. Olimme tänään aika huonoja. Päästiin ensimmäisessä erässä hyvin peliin kiinni ja paransimme koko ajan siinä, mutta ylivoimamaalit mursivat selkärangan, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipoikien maaleista vastasivat nopea ja nälkäinen laitahyökkääjä Matias Varttinen sekä taikuri Joonas Larinmaa.

Hermekseltä maaliverkkoa heiluttivat hattutempun viimeistellyt Atte Mäkinen, kahdesti osunut tshekkilaituri Zdenek Sedlak ja tehopuolustaja Juho Korhonen.

– Meillä riittää tekemistä erikoistilanteiden kanssa. Kuudessa harjoituskauden pelissä meitä vastaan tehtiin vain viisi maalia tasakentällisin ja se on hyvä suoritus. Tehtävää riittää ja kyllä meidän täytyy tiedostaa mikä vaatimustaso näissä peleissä on, Petrell sanoi.

Jokipojat nähdään seuraavan kerran tositoimissa Mestis-kauden sarja-avauksessa perjantaina 27. syyskuuta Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

– Käymme tarkasti epäkohdat läpi. Huono maku jäi näistä tämän viikon peleistä, mutta kokonaisuudessaan kuitenkin ihan tyytyväinen harjoituskauden antiin. Kaikki hyökkääjät pääsivät maalin makuun ja se on kova suoritus. Peli ei ole vielä valmista, mutta ei se ole kellään tässä vaiheessa, Petrell tuumasi.

Hermes–Jokipojat 6–2 (2–1, 2–0, 2–1)

4.56 1–0 Atte Mäkinen (Sebastian Moberg) YV

13.48 1–1 Matias Varttinen (Jussi Tammela, Julius Harttunen) SR

18.33 2–1 Zdenek Sedlak (Miika Tiihonen, Gabin Ville) YV

34.55 3–1 Atte Mäkinen (Eetu Pylkkänen, Sebastian Moberg) YV

39.45 4–1 Juho Korhonen (Jerry Sammalisto, Sampo Paulaharju) YV

41.14 5–1 Zdenek Sedlak (Miika Tiihonen, Juho Korhonen)

45.31 5–2 Joonas Larinmaa (Taavi Tiala, Niki Blomberg)

57.33 6–2 Atte Mäkinen (Julius Reini) TV TM

Torjunnat:

Samuel Baros, Hermes 8+6+9=23

Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat 9+10+13=32