IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jokipojat löi Peurunka HT:n – ensi viikolla edessä Suomen Cupin puolivälierät

Dataline

Jokipojat rökitti lauantaina vieraskaukalossa kakkosdivisioonajoukkue Peurunka HT:n maalein 7–1 ja eteni Suomen Cupissa puolivälieriin.

Jokipojat ja kakkosdivisioonajoukkue Peurunka HT iskivät yhteen lauantaina Laukaalla. Panoksena oli paikka Suomen Cupin puolivälierissä.

Kotijoukkuueen pelipaidassa nähtiin muun muassa Jokipojissakin urallaan pelannut puolustaja Jani Ollitervo ja SM-liigakaukaloistakin tuttu hyökkääjä Kim Nabb.

Tasoero näkyi selvästi kaukalossa ja Jokipojat latoikin haastavan avauserän jälkeen selvät lukemat taululle.

– Todella vaikea peli meille. Peurunka pelasi hyvin ja paineisti kovaa, eikä pienessä kaukalossa ollut kauheasti tilaa. Onneksi teimme toiseen erään ryhtiliikkeen ja tapoimme pelin siinä. Mitään asennevammaa meillä ei ollut, mutta se tuli yllätyksenä, että välillä oli kiire, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipoikien maaleista vastasivat Matias Varttinen, ensimmäisen osumansa edustusjoukkueessa tehnyt Tatu Pulkkinen (1+1), kapteenina toiminut Taavi Tiala, kahdesti osunut Tatu Kokkola, niin ikään maalitilinsä ärjynutussa avannut Julius Harttunen ja puolustaja Wiljami Kupiainen.

Sekä taikuri Joonas Larinmaa että ketjukaveri Jaakko Kuusisto keräsivät tehot 0+3 mieheen ja kapellimestari Miro Väänänen puolestaan keräsi kaksi syöttöpistettä.

Peurunka HT:n ainokaisesta vastasi Olli Hakala. Isäntien paras pelaaja oli kuitenkin 52 kertaa kiekon tielle ehtinyt Elias Luomala.

Jokipoikien maalilla toisen ottelunsa harjoituskaudella pelannut Dominik Salama venyi kiekon tielle 19 kertaa.

Jokipojat jatkaa urakkaansa Suomen Cupin puolivälierissä, jotka pelataan ensi viikolla. Vastustaja ja ajankohdat selviävät myöhemmin.

– Nämä ovat hienoja pelejä. Meidän tavoite on voittaa ja kaikki tehdään sen eteen, että pelaamme Hartwall Arenalla finaalissa. Kyllä pelaajat motivoituvat näihin peleihin enemmän kuin harjoituspeleihin, Petrell sanoi.

Peurunka HT–Jokipojat 1–7 (0–1, 0–5, 1–1)

6.08 0–1 Matias Varttinen (Oskari Seppälä)

21.55 0–2 Tatu Pulkkinen (Jaakko Kuusisto)

25.57 0–3 Taavi Tiala (Joonas Larinmaa, Tatu Pulkkinen) YV

28.33 0–4 Tatu Kokkola (Joonas Larinmaa, Jaakko Kuusisto) YV

32.42 0–5 Julius Harttunen (Miro Väänänen)

33.17 0–6 Tatu Kokkola (Joonas Larinmaa, Jaakko Kuusisto)

46.34 1–6 Olli Hakala (Kim Nabb)

48.57 1–7 Wiljami Kupiainen (Miro Väänänen)

Torjunnat:

Elias Luomala, Peurunka HT 21+11+20=52

Domink Salama, Jokipojat 6+8+5=19