IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jokipojat on solminut kolme pelaajasopimusta!

Dataline
Dataline
Dataline
Dataline
Dataline
Dataline

Jokipoikien joukkueen kokoaminen etenee viikko viikolta. Ärjylauma on saanut kiinnitettyä viime kaudella itsensä joensuulaisten sydämiin pelanneen Taavi Tialan. Uusina kasvoina joukkueeseen saapuu Kokkolan Hermeksen takalinjoilta Nico Joki sekä Suomi-Sarjan kärkipelaajiin kuulunut Teemu Siironen D-Kiekosta. Kaikkien kolmen pelaajan sopimukset kattavat kauden 2019-2020.

Mehtimäellä jo viime kaudella kotiyleisöä viihdyttänyt dynaaminen hyökkääjä Taavi Tiala on jo kokenut pelaaja Mestiksessä, sillä vyölle on kertynyt jo lähes 300 runkosarjan kamppailua. Lestijärveltä kotoisin oleva Ylivieskan YJK:n kasvatti on edustanut Mestiksessä Jokipoikien lisäksi Hermestä ja JYP-akatemiaa. Menneellä kaudella energisessä ”telaketjussa” pääasiassa esiintynyt Tiala paukutti 50 otteluun tehot 10+12=22.

-Ihan alusta asti minulla on ollut halu saada Taavi jatkamaan. Taavillakin oli aikeissa katsoa ulkomailta paikkaa, mutta päätti laittaa nimensä onneksemme soppariin jo nyt. Hän on todella monikäyttöinen pelaaja, sillä hänet voi istuttaa ihan mihin tahansa ketjuun ja tiedät aina mitä saat. Kuka tahansa Mestis-valmentaja olisi iloinen saadessaan Taavin luonteisen taistelijan riveihinsä. Mikä parhainta, ehdimme tällä kertaa ennen kiinteistönvälittäjiä julkaista tämän sopimuksen, päävalmentaja Joni Petrell veistelee.

-Jatkan positiivisin fiiliksin Joensuussa, koska puitteet ovat erinomaiset ja ensi kauden joukkue vaikuttaa erittäin kovalta. Olen kuullut pelkkää hyvää uudesta päävalmentajasta ja uskon, että meillä on ensi kaudella mahdollisuudet mennä pitkälle, Tiala ennakoi.

23-vuotias Nico Joki on iso rightin kätisyyden omaava puolustaja, jonka vahvuudet löytyvät kiekollisesta pelistä. Pietarsaarelaisen Jeppiksen kasvatti on junioreissa edustanut niin HIFK:ta ja Vaasan Sportiakin. Kalajoella hän pelasi kaksi kautta voittaen Suomi-Sarjassa hopeaa ja kultaa. Mestaruuskaudella 2017-2018 hän voitti pudotuspeleissä puolustajien pistepörssin viiden pisteen erolla seuraavaan. Menneellä kaudella hän oli peliaikaansa nähden Kokkolan Hermeksen toiseksi tehokkain puolustaja tehden 29 peliin 10 pistettä. Joella oli jo pelaajasopimus tälle kaudelle Kokkolan Hermeksen kanssa, mutta osapuolet päätyivät purkamaan sopimuksen yhteisymmärryksessä.

-Nico halusi maisemanvaihdosta ja purki sopimuksensa Kokkolassa. Tästä syystä hänen hankkimisensa Joensuuhun oli minulle aika luonnollinen juttu. Näin jo Kalajoella, että kyseessä on todella lahjakas kiekollinen puolustaja, joka oli parhaimmillaan tiukoissa peleissä. Hänellä on kova halu kehittyä ja ottaa steppejä urallaan. Uskon että saamme hänestä vielä paljon iloa Joensuussa, Petrell kehuu suojattiaan.

-Jokipojat on ollut aina hyvä joukkue ja Joensuussa on aivan mahtava kotiyleisö. Edellä mainitut asiat ja tuttu päävalmentaja vaikuttivat päätökseeni siirtyä Jokipoikiin. Nyt tehdään rajusti töitä koko kesä, että voin ottaa ison roolin joukkueessa ja kehittyä pelaajana. Joukkueessa on monia mielenkiintoisia nimiä ja muutaman pelaajan tunnen ennestään. Uskon, että Jokipojat on ensi kaudella todella vaarallinen joukkue, Joki paljastaa.

Hyökkääjä Teemu Siironen on Kalajoelta kotoisin oleva, mutta Jyväskylässä monta vuotta viihtynyt hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa. Hän on parantanut omaa piste-ennätystään Suomi-Sarjassa jokaisena neljänä viime kautena. Menneellä kaudella hän nakutti D-kiekossa 25 maalia ja 45 tehopistettä. Hän on Joen tapaan voittanut Kalajoen JHT:ssä Suomi-Sarjan hopeaa ja kultaa.

-Teemu on sellainen luonnollinen peluri, joka on todella taitava ja luova. Tekee hienoja juttuja kiekon kanssa ja ansaitsee ehdottomasti näytönpaikan Mestiksessä. Urheilullisuudessa hän on mennyt paljon eteenpäin viime vuosina ja nyt on hänen kovin kesänsä edessä, sillä nyt jos koskaan hänen pitää näyttää kuuluvansa Mestikseen, taidoista se ei ainakaan jää kiinni, Petrell kommentoi.

-Hienoa päästä ylemmälle sarjatasolle pelaamaan! Jokipojista olen kuullut pelkästään hyvää ja tuttu päävalmentaja teki sopimuksen teosta helppoa, vaikka Joensuusta kaupunkina ei ole muuta kokemusta, kuin mitä on käynyt pelaamassa joitain pelejä. Tavoitteena tulevalla kaudella on vakiinnuttaa paikka pelaavassa kokoonpanossa ja saada tulosta aikaan. Kasassa oleva joukkue vaikuttaa erittäin lupaavalta ja innolla odotan kauden alkamista, Siironen kertoo.

Uusimpien pelaajasopimusten myötä Jokipojilla on nyt kasassa 19 pelaajan runko, joka koostuu kahdesta maalivahdista, kuudesta puolustajasta ja 11 hyökkääjästä.

 

PELAAJASOPIMUKSET 2019-2020

Maalivahdit:

Dominik Salama (2020 + optio)

Kasperi Kotkaniemi (2020)

 

Puolustajat:

Esa Lehikoinen (2020)

Santeri Silvennoinen (2020)

Wiljami Kupiainen (2020)

Niki Blomberg (2020)

Lassi Raitanen (2020)

Nico Joki (2020)

 

Hyökkääjät:

Miro Väänänen (2020)

Tatu Kokkola (2020)

Jonne Brygger (2020 + optio)

Saku Kivinen (2020)

Aleksi Inkinen (2020)

Ville Haapalainen (2020)

Jussi Tammela (2020)

Matias Varttinen (2020)

Erno Räisänen (2020)

Taavi Tiala (2020)

Teemu Siironen (2020)