IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jokipojat saa vieraita napapiiriltä

Dataline

Jokipojat kohtaa perjantaina PKS Areenalla Rovaniemen Kiekon.

Jokipojat ja RoKi iskevät yhteen perjantaina Mehtimäellä. Jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

– Ollaan saatu huilata ja treenata, joten kohtuullisen raikkaana päästään iskemään RoKin kimppuun, Jokipoikien apuvalmentaja Benjamin Laurinkari kertoo.

Laurinkarille RoKi ei ole mikä tahansa vastustaja, sillä hän vietti Rovaniemellä neljä kautta Mestis-joukkueen apuvalmentajana.

– Kyllä RoKin kohtaaminen ekstralatauksen itselle tuo, Laurinkari myöntää.

Jokipojat on sarjassa kahdeksantena ja raapinut 19 ottelusta kasaan 26 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on nyt 11 pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta Jokipojat on harjannut kolme voittoa.

Ärjypaidoilla on alla kaksi perättäistä voittoa. Jokipojat kaatoi viime viikonloppuna ensin perjantaina kotikaukalossa Hermeksen maalein 8–2 ja lauantaina Peliitat vieraskaukalossa lukemin 4–2.

– Meillä on vielä varaa kehittää peliä, niin tasakentällisin ja erikoistilanteita. Ollaan menossa oikeaan suuntaan, Laurinkari tuumii.

RoKi on sarjassa viimeisenä ja matkaa pudotuspelipaikkaan on jo kertynyt 16 pinnaa. Santeri Immosen luotsaama ryhmä on kairannut tällä kaudella vain yhden voiton varsinaisella peliajalla. Kahdeksasta edellisestä kamppailusta RoKi on voittanut ainoastaan yhden.

RoKi ei ole välttämättä materiaaliltaan sarjan kovimpia joukkueita, mutta sitä ei voi missään nimessä aliarvioida. Tästä muistuttaa myös ensimmäistä kautta Jokipojissa työskentelevä Laurinkari.

– Jalan pitää liikkua, sillä RoKi paineistaa voimakkaasti ja parhaimmillaan todella hyvin. RoKi on tällä kaudellakin jälleen osoittanut sen, että se ei luovuta missään vaiheessa, Laurinkari viittaa RoKin useisiin loppuhetken tasoitusmaaleihin.

RoKin avainpelaajia ovat ykkstorjuja Paavo Hölsä, runsaasti liigakokemusta omaava puolustaja Nico Manelius, vahvan viime kevään pelannut Niko Mikkola sekä hyökkääjät Olli Iisakka, Sport-laina Miro Lehtimäki, kovana maalintekijänä tunnettu Olli-Matti Järvelä, viime kaudella LeKissä läpimurtonsa tehnyt Niko Lahtinen ja kultakypärä Kasper Elo. RoKin pelipaidassa viilettää myös viime kaudella ärjypaidassa nähty pelintekijä Viljami Wacklin.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella oli melkoinen spektaakkeli, sillä Jokipojat kiri päätöserän neljällä maalilla 8–6-voittoon hattutempun iskeneen Saku Kivisen johdolla.

Jokipojat–RoKi perjantaina klo 18.30 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa heitä:

#23 Saku Kivinen, Jokipojat

– Hurjassa iskussa oleva vantaalaislähtöinen laitahyökkääjä on juuri nyt yksi sarjan vaarallisimmista hyökkääjistä. Tehnyt kuudessa perättäisessä ottelussa onnistunut maalinteossa. Nakuttanut kuuteen edelliseen peliin tehot 9+1. Laukaus lähtee napakasti ja on härkämäinen maalinedustalla.

#47 Kasper Elo, RoKi

– Taitava ja juonikas pelintekijä. Hyvä ylivoimapelaaja pelintekijän tontilla. Mestis-mestari 2017 SaPKosta. Nyt toinen kausi napapiirillä. Viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Tiestikö?

– Jokipoikien puolustaja Lassi Raitanen johtaa Mestiksen pakkien pistepörssiä

– Läpimurtokautta pelaava Wiljami Kupiainen on Mestiksen pakkien pistepörssissä seitsemäntenä. Kupiainen lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipojat ja RoKi ovat kohdanneet Mestiksessä 21 kertaa. Voitot ovat Jokipojille 15–6. RoKi on viimeksi voittanut Joensuussa 18. helmikuuta 2017.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Raitanen 3+12=15

2) Jaakko Kuusisto 4+10=14

3) Joonas Larinmaa 3+11=14

4) Saku Kivinen 10+3=13

5) Matias Varttinen 7+6=13

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Kasper Elo 3+9=12

2) Olli Iisakka 4+7=11

3) Olli-Matti Järvelä 4+5=9

4) Miro Lehtimäki 3+5=8

5) Niko Mikkola 1+7=8