IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Jokipojat taipui puolivälieräavauksessa – ”Tulos oli oikeudenmukainen”

Dataline

Jokipojat joutui keskiviikkona taipumaan Suomen Cupin puolivälieräavauksessa PKS Areenalla Hermekselle maalein 3–4. Päävalmentaja Joni Petrell ei ollut tyytyväinen ärjypaitojen esitykseen.

Jokipojat ja Hermes iskivät yhteen Mehtimäen hornankattilassa keskiviikkona jääkiekon Suomen Cupin ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Kamppailusta kehkeytyi tasainen ja jännittävä vääntö kahden kovan joukkueen välillä.

Jokipojat ei päässyt kotiyleisön edessä parhaimpaansa, eikä jänne kestänyt koko 60-minuuttista. Varsinkinen toinen erä oli ärjypaidoilta heikko, mutta lähtö peliin oli lupaava ja päätöserässä nähtiinkin sitten jälleen hurjasti taistellut Jokipojat.

– Tulos oli oikeudenmukainen. Ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvä ja kolmannessa erässä oltiin selvästi pelin päällä, mutta toinen erä oli kauden huonoin. Yhden hyvän erän kelkkailulla ei mennä pitkälle. Saatiin tästä hyvä opetus, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi taiston tauottua.

Jokipoikien maaleista vastasivat luottosentteri Erno Räisänen, työmyyrä Jussi Tammela ja painavan laukauksen omaava puolustaja Nico Joki.

Hermekseltä maaliverkkoa heiluttivat Eetu Pylkkänen, Eetu Paasovaara, Sampo Paulaharju ja voittomaalin viisi minuuttia ennen päätössummeria ylivoimalla iskenyt tshekkihyökkääjä Zdenek Sedlak.

Jokipoikien maalissa kotidebyyttinsä tehnyt Dominik Salama pysäytti 28 kiekkoa. Hermeksen tolppien välissä Vilho Heikkinen venyi kiekon tielle 27 kertaa.

– Päätöserässä tuli harmittavia virheitä, joista vastustaja rankaisi. Hermes pelasi kolme erää tasisemmin ja siihen peli ratkesi. Meiltä jäi perusasiat piippuun, kuten sinisten voittaminen. Emme olleet valmiita pelaamaan ja otan sen omaan piikkiin, Petrell sanoi.

Jokipojat on pakkovoiton edessä Kokkolassa. Ärjypaidat tarvitsevat voiton varsinaisella peliajalla ja 20 minuutin jatko-ottelussa.

– Katsotaan nauhalta peli ja puretaan se tarkasti. Käydään harjoituksissa läpi mitä täytyy parantaa. Henkisellä puolella pitää tapahtua suurin muutos ja valmis täytyy olla pelaamaan. Perjantaina nähdään ihan erilainen Jokipojat, Petrell tuumasi.

Jokipojat–Hermes 3–4 (2–1, 0–1, 1–2)

2.41 1–0 Erno Räisänen (Taavi Tiala, Santeri Silvennoinen)

7.12 2–0 Jussi Tammela (Terry And)

19.06 2–1 Eetu Pylkkänen (Sebastian Moberg, Atte Mäkinen)

28.28 2–2 Eetu Paasovaara (Henri Limma)

43.41 2–3 Sampo Paulaharju (Heikki Harju, Eetu Pylkkänen)

50.26 3–3 Nico Joki (Matias Varttinen, Miro Väänänen) YV

55.25 3–4 Zdenek Sedlak (Gabin Ville, Reko Tornberg) YV

Torjunnat:

Dominik Salama, Jokipojat 9+14+5=28

Vilho Heikkinen, Hermes 8+6+13=27