IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Missä tällä hetkellä mennään? Haastattelussa Joni Petrell ja Jarkko Immonen.

Dataline

Jääkiekkokausi 2018-2019 alkaa olla viimeisiä loppuhuipennuksia vaille valmis. Enää taistellaan maailmanmestaruudesta ja Stanley Cupista, mutta kotimaan kamaralla Liigassa ja Mestiksessä katseet ovat jo tiukasti ensi kaudessa. Jokipojat on rakentanut joukkuettaan tehokkaasti ja toukokuun puolivälissä pelaajasopimuksia on jo 20 kappaletta. Viime kaudesta Jokipoikien joukkue on kokenut muutoksia ja myös penkin takana nähdään uusia kasvoja.

Uusi päävalmentaja Joni Petrell kertookin nyt kuulumisensa ja ajatuksia tulevasta:

Päävalmentaja Joni Petrell, pestisi Jokipoikiin julkaistiin jo helmikuun lopussa, miten kevät on edennyt ja mitä kaikkea uuden päävalmentajan tehtäviin on kuulunut tähän mennessä?

- Kiitos, kevät ollut varsin kiireistä aikaa omien siviilitöiden, lasten harrastusten, perhe-elämän, Jokipoikien joukkueen rakennuksen ja tulevan kauden suunnittelun osalta. Kiireistä, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa aikaa.

Miltä Jokipoikien organisaatio vaikuttaa ja oletko ehtinyt jo tutustua uuteen kaupunkiin?

- Hyvältä se vaikuttaa! Kai Nuutisella ainoana kokopäiväisenä työntekijänä riittää tekemistä jääkiekkoliiton ja Jokipoikien suuntaan. Immosen Jarkon, Martikaisen Mikan ja Pitkäsen Samun kanssa olemme yhteyksissä päivittäin joukkueen asioista. Joukkueen kasaamisessa en olisi ilman Martikaista selvinnyt. Kaupunki on kasvanut kovaa vauhtia sitten -90 luvun, jolloin viimeksi Joensuussa oleilin, mutta mielestäni Joensuu on oikeastaan aika täydellisen kokoinen kaupunki!

Jokipoikien joukkueen runko on jo pitkälti kasassa, mukana on paljon uusia ja joensuulaisille tuntemattomiakin nimiä. Millainen ärjylauma sinulla on hyppysissäsi?

- Tarkoitus ei ollut näin paljon uusia pelaajia ottaa, mutta muutama viime kauden pelaaja haluaa katsoa Liigan ja ulkomaat ensin. Osa ilmoitti myös rehdisti, etteivät jatka Mestiksessä motivaation puutteen tai johonkin muuhun seurasta riippumattomaan syyhyn vedoten. Muutama pelaaja toki oli myös, ketkä halusin korvata. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tilanteeseen missä olemme. En ole alkanut kinuamaan pelaajia, vaan olen pitänyt sitä isona arvona, että pelaaja haluaa tulla Joensuuhun pelaamaan. Olen tottakai täysin tietoinen millaisia pelaajia meille on tullut ja olen varma, että moni näistä pelaajista tulee yllättämään joensuulaisen kiekkoyleisön hyvällä tavalla.

Viime kauden joukkueesta löytyy myös jatkajia ensi kaudelle. Kuinka tärkeää sinulle ja joukkueelle on, että mm. Esa Lehikoinen, Miro Väänänen, Tatu Kokkola ja Lassi Raitanen jatkavat uraansa Joensuussa?

­- Tialan, Kupiaisen ja Hämäläisenkin voisi tuohon ryhmään laittaa. Kaikki ketkä jatkaa on mielestäni tärkeitä jätkiä. Kaikki vaikuttaa myös varsin innokkailta tulevaa ajatellen. Lehikoinen on ollut mulle isona apuna, kun olen kysellyt toiminta tavoista ja mistä milloinkin.

Joensuulaisen kiihkeän ja fanaattisen kiekkokansan kahvipöydissä on pyörinyt monien Joensuussa tulosta tehneiden pelaajien nimiä muun muassa nimet Mutanen, Larinmaa ja Väyrynen ovat olleet kansan toivelistalla. Nähdäänkö heitä tai heidän kaltaisiaan pelaajia ensi kaudella ärjypaidassa?

- Kaikkien kanssa olen jutellut ja me olemme ilmaisseet halumme kyseisiin pelaajiin. Toivottavasti saamme asioita maaliin nopeasti. Kyseessähän on ykköskorin pelaajia, jotka ovat joukkueelle tärkeitä. Jos jäämme odottamaan syyskuuhun päätöksissä niin voi olla, että käteemme jää mustapekka. Haasteellinen tilanne, mutta tarkoitukseni on saada budjettiimme mahtuva paras mahdollinen kokoonpano. Olemme olleet myös muutamaan muuhun joensuulaiseen kiekkoilijaan yhteydessä, mutta joko hintalappu tai intressit pelata muualla ovat olleet esteenä.

Millaisia pelaajia ensi kauden joukkueeseen vielä etsitään ja kuinka monta?

- No meillähän on onneksi se IFK yhteistyö olemassa, joka tuo varmasti 1-2 pelaajaa. Eli varmastikaan niin montaa ei sieltä tule kuin viimekaudella. Tuosta kun laittaa joukkuetta excel taulukkoon, niin veskarit, pakit ja sentterit on oikeastaan jo täynnä mutta paria kärkikenttien laituria vielä huutaisi.

Jokipoikien juniorimylly tuotti jälleen kaksi uutta Mestis-sopimusta, kun Aleksi Inkinen ja Ville Haapalainen allekirjoittivat pelaajasopimukset edustusmiehistöön. Millainen rooli heille on kaavailtu ja mitä asioita on otettava huomioon ensimmäisiä luistimen piirtoja Mestis-jäille tekevän nuoren pelaajan kanssa?

- Heille on tarjolla näytön paikka. Elokuussa kun hyppäämme askiin, tulee siellä olemaan 2 veskaria, 8 pakkia ja 15 hyökkääjää. Hekin saavat harjoituspeleissä näyttää mihin pystyvät ja parhaat pelaavat sarjassa. Toivottavasti he taistelevat pelipaikasta kynsin ja hampain.

Millainen ärjylauma nähdään ensi kaudella Mestiksessä?

- Ensi kaudella kaukalossa nähdään liikkuva, sitkeä ja sitoutunut ärjylauma! 

Milloin joukkue kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen ja miten kesä aiotaan viettää?

- Meillä on Joensuussa 24.5. testipäivä, johon kuuluu myös varustekokeilua, Joma-Kitee Superpesis-peli, saunaa ja yhdessä oloa. Tarkoituksena on, että pelaajat tutustuvat toisiinsa ja vähän minuunkin. Seura on järjestänyt hienosti majoitukset ynnä muut asiat muualta tulleille ja he ovat myös ymmärtäneet tämän tapahtuman tärkeyden.

Loppuun terveisesi faneille?

-  Olen todella ylpeä, että saan valmentaa joukkuettanne. Teemme kaikkemme, että saamme tuoda eteenne parhaan mahdollisen ärjylauman!  

Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen kommentoi myös joukkueen tämän hetkistä tilannetta.

-Joukkueen rakennusprosessi on eronnut aiemmasta aika paljonkin. Olemme saaneet joukkueen lähes tulkoon kasaan ennätys ajassa. Aiemmin olemme rakentaneet joukkuetta puolustuksen kautta, mutta tänä keväänä hyökkäysosastokin on hahmottunut varhaisessa vaiheessa. Petrell on tuonut joukkueen rakentamiseen uutta näkökulmaa, joka on toiminut hyvänä silmiä avaavana piristysruiskeena meillekin. Joukkuetta kasattaessa pidämme tiukasti kiinni budjetistamme ja tämä on tietysti pakottanut tekemään tiettyjä ratkaisuja sopimusneuvotteluissa.

-Haluan myös nostaa esille meidän laadukkaan juniorituotannon, joka kasvattaa joukkueeseemme vuosittain nuoria lupaavia pelaajia. On myös hienoa saada paluumuuttajia omista kasvateistamme. Tämä on osoitus siitä, että edustusjoukkueeseen ja Mestikseen on mahdollisuus päästä omista junioreista ja pelaajapolkuja on erilaisia.