IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Jokipojat-Hermes

Dataline

Jokipoikien kausi jatkuu perjantaina PKS Areenalla ilmaisottelulla Kokkolan Hermestä vastaan klo.18:30. Ilmaisen sisäänpääsyn otteluun tarjoaa Pohjois-Karjalan Sähkö, hallin ovet aukeavat 17:30.

Jokipojat kohtaa sarjakärki Kokkolan Hermeksen perjantain ilmaisottelussa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kolme kertaa, joista jokainen on päättynyt Hermeksen voittoon. Kokkolalaiset ovat olleet läpi kauden hurjassa vireessä. Hermes on takonut sarjassa eniten maaleja ja joukkueen kirkkaimpana tähtenä liitelee pistepörssin kärkinimi Samu Markkula. Hermeksen voittojen takuumiehenä juuri Jokipoikia vastaan on toiminut ex-ärjyveskari Samuel Jukuri.

-Hermeksestä ollaan opittu se, että ollaan hävitty kaikki kohtaamiset, eli vain huonoja muistoja tältä kaudelta. Kyllä meidän pitää olla heti alusta asti valmiina ja pelata jämäkästi kiekolla. Vastassa on erittäin taitava joukkue, jossa on hyviä yksilöitä ja he pelaavat hyvin joukkueena. Hermestä vastaan pitää kyllä laidat paukkua! Meillä on Tialat ja Ahtoset, jotka varmasti sitä toteuttavatkin, päävalmentaja Jouni Varis toteaa.

Jokipoikien edellinen kotiottelu Hermestä vastaan oli myös ilmaisottelu, jonka tarjosi sanomalehti Karjalainen. Silloin ärjylauma oli pelillisesti vahvempi ja näkyvämpi osapuoli, mutta kokkolalaiset kävivät tekemässä kovalla prosentilla maalit ja pitivät oman maalinsa puhtaana. Perjantain ilmaisotteluun molemmat joukkueet lähtevät maalin tappio niskassaan. Jokipojat taipui Heinolan Peliitoille jatkoajalla lukemin 4-3. Hermes kärsi 6-7 kotitappion SaPKo:lle. 

Jokipoikien kokoonpanoon ja etenkin puolustusosastolle tulee muutoksia. Helsingin IFK:sta toistaiseksi voimassaolevalla lainasopimuksella Joensuuhun saapuva puolustaja Elias Ulander tekee ärjydebyyttinsä kotiyleisön edessä. Kiekolliselle puolustajalle ei kuitenkaan luoda sen isompia paineita.

-Hienoa, että Elias saapuu meille! Meillä puolustus on pelannut jo pitkän tovin ohkaisella materiaalilla. Nyt Hämäläisen Nikolla on pientä vaivaa ja Kupiainenkin on juuri tervehtynyt pelikuntoon. Elias pelaa nyt ensimmäisen pelinsä meillä ja Mestiksessä. Ehdimme hänen kanssaan käydä jotain pelillisiä asioita, mutta omilla vahvuuksilla kun pelaa niin hyvin menee. Hän on nyt ensimmäinen selkeä laina-apu, muut IFK:sta saapuneet pelaajat ovat koko kauden lainoja, vähän niinkuin meidän omia sopimuspelaajia. Eliaksen kanssa etenemme tilanteen mukaan.

Ottelusta varmuudella sivussa ovat siis Niko Hämäläinen, Akseli Rouhiainen ja Harri Lankinen. Joel Olkkosen tilanne alkaa näyttää jo paremmalta, mutta hänen pelikuntonsa ratkeaa ottelupäivänä.

Kotiyleisölle Varis lähettää lyhyet ja ytimekkäät terveiset.

-Kättä yhteen joka iikka! Se tuo voimaa meidän joukkueelle ja sitähän totta vie tarvitaan! Kaadetaan Hermes yhdessä!

Ilmaisottelu Jokipojat-Hermes perjantaina 11.1 PKS Areenalla klo.18:30. Otteluun on vapaa sisäänpääsy!