IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Jokipojat-IPK

Dataline

Runkosarjan päätöskierros pelataan tänään perjantaina kaikkien Mestis-joukkueiden voimin. Jokipojat isännöi PKS Areenalla Iisalmen Peli-Karhuja klo.18:30.

Mestiksen runkosarjalle saadaan jännittävä loppu. Jokipojat kisaavat SaPKo:n ja TUTO:n kanssa pudotuspelien kotiedusta ja IPK hamuaa vielä nälkäisesti RoKi:n pitämää viimeistä pudotuspelipaikkaa K-Vantaan kanssa.

IPK on pelannut valmentajan vaihdoksen jälkeen erittäin väkevästi. Osa varmasti ehti jo haudata karhulauman pudotuspelihaaveet lopullisestikin syyskauden esitysten perusteella, mutta Kalpan A-junioreista IPK:n peräsimeen tullut Tommi Miettinen on saanut iisalmelaiset todelliseen lentoon ja taistelu pudotuspelipaikasta käy edelleen kiivaana.

Ärjylauma on pelannut viime aikoina tasaisen tappavasti ottaen pelatuista otteluista vuorotahtiin voittoja. Kotiluolassa Jokipojilla on kulkenut mukavasti, sillä kolme edellistä kotiottelua on päättynyt ärjypaitojen voittoihin.

Jokipojat ovat asettaneet tavoitteekseen pudotuspelien kotiedun, siihen on vielä täydet mahdollisuudet. Ärjylauma tarvitsee illan ottelusta kolmen pisteen voiton, jotta kotietu saataisiin haltuun. Se edellyttää myös TUTO:lta ja SaPKo:lta pistemenetyksiä samaiselta ottelukierrokselta. SaPKo kamppailee tänä iltana Ketterää ja TUTO K-Vantaata vastaan. IPK tarvitsee pudotuspeleihin pääsyyn myös täydet kolme pistettä, eikä sarjakahdeksikko RoKi saisi ottaa pistettäkään Kokkolan Hermestä vastaan käytävässä ottelussa.

-Mahdollisuudet on vielä voitolla kotietuun, joka on joukkueen syksyllä asettama tavoite. Kynsin ja hampain kamppaillaan tänään voitosta ja katsotaan sitten pelin jälkeen mikä on lopputulos ja sarjasijoitus. Vastaan tulee hyvässä vireessä oleva IPK, joka kamppailee vielä playoff-paikasta. Varmasti tulee kovatempoinen ja laadukas peli. Tällä hetkellä keskitytään kuitenkin elämään hetkessä, eikä ajatus saa vielä harhailla ensi viikossa, valmentaja Ville Väänänen kommentoi.

Jokipojat ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa runkosarjassa. Jokipojat on voittanut näistä kaksi ja IPK yhden. Edellinen IPK:n vierailu PKS Areenalla päättyi Jokipoikien hienoon 6-1 voittoon.

Jokipoikien terveystilanne näyttää hyvältä, eikä varmoja poisjääntejä vielä ole. Lopullinen kokoonpano selviää puoliltapäivin.