IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Jokipojat-K-Vantaa

Dataline

Jokipojat aloittaa helmikuun perjantaina 1.2 kotiottelulla K-Vantaata vastaan klo.18:30 alkaen.

Jokipoikien ja K-Vantaan välinen kamppailu on kauden kolmas keskinäinen vääntö näiden joukkueiden kesken. Edelliset kaksi ottelua ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoon yhden maalin turvin. Otteluvoitot ovat tasan 1-1.

Jokipoikien kevätkausi on ottelutahdiltaan huomattavasti rauhallisempi verrattuna kovatahtiseen syksyyn. Ärjylauma pelasi edellisen ottelunsa niin ikään kotiluolassa TUTO:a vastaan viime lauantaina. Tuolloin turkulaiset jäivät nuolemaan näppejään kun Jokipojat nitisti pisteet reppuunsa lukemin 2-1. 

-Tässä on hyvä treeniviikko alla ja päästään raikkaalla ilmeellä perjantaina lohipaitojen kimppuun. Harjoittelussa on keskitytty kamppailupelaamiseen, hyökkäysalueen pelaamiseen ja ylivoimaan. Vantaalla on vaarallisia yksilöitä, jotka pitää pystyä pitämään kurissa. Saarelainen-Monto akseli on laitettava ahtaalle, valmentaja Ville Väänänen kommentoi.

K-Vantaan kausi ei ole mennyt ennakko-odotuksiin nähden toivotulla tavalla, joukkue majailee tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena. Paluun päävalmentajaksi tälle kaudelle tehnyt Simo Mälkiä saikin tehdä tilaa tunnetulle kiekkolegendalle Reijo Ruotsalaiselle, joka on pelaajaurallaan voittanut muun muassa kaksi Stanley Cupia.

Ruotsalaisen käskyt menivät perille heti ensimmäisessä ottelussa, kun K-Vantaa otti tärkeät pisteet kotonaan Heinolan Peliitoista lukemin 5-1. Vantaalaisten rosterissa on viime aikoina piipahtanut joensuulaisille hyvin tuttu mies. Jokereiden KHL-miehistöön kuuluva nuori, mutta järkälemäinen puolustaja Eemeli Räsänen. Jännä nähdä lähteekö mies lohiparven matkassa uiskentelemaan kohti kotikaupunkiaan Joensuuta.

Jokipoikien kokoonpanossa ei suurempia muutoksia nähdä. Rosterin ulkopuolella ovat varmuudella pitkäaikaistoipilas Akseli Rouhiainen, pelikieltoaan kärsivä Lassi Raitanen, sekä liigaorganisaatio KooKoo:n leirissä lainalla oleva maalivahti Niilo Halonen, joka torjui keskiviikkona liigauransa avausvoiton TPS:ää vastaan. Jouni Varis kärsii vielä perjantaina toimintakieltoaan. Päävalmentaja on penkin takana heti lauantaina vierasottelussa SaPKo:a vastaan. Joukkueen lopullinen kokoonpano ratkeaa perjantaina aamuharjoitusten jälkeen.

Jokipojat-K-Vantaa PKS Areenalla perjantaina 1.2 klo.18:30 alkaen! Molempien joukkueiden ennakkohaastattelut Pub Ärjyluolassa klo.18:00 alkaen. Tervetuloa!