IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Jokipojat-KOOVEE

Dataline

Mehtimäellä koetaan historian havinaa vuoden ensimmäisessä kotiottelussa perjantaina, kun vieraaksi saapuu KOOVEE Tampereelta. KOOVEE on edellisen kerran käynyt Jokipoikien vieraana Mestis-tasolla vuonna 2007.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen lokakuussa, pelipaikkana toimi silloin Tampereen Hakametsä ja KOOVEE nappasi arvokkaan päänahan Jokipojista lukemin 5-3. KOOVEE toimii Tampereen Ilveksen yhteistyöseurana ja KOOVEE:ssa on vieraillut useita Ilveksen liigasopimuksen omaavia pelaajia läpi kauden. Tamperelaisilla on takanaan neljä peräkkäistä tappiota, joista kaksi tuli sarjakärki LeKi:lle "back to back"-peleissä joulukuun lopussa. Viimeisin voitto sarjajumbo KOOVEE:lla on K-Vantaasta joulukuun puolesta välistä, silloin manselaiset kurittivat lohiparvea lukemin 3-6.

-Vastassa on hyvä nuori joukkue, turha meidän on sarjataulukkoa katsoa, KOOVEE on pelannut tasaisia hyviä kamppailuita, eikä he ole päästäneet vastustajaa helpolla yhdessäkään ottelussa. Kyllä meidän täytyy olla heti alusta asti valmiina, enkä epäile yhtään etteikö oltaisikaan. Hyvän valmistautumisen kautta lähdetään perjantain otteluun, tämä on kuitenkin meidän viikon ainoa ottelu, joten kaikki ladataan tähän peliin, päävalmentaja Jouni Varis ennakoi.

Jokipojilla on takanaan loistava jakso, joka starttasi juuri ennen joulutaukoa. Kolmeen edelliseen voitokkaaseen otteluun ärjylauma on mättänyt yhteensä 18 maalia, joista jopa 7 ylivoimamaalia, joten kauan parjattu ylivoima on alkanut ottaa tuulta purjeisiinsa. Itseluottamusta tuskin laski myös 3-0 tappioasemasta nouseminen voittoon Imatralla. Voitolla Jokipojat nousivat sarjassa neljänneksi ohi Ketterän. Ärjylaumalla on kerättynä 49 pistettä 30 ottelusta.

-Kolme hyvää voittoa takana, joulutauko teki koko porukalle hyvää. Joulukuussa oli aistittavissa fyysistä ja henkistäkin väsymystä. Syksy mentiin melko tiukkaa tahtia otteluiden suhteen, nyt tämä kevätjakso mennään rauhallisemmalla ottelutahdilla. Onnistumiset tottakai ruokkii joukkuetta ja tälläkin viikolla on ollut hyvää tekemisen meininkiä harjoituksissa.

Joukkueen sairastuvalta ei saada vielä apuja perjantain kotiotteluun, mutta hyviäkin uutisia sieltä kuuluu. Miro Väänänen on vuoden ensimmäisestä ottelusta sivussa "kymppitilin" täyttyessä.

-Olkkonen ja Rouhiainen ovat vielä sivussa. Kupiainen on ollut jo jäällä ja hänen annetaan ottaa pelituntumaa A-nuorissa. Myös Lankinen on harjoitellut ja hän tulee olemaan myös A-junioreiden mukana. Katsotaan ensi viikolla tilannetta sitten uudelleen. Väänäsen Mirolla on kympit täynnä, joten hän joutuu katsomaan KOOVEE-matsin katsomosta, Varis paljastaa.

Hyökkääjä Janne Hämäläinen jatkaa emoseura Helsingin IFK:ssa vielä ainakin tämän viikon loppuun asti.

Ennen ottelua vietetään minuutin mittainen hiljainen hetki joulukuun lopussa pois nukkuneen pitkäaikaisen huoltajan Jaakko Hirvosen muistoksi.

Vuoden ensimmäinen kotiottelu Jokipojat-KOOVEE perjantaina 4.1 klo.18:30 PKS Areenalla. Ennakkoliput ostettavissa osoitteesta www.ticketmaster.fi, säästät rahaa ja vältyt jonottamiselta! Lämpimästi tervetuloa!