IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Jokipojat-TUTO

Dataline

Jokipoikien viikon toinen ottelu pelataan lauantaina PKS Areenalla klo.17:00. Vieraaksi Jokipojat saavat TUTO:n Turusta.

Lauantain kotiottelu TUTO:a vastaan on erittäin arvokas pisteiden kannalta. Sarjanelonen Jokipojat hamuaa TUTO:lta sen pitämää kolmatta sijaa. Eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä ja turkulaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Viikon ensimmäisissä otteluissa keskiviikkona molemmat joukkueet hävisivät vastustajilleen. TUTO kärsi kotonaan LeKi:lle 2-4 tappion ja Jokipojat kohtasivat Heinolassa isäntäjoukkue Peliitat, joka vei ottelun nimiinsä voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4. Itse kamppailu oli erittäin vauhdikas ja se sisälsi joensuulaisten näkökulmasta hyvin kyseenalaisia tilanteita.

Valojen sammuttua tunteet kävivät kuumana vielä pukukoppikäytävälläkin, josta päävalmentaja Jouni Varikselle langetettiin kahden ottelun toimitsijakielto.

-Kurinpito on rangaistuksensa antanut, täällä ollaan käsi pystyssä virheen merkiksi. Pitää kuitenkin muistaa mistä kaikki lähti. Leinonen teki 2-4 maalin, joka hylättiin, johon minä ja koko joukkue reagoitiin ankarasti, koska me tiedettiin heti, että se oli täysin selvä maali. Huippuseurapäällikkö ja erotuomaritoiminnasta vastaava Harri Ahola myönsi nopeasti pelin jälkeen, että maali olisi pitänyt hyväksyä. Korostan Aholan suoraselkäisyyttä tämän tilanteen suhteen, päävalmentaja Jouni Varis kommentoi.

-Tunteet ovat tottakai pinnassa, kun pelataan tärkeistä pisteistä ja tapahtuu virhe, joka vaikuttaa selvästi ottelun lopputulokseen. Seuraukset olivat aika kovat, kun Peliitat tasoitti ottelun miltei välittömästi hylätyn maalin jälkeen. Mutta niin kuin edellä mainitsin, käsi on täällä pystyssä ja nyt seurataan kaksi seuraavaa peliä sivusta, Varis jatkaa.

Jokipoikien valmennusvastuun otteluissa TUTO:a ja K-Vantaata vastaan ottaa apuvalmentaja Ville Väänänen ja maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö.

Koko joukkue on siirtänyt katseensa jo tulevaan lauantain kotiotteluun, eikä menneitä enää kaivella.

-Keskiviikon pelistä jäi karvas maku suuhun, mutta se on nyt taputeltu ja katseet on nyt siirretty seuraavaan otteluun. Maailmanluokan grillaajan ja viime vuosien luotettavimman Vichytestin suorittaneen suomalaisen kiekkoihmisen sanoja lainatakseni ”mennään eteenpäin”, Väänänen murjaisee.

Turkulaiset ovat olleet viime viikot melkoisella road tripillä, vierasottelut Kokkolaan, Iisalmeen, Rovaniemelle ja ennen Joensuuta vielä pysähdys Savonlinnassa ovat pyörittäneet Turun Tovereiden matkamittareita melkoisesti.

-TUTO on viime ja tällä viikolla ollut paljon tien päällä ja lauantaina heillä on viikon kolmas ottelu. He kairasivat voiton viime viikolla Rovaniemeltä, joka oli niin ikään heidän viikon kolmas ottelu, joten kyllä vaarallinen ryhmä on vastassa. He tulevat jättämään huomenna viimeisetkin energian rippeet kaukaloon, Väänänen vakavoituu.

-Pienet voittavat asiat ja erikoistilanteet tulevat olemaan huomenna merkittävässä roolissa. Odotan meiltä nälkäistä esitystä kotiyleisön edessä, joka on toivottavasti runsaslukuinen, Väänänen päättää sanaisen arkkunsa.

Jokipoikien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia. Helsingin IFK:sta lainalla oleva puolustaja Tobias Winberg luistelee ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen PKS Areenalla. Maalin suulle luistelee Joonas Harald, joka ottaa nyt torjuntavastuun Niilo Halosen lähtiessä liigaseura Kouvolan KooKoo:n mukaan kahdeksi viikoksi.  

Jokipoikien ja TUTO:n välinen kamppailu alkaa PKS Areenalla lauantaina klo.17:00. Pub Ärjyluolassa tarjoillaan yleisölle valmennuksen ennakkohaastattelut klo.16:30 alkaen. Otteluisäntänä toimii hallitseva pesäpallon suomenmestari Joensuun Maila. PKS Areenalla on JoMa:n pelaajien lisäksi nähtävissä mestaruuspokaali!