IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluennakko: Ketterä-Jokipojat Playoffs

Mestiksen pudotuspelit kaudella 2018-2019 polkaistaan käyntiin tiistaina. Jokipojat matkaa tuolloin Imatran Ketterän vieraaksi puolivälieräsarjan ensimmäiseen osaotteluun, joka starttaa klo.18:30 Imatran Spa Areenalla.

Jokipojat ja Imatran Ketterä kohtaavat toisensa toistamiseen Mestiksen pudotuspelien puolivälierävaiheessa. Viime keväänäkin kotietu oli imatralaisilla, mutta tuolloin Jokipojat koulutti sarjanousijaa isän kädestä lähettämällä Ketterän kesälomille suoraan neljässä ottelussa otteluvoitoin 0-4.

Tällä kaudella Jokipojat ja Ketterä kohtasivat runkosarjassa toisensa kuusi kertaa, joista Ketterä poistui voittajana neljästi. Ottelut olivat läpi kauden erittäin värikkäitä ja tasaisia. Välillä on ryhdytty maalintekotalkoisiin oikein urakalla ja välillä on hangattu vähämaalisesti aina jatkoajalle saakka.

Joukkueiden voimasuhteita punnittaessa voidaan päätyä hyvin pieniin eroihin, joka tekeekin tulevasta sarjasta erittäin mielenkiintoisen ja tasaisen. Jokipojat nuorentuivat viime kaudesta, mutta ärjypelaajilta löytyy kokemusta kovista pudotus- ja ratkaisupeleistä eri sarjatasoilta. Yksi näistä on huikean viime kevään Kalpan A-nuorissa pelannut Tuomas Ahtonen.

-Kevään pelit on se suola, minkä takia tätä hommaa tehdään ja tottakai se sytyttää enemmän kun pelataan mestaruudesta. Pelit kovenevat ja fyysisyys kasvaa niin sehän passaa minulle oikein hyvin. Varmasti tulee tosi kova sarja ja tiukkaa vääntöä joka matsissa. Usko tähän joukkueeseen on todella kova ja sitä kautta sarja kääntyy varmasti meille, Ahtonen lataa. 

Ketteräkin on varmasti valmiimpi pudotuspeleihin. Viime keväästä Vuoksen soturit ovat varmasti tehneet kotiläksynsä, sillä joukkueen runko on pysynyt hyvin pitkälti samana tähänkin kevääseen tultaessa.

Jokipoikien terveystilanne on varsin hyvä tulevaan pudotuspelisarjaan lähdettäessä. Joukkueesta löytyy materiaalia etenkin puolustuspäässä, kun viimeisetkin loukkaantuneet ovat tervehtyneet pelikuntoon. Ketterällä on muutama runkopelaaja loukkaantuneena tai pelikiellossa, jotka tuovat pakotettuja muutoksia avauskokoonpanoihin.

Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen johtaa nuorta ärjylaumaa kokemuksen syvällä rintaäänellä. Ketterästä löytyy myös kokemusta Jarno Lippojoen, Marlo Koposen ja Jesse Juntheikin edustamana.

-Runkosarja on takanapäin, nyt alkaa uudet pelit. Tasaisuutta pitää saada vielä lisää, nyt niitä ailahteluja ei saa enää anteeksi. Ketterän kanssa on ollut tasaisia kamppailuja tähän mennessä, nyt vaan luonne hieman muuttuu runkosarjasta. Tasaista ja fyysistä sarjaa ennustan, Lehikoinen ennakoi.

Päävalmentaja Jouni Varis sysää hienokseltaan paineita Ketterän suuntaan ja lähettää terveisensä joensuulaiselle kiekkoyleisölle.

-Laadukas joukkue tulossa vastaan, voittivat syksyllä Suomen Cupin. Kovasti ovat satsanneet tähän kauteen ja on ehdottomasti yksi Mestiksen ennakkosuosikeista. Kaikkemme kun laitetaan likoon tuonne jäälle, silloin meidän hienot fanit ja joensuulainen yleisökin viihtyy ja pitää ääntä. Heitä tarvitaan vaikeinakin hetkinä, toivottavasti mahdollisimman moni löytää PKS Areenalle heti tulevana torstaina. Tiistaina käymme ensin Imatralla ryöstöretkellä, Varis alustaa.

 

Puolivälierien otteluohjelma:

Tiistai 19.3.2019, klo 18:30, Imatra
Torstai 21.3.2019, klo 18:30, Joensuu (liput: www.ticketmaster.fi)
Lauantai 23.3.2019, klo 17:00, Imatra
Maanantai 25.3.2019, klo 18:30, Joensuu (liput: www.ticketmaster.fi)

Tarvittaessa:
Keskiviikko 27.3.2019, klo 18:30, Imatra
Perjantai 29.3.2019, klo 18:30, Joensuu
Lauantaina 30.3.2019, klo 17:00, Imatra