IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Otteluraportti: RoKi-Jokipojat 4-3

Dataline

Jokipoikien reissu napapiirille ei kerryttänyt pistesaldoa. RoKi vei ottelun nimiinsä lukemin 4-3 (1-0,1-1,2-2).

Kotijoukkue RoKi lähti runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa täydellä höyryllä. Rovaniemeläisten otteissa näkyi, millaiset panokset olivat kyseessä. Jokipojat joutui ottelun ensimmäisillä minuuteilla puolustuskannalle, mutta maalivahti Niilo Halonen piti ärjylauman pelissä mukana hyvillä torjunnoillaan. Myös ylärima pelasti ärjylauman kertaalleen takaiskulta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin RoKi:n 1-0 johdossa, kun rovaniemeläisten kanadalaishyökkääjä Kyle Just iski ottelun avausmaalin juuri kun Jokipoikien Eetu Rissanen oli vapautunut jäähyaitiosta.

Jokipojat tasoitti kamppailun 1-1 toisen erän neljännellä peliminuutilla, kun Niko Ervastin rannelaukaus viuhui etuyläkulmaan ohittaen RoKi:n maalivahdin Rasmus Reijolan. Loistavan esityön maaliin teki Taavi Tiala, joka vapautti Ervastin maalintekoon erinomaisella rystypuolen syötöllä. Erän edetessä Niilo Halonen sai jälleen venyä parhaimpaansa, kun RoKi vyörytti peliä kohti Jokipoikien maalia. Loputtomiin ei Halonenkaan kestänyt, kun RoKi pääsi 2-1 johtoon ylivoimalla ranskalaishyökkääjä Gabin Villen ohjattua Kyle Justin siniviivalaukauksen ohi Halosen. Aikaa pelikellossa ennen summeria oli tismalleen saman verran, 14 sekuntia, kuin ensimmäisessäkin erässä.

RoKi jatkoi vahvaa pelaamista ottelun kolmannessa erässä. Vahvasti pelannut RoKi:n ulkomaalaisketju teki jälleen tuhojaan. Tällä kertaa Zdenek Sedlák suti Niilo Halosen torjunnasta kimmonneen paluukiekon maalin perukoille. RoKi karkasi päätöserän puolivälissä jo 4-1 johtoon Kasper Elon maalilla. Pitkään ei kuitenkaan kotijoukkue saanut juhlia turvallista johtoasemaansa, kun Toni Leinonen räväytti Jokipoikien 4-2 kavennusosuman tulisella laukauksellaan suoraan Janne Väyrysen syötöstä. Tästä maalista Jokipojat sai lisää virtaa ja ärjylauma tuli maalin päähän Janne Väyrysen ylivoimamaalilla ajassa 55:46. Jokipojille tarjottiin vielä loistava tilaisuus tasoitusmaalin rakenteluun ylivoimalla, mutta se ei tuottanut tulosta ja näin ollen RoKi vei ottelun lukemin 4-3.

-Ekassa erässä luistelu ja kamppailupelaaminen oli vajaata, siellä oli vain yksi joukkue jäällä. Selvittiin siitä rumbasta melkein, kaveri sai erän loppuun ison maalin. Toiseen erään parannettiin peliä ja tultiin tasoihinkin, mutta taas RoKi sai ison maalin siihen erän loppuun. Kolmannessa erässä RoKi meni menojaan, vaikka tuossa vielä yritettiin jotakin, niin paljon pitää parantaa perjantaihin, että päästään takaisin voittojen tielle. Tänään ei vaan sitkeys kestänyt pelata sitä vieraspeliä mitä pitäisi, eli puolustaa vahvasti ja olla valmis iskemään tilaisuuden tullen tehokkaasti. Onnittelut RoKille voitosta, päävalmentaja Jouni Varis sanaili.

Tappiosta huolimatta taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu, sillä kotietua havitteleva SaPKo hävisi oman ottelunsa IPK:lle ja TUTO voitti KOOVEE:n voittomaalilaukauskilpailun päätteeksi ja nousi tasapisteisiin Jokipoikien kanssa. Perjantain ottelukierros on varmasti yksi Mestis-historian jännittävimmistä, sillä useampi joukkue taistelee kotiedusta ja pudotuspeleihin pääsystä.

Jokipojat kohtaa perjantaina pudotuspeleihin hamuamavan, kovavireisen Iisalmen Peli-Karhut PKS Areenalla klo.18:30.

 

MAALIT

19:46 1-0 JUST (HEIKKINEN, G.VILLE)

24:33 1-1 ERVASTI (TIALA, AHTONEN)

39:46 2-1 G.VILLE (JUST, POIKOLA) YV

42:13 3-1 SEDLÁK (G.VILLE, JUST)

50:56 4-1 ELO (IISAKKA, V.HEIKKINEN)

51:21 4-2 LEINONEN (VÄYRYNEN, KOKKOLA)

55:46 4-3 VÄYRYNEN (LEINONEN, TIALA) YV

 

 

TORJUNNAT

REIJOLA 5 + 12 + 13 = 30

HALONEN 15 + 10 + 9 = 34

 

 

RANGAISTUKSET

ROKI 6min

JOKIPOJAT 8min