IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Sami Mutanen palaa ärjypaitaan perjantain KeuPa -ottelussa

Dataline

Jokipojat kohtaa perjantaina PKS Areenalla Janne Väyrysen edustaman KeuPa HT:n. Oman mausteensa iltaan tuo oman kasvatin Sami Mutasen paluu ärjynuttuun.

Jokipojat ja KeuPa HT iskevät yhteen perjantaina Mehtimäellä. Ärjypaidat janoavat paluuta voittokantaan konkarihyökkääjän Sami Mutasen paluuottelussa.

Jokipojat on sarjassa viiden pelatun ottelun jälkeen kymmenentenä. Ärjypaidat ovat voittaneet yhden ottelun jatkoajalla, hävinneet kerran jatkoajalla ja taipuneet kolmesti varsinaisella peliajalla.

Keskiviikkona Jokipojat koki sarjanousija Hokin vieraana 1–4-tappion hurjasta hallinnasta huolimatta. Pelissä oli ärjypaitojen osalta paljon hyvää, mutta tehottomuus vaivasi joukkuetta.

– Lähdemme parantamaan maalintekoa ja sitä viilattiin tänään. Meidän täytyy saada rentoutta peliin. Yksilöt ovat tuskailleet onnistumisten kanssa ja niitä solmuja haluamme avata. Pelasimme Hokkia vastaan kauden parhaan pelin joukkueena. Viisikkopeli jos pysyy samalla tasolla, niin palaamme voittokantaan nopeasti, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

– Loimme todella paljon paikkoja. Jos emme pystyisi luomaan maalipaikkoja, niin sitten pitäisi olla huolissaan. Meidän pitää löytää vain terävyyttä maalintekoon ja saada sitä kautta ketsuppipullo auki, Petrell jatkaa.

Jokipoikien kokoonpanoon ei ole luvassa sen suurempia muutoksia. Yli 400 liigaottelun mies ja Suomen mestari Sami Mutanen hyppää kehiin ja ottaa paikan uusitusta ykkösketjusta Miro Väänäsen ja taikuri Joonas Larinmaan rinnalta.

KeuPa HT on aloittanut kauden pirteästi, sillä toissa kauden mestari on kaapinut kaikista neljästä pelaamastaan ottelusta pisteitä. Jokipoikien organisaatiostakin tutun Niko Erosen luotsaama KeuPa on viidentenä ja matkaa sarjakärkeen on kolme pistettä.

Keskiviikkona KeuPa kaatoi vieraskaukalossa Hermeksen voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3–2.

Keuruulaisten puolustuspelaaminen on toiminut erittäin hyvin alkukaudesta, sillä kahtena viime keväänä finaaleissa nähty joukkue on päästänyt yhdessä Ketterän kanssa vähiten maaleja koko sarjassa.

Kolmen ottelun voittoputkessa Joensuuhun saapuva KeuPa HT vahvistui juuri kauden kynnyksellä ja on tälläkin kaudella erittäin vahva joukkue. Avainpelaajia ovat muun muassa puolustajat Sakari Turtiainen, Mikko Lahtinen sekä William Mäkinen ja hyökkääjät Janne Kettunen, Jokipojista tuttu Janne Väyrynen, kapteeni Joni Piipponen, taitava pelintekijä Jesse Pelamo ja potkulauta-luistelustaan tunnettu taiturimainen Janne Kumpulainen.

– KeuPa on kiekollisesti sarjan kärkeä ja siellä on aina sitoutunut joukkue, joten meidän pitää olla vielä sitoutuneempia. KeuPa on todella hyvä haaste meille. Joka kotipelissä taistelemme voitosta, kuten olemmekin, mutta nyt nämä pelit pitää vain pystyä kääntämään voitoiksi, Petrell sanoo.

Jokipojat–KeuPa HT perjantaina klo 18.30 PKS Areenalla. Liput huippukamppailuun hankit täältä.

Seuraa heitä:

Sami Mutanen, Jokipojat

Yli 400 liigaottelun mies ja Suomen mestari Sami Mutanen tekee paluun ärjypaitaan kotiyleisön edessä. Tuo luisteluvoimaa, taistelutahtoa ja johtajuutta. Omaa myös tässä sarjassa potentiaalia pistetehtailuun.

Jesse Pelamo, KeuPa

Slovakian reissu jäi lyhyeksi ja palasi Keuruulle. Kuuluu kiistatta sarjan sentterieliittiin. Hyvä ylivoimapelaaja ja taitava pelintekijä.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Terry And 3+1=4

2) Nico Joki 0+4=4

3) Esa Lehikoinen 3+0=3

4) Miro Väänänen 1+2=3

5) Jonne Brygger 1+1=2

KeuPan sisäinen pistepörssi:

1) Janne Kumpulainen 2+4=6

2) Jesse Pelamo 1+5=6

3) Joni Piipponen 3+1=4

4) Justus Mikkonen 3+1=4

5) Janne Kettunen 2+2=4