IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat
Jokipojat

Tatu Kokkolan kädet kuumana jo – ”Helpompi lähteä runkosarjaan”

Dataline

Jokipoikien keskushyökkääjä Tatu Kokkola on yksi Mestiksen kovimmista tekijöistä pelipaikallaan. Juonikkaalla pelintekijällä on hyvä ensimmäinen kausi takana ärjynutussa, mutta ruuvia on vielä varaa kiristää.

Tatu Kokkolan taikatempuista saadaan myös tällä kaudella nauttia Joensuussa. Klassisen sentterin hanskojen komennossa kiekko tottelee ja syötöt napsuvat lapoihin millintarkasti.

Mestiksen parhaimpiin keskushyökkääjiin kiistatta kuuluva Kokkola nakutti viime kaudella ärjynutussa 46 ottelussa tehot 19+15=34. Pudotuspeleissä maestro naputteli pinnan per peli. Lupaava keskushyökkääjä näkee kuitenkin, että ruuvissa on vielä kiristämisen varaa.

– Kokonaisvaltaisesti haluan kasvaa urheilijana, ottaa isoa roolia ja tehdä paljon pisteitä siinä sivussa. Tämän kauden jälkeen olisi hienoa päästä kirkkaimpiin valoihin, Tatu Kokkola kertoo.

Suonenjoella syntynyt, mutta KalPan junioriputken läpikäynyt ja A-nuorten Suomen mestaruudenkin keväällä 2018 voittanut Kokkola haluaa auttaa Jokipoikia menestymään.

– Paljon tuli vaihtuvuutta joukkueeseen. Meillä on nuori ja nälkäinen jengi kasassa. Vaikka se on klisee, niin päivittäinen tekeminen ratkaisee paljon menestymistä ajatellen,

Kokkola on pelannut harjoituskaudella Jokipoikien ykkösketjussa yhdessä taikuri Joonas Larinmaan ja energisen laitahyökkääjän Jaakko Kuusiston kanssa.

– Larinmaan kanssa pelasin jo viime kaudella yhdessä. Hän on väkkärä kiekon kanssa.  Kuusisto on hyvä luistelemaan ja pystyy tekemään maaleja, Kokkola valottaa.

Maestro on saalistanut neljässä pelaamassaan harjoituskauden ottelussa tehot 4+3.

– Onnistumiset preaseasonilla ruokkivat. Sitä kautta on helpompi lähteä runkosarjaan, Kokkola tietää.

Tsekkaa koko haastattelu yltä.

Tutustu: