IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Jokipojat

Vieraskiertueen ensimmäinen etappi Kokkolassa – taistelu kotiedusta kiristyy

ÄRJYKIEKKO

Jokipojat matkustaa viikonlopuksi vieraskiertueelle, jonka aikana se kohtaa perjantaina Hermeksen ja lauantaina KeuPa HT:n.

Jokipojat ja Hermes iskevät yhteen perjantaina Kokkolassa. Panoksia riittää, sillä ärjypaidat tappelevat kotiedusta pudotuspeleihin ja valmentajaa vaihtanut Hermes puolestaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Jokipojat on sarjassa kuudentena ja saalistanut 42 ottelusta kasaan 73 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on vain piste. Sijat 2–6 ovat tällä hetkellä kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Jokipojat on voittanut 10 edellisestä ottelustaan kahdeksan ja on yksi sarjan kuumimmista joukkueista.

Keskiviikkona Jokipojat otti seitsemännen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla Peliitat PKS Areenalla maalein 3–2. Ärjypaitojen maaleista vastasivat kahdesti osunut Miro Väänänen ja tehot 1+2 saalistanut Jaakko Kuusisto. Maalissa Roope Taponen torjui huikean ottelun.

Jokipoikien peliesitys jätti kuitenkin paljon parannettavaa voitosta huolimatta. Vieraskiertueella ärjypaitojen täytyy pystyä pelaamaan fiksua ja tylyä vieraskiekkoa. Nyt ei tarvitse miellyttää ketään.

Hermes on parantanut peliään valmentajavaihdoksen jälkeen ja on sarjassa kahdeksantena. Jumalpaidoilla on alla kaksi perättäistä voittoa päävastustajistaan. Ari-Pekka Pajuluoma on kääntänyt joukkueen kurssin ja vaikea kahdeksan ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki on enää muisto vain.

Keskiviikkona Hermes otti stepin kohti pudotuspelejä kaatamalla Kiekko-Vantaan kotikaukalossa maalein 2–1 ranskalaishyökkääjä Gabin Villen maaleilla.

Hermeksellä on laadukas ja hyökkäysvoimainen nippu tähän sarjaan. Avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Vilho Heikkinen, puolustuksen tukipilarit Sebastian Moberg, Oskari Kantola ja Juho Korhonen sekä hyökkäyksen kirkkaimmat tähdet Samu Markkula, Oskari Uomala, Riku Sihvonen, Sampo Paulaharju, Gabin Ville ja kultakypärää kantava tulokassentteri Eetu Paasovaara.

Jokipojat ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa: ärjypaidat vei molemmat kohtaamiset Mehtimäellä, mutta marraskuussa Kokkolassa Hermes oli parempi silloin 1–3-lukemin Sport-laina Santeri Haaralan johdolla.

Hermes–Jokipojat perjantaina klo 18.30 Kokkolan jäähallissa. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#23 Saku Kivinen, Jokipojat

Jokipoikien paras maalintekijä. Kuudesta edellisestä ottelusta viidessä tehopisteillä. Kohtaa vanhan seuransa, joten nälkää ratkaista riittää varmasti.

#29 Gabin Ville, Hermes

Viime kaudella RoKissa hyvää jälkeä tehnyt ranskalaishyökkääjä on vajonnut Hermeksessä nelosketjuun, mutta ratkaisi keskiviikkona ottelun Kiekko-Vantaata vastaan. Taitoa ja vauhtia löytyy.

Tiesitkö?

– Jokipoikien Tatu Kokkolan seuraava piste on uran 100. Mestiksessä.

– Jokipoikien Miro Väänänänen on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Seitsemään edelliseen otteluun sentterivelho on tehtaillut tehot 5+5=10.

– Jokipoikien Jaakko Kuusisto on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 17+24=41

2) Jaakko Kuusisto 18+22=40

3) Miro Väänänen 13+26=39

4) Saku Kivinen 19+15=34

5) Joonas Larinmaa 5+26=31

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Eetu Paasovaara 8+25=33

2) Sebastian Moberg 3+25=28

3) Miika Tiihonen 14+13=27

4) Riku Sihvonen 12+13=25

5) Sampo Paulaharju 15+7=22