Hokki saapuu kylään

13.10.2016

Runkosarjassa sijalla kolme oleva Jokipojat saa kotonaan perjantaina vastaan alkukauden yllättävän heikosti pelanneen Kajaanin Hokin. Sarjassa sijalla kymmenen oleva Hokki on kasannut kymmenessä ottelussaan vain kymmenen pistettä. Tähän mennessä Hokkia voidaan pitää alisuorittajana, sillä joukkuetta veikattiin monessa ennakkokaavailussa sarjan ykkössuosikiksi.

Viime viikolla Jokipoikien kauden ensimmäinen kolmen ottelun viikkoa tuotti joukkueelle kuusi pistettä. Keskiviikkona kaatui kotona RoKi lukemin 6-2. Perjantaina oli Turussa vastassa TUTO, joka vei ottelun lukemin 3-2.

– Peli TUTO:a vastaan oli hyvä meiltä. Ensimmäisessä erässä pelattiin yksi kauden parhaimmista eristä. Sen jälkeen kuitenkin fokus katosi ja päästettiin TUTO mukaan peliin, summasi perjantaista ottelua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Aaltosen mielestä ottelussa tuomittiin TUTO:n tekemä 1–2-kavennusmaali väärin. 

– Olen edelleen sitä mieltä, että tilanne oli ihan selkeä ylärima! Tuomari ei vaivautunut edes tarkastamaan tilannetta! Vehkeet on olemassa, mistä voitaisiin tilanteet tarkistaa. Maalin myötä TUTO pääsi peliin mukaan. Muuten tuomaritoiminta ollut hyvää tänä syksynä. 

Lauantaina Jokipojat oli vaikeuksissa LeKiä vastaan, mutta Juho Ratilaisen loistavien torjuntojen myötä Jokipojat voitti ottelun 2-3. Ratilainen torjui ottelussa peräti 40 torjuntaa.

–  Lempäälässä näki, että meillä oli energiat vähissä. Kolme pistettä tuli ja se on tärkein pointti. Se on sama millä pelillä pisteet tulee. Voitto kairattiin huonommallakin pelillä. Onneksi Ratilainen oli kovassa iskussa.

Erittäin hyvää torjuntavireeseen äitynyt Ratilainen on Aaltosen mielestä kehittynyt sitten viime kauden.

– Juho on taas vuoden vanhempi. Hän on urheileva nuorimies, ja hänellä on kova halu kehittyä. Kun saat muutaman onnistumisen niin se ruokkii itseluottamusta, ja tuossa on tulos. En voi olla kuin tyytyväinen kun meillä on kaksi hyvää veskaria, kiittelee Aaltonen.

Hokki on Jokipojille tältä syksyltä erittäinkin tuttu vastus. Perjantain kohtaaminen on joukkueille tällä kaudella jo neljäs. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti, ja runkosarjassa ensimmäisen kohtaamisen Kajaanissa vei Jokipojat voittolaukauskisan jälkeen lukemin 3-4.

Yhtenä syynä Hokin alkukauden heikkoon vireeseen Aaltonen nostaa sen seikan, että Hokki toimii Liigaseura Oulun Kärppien yhteistyöseurana.

– Kun olet selkeä farmijoukkue ja pääseuralle, joka antaa sinulle pelaajia tulee iso loukkaantumissuma, niin se nappaa pelaajasi pois. Siinä tilanteessa on oma käsittelemisensä niin valmentajalla kuin muullakin joukkueella saada homma jälleen tasapainoon. Se on vaikeata.

– Hokki on edelleen vaarallinen joukkue, ja se on varmasti sarjan kärkijoukkueita. Tiedämme kyllä miten Hokki pelaa. Siihen meidän pitää löytää lääkkeet, miten voimme vastata Hokin pelityyliin.

Jokipojat on harjoituksissaan painottanut erityisesti huolellisuutta ja erilaisiin pelitilanteisiin reagointia.

– Meidän pitää olla huolellisempia, sitä yritetämme saada harjoituksissa paremmaksi. Pelitilanteiden lukeminen on tärkeää, että osaat reagoida oikealla tavalla oikeisiin asioihin. Silloin menee taas peli eteenpäin, analysoi Aaltonen.

Jokipoikien sairastupa on koko loppukauden sivussa olevaa Ossi Pellistä lukuunottamatta tyhjä. Viimeisin kuntoutuja on Kasimir Puruskainen, joka pääsee mukaan perjantain kamppailuun.

– Poissa ei ole ketään. Meillä on joukkueessa hyvä kilpailutilanne päällä.

Aloittavaa maalivahtia joukkue ei ole vielä päättänyt. Aloittaapa Hokkia vastaan joko Samuel Jukuri tai Ratilainen, saa hän huilivuoron lauantain kamppailussa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Mukaan lauantain vieraspeliin pääsee Susirajan Punamustien fanibussin matkassa. Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä.

Jokipoikien ja Hokin välinen kamppailu alkaa LVI-Myller Areenalla kello 18.30, tervetuloa!

Osta liput ennakkoon täältä