Jokipojat matkustaa Espooseen

27.10.2016

Ennen puolentoista viikon mittaista pelitaukoa Jokipojat käy kiertueella Etelä-Suomessa. Jokipojat saa perjantaina Espoossa vastaansa vastustajan, jota se ei ole koskaan aiemmin kohdannut, Espoo Unitedin. Edellisen kerran Jokipoikien edustusjoukkue on pelannut Espoolaista joukkuetta vastaan kaudella 2001-2002, jolloin Espoon Palloseura kohtasi Jokipojat Suomi-sarjassa.

Jokipoikien edellinen ottelu oli lauantaina kotiluolassa, jossa kotijoukkue vei pisteet TUTO:lta Joona Mannisen viime sekuntien maalin turvin lukemin 2-1.

TUTO:lla oli ottelussa runsaasti avopaikkoja, mutta heikon viimeistelyn ja Jokipoikien maalivahdin Juho Ratilaisen loistavien otteiden myötä lukemat pysyivät pieninä.

– Ottelu TUTO:a vastaan oli tasainen vääntö. Kerrankin onneksi pomppi meille. Viimeksi kun oli samanlainen tiukka vääntö, niin kiekko pomppi vastustajalle. Nyt kiekko pomppi meille kotiinpäin, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen summasi ottelua.

Suurin odotuksen kauteen lähtenyt Espoo United on rämpinyt koko alkukauden syvällä. 

United on saanut 12 pelaamastaan ottelusta vain 12 pistettä. Joukkue onkin sarjataulukossa vihoviimeisenä.

Espoo Unitedin jääkiekkojoukkueen pelaajabudjetin uutisoitiin kesäkuussa olevan peräti 800 000 euroa. Tuolla summalla joukkueen pelaajabudjetti on ylivoimaisesti Mestiksen suurin. Toistaiseksi suuret rahalliset panostukset eivät ole joukueen otteissa juuri näkyneet.

– Kaikkihan sen nyt tietävät, kun katsovat joukkueen kokoonpanoa, että minkälainen joukkue siellä on. En osaa vastata, että miksi joukkue on häntäpäässä. United on paperilla todella kova.

– United ottaa hyökkäykset vastaan hieman eri lailla kuin muut joukkueet. Mutta he kääntäävät peliä nopeasti kuten kaikki muutkin joukkueet pyrkivät tekemään nykypäivän kiekossa.

– Jos haluat Espoosta voiton kairata, niin kaikkien pitää onnistua hyvin. Meidän pitää pelata hyvää jääkiekkoa ja olla hereillä. Me keskitytään omaan tekemiseen ja sitä kautta saamme meidän peliä eteenpäin. Vastus on vaarallinen ja kova, Ari Aaltonen analysoi.

Joukkueen kirkkaimpana tähtenä on Kim Hirschovits, joka voitti toissa kaudella Bluesin riveissä liigan pistepörssin. Hänet valittiin tuolloin liigassa myös kauden parhaaksi pelaajaksi.

Ehdottomasti Mestiksen tämän kauden meritoituneinen pelaaja on kuitenkin pelannut tällä kaudella loukkaantumisten takia vasta kolme ottelua vaisuin tehoin 0+1. Mikäli Hirschovits on kokoonpanossa, laittaako Jokipojat miehen erityisvartiointiin?

– Emme laita. Ei tässä sarjassa tarvitse laittaa ketään erityisvartiointiin. Jokainen hyökkääjä tässä sarjassa on vaarallinen, kun pelaaja saa kiekon. Ei tässä ylitse muiden kukaan ole. Hirschovits on äärimmäisen hieno ja loistava pelaaja ja hän tuo varmasti Espoolle lisäarvoa jos on kokoonpanossa. Se on jo menneen talven lumia, että pelaajaa aletaan vartioida. Se ei ole tämän päivän jääkiekkoa.

Peluutetaanko omia tiettyjä kenttiä vastustajan tiettyjä kenttiä vastaan?

– Emme me vierasjoukkueena pysty päättämään, koska kotijoukkueella on viimeinen vaihto-oikeus. Tänä päivänä pitää pystyä peluuttamaan omaa neloskenttää vastustajan ykköskenttää vastaan. Jokaisen pitää pystyä pelaamaan kaikkia vastaan. Se on nykypäivän jääkiekkoa.

Espoo Unitedin ykkössentterinä on viime otteluissa ollut Jokipoikien junioreissa ja edustusjoukkueessa monta vuotta kiekkoillut Juuso Kaijomaa.

Jokipojat kohtaa lauantaina Kiekko-Vantaan, jonka jälkeen joukkueelle koittaa puolentoista viikon vapaat. 

– Otamme tauon aikana pienen treenipiikin. Käymme maanantaista torstaihin joka päivä jäällä. Torstain aamujäiden jälkeen joukkueella on kolmen vuorokauden vapaat. Pelaajat pääsevät käymään kotona ja hiukan huilaamaan.

Jokipoikien kokoonpanosta tulevana viikonloppuna ovat poissa Joni Muranen ja Teemu Nissinen. Joukkue jatkaa viikonloppuna maalivahtien peluutuksessa tutulla kaavalla: Samuel Jukuri ja Juho Ratilainen pelaavat kumpikin viikonlopun aikana yhden ottelun.

– Toivottavasti Muranen saataisiin maajoukkuetauon jälkeen peleihin. Häntä tarvittaisiin kentällä. Myös Nissinen on vielä tämän viikonlopun poissa.

Seuraava Jokipoikien kotiottelu on maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona 9.11, jolloin Mehtimäelle saapuu KeuPa HT.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen