Jokipojat porskuttaa sarjakakkosena - nyt kaatui TUTO!

23.10.2016

Jokipojat ja TUTO pelasivat lauantaina erittäin tasaisen kamppailun, joka kääntyi viimeisillä sekunneilla Jokipoikien voittoon. Joukkue jatkaa näin komeasti sarjakakkosena, vain neljän pisteen päässä keulassa keikkuvasta SaPKosta.

Jokipojat teki viikon kahdessa kotiottelussaan yhteensä vain kaksi maalia, mutta sekin riitti sentään kolmeen pisteeseen. Keskiviikkona joukkue hävisi Iisalmen Peli-Karhuille 0–2, mutta lauantai-iltana Mehtimäellä tuuletettiin 2–1-kotivoittoa TuTosta.

Loppuhetkien sankariksi nousi kolmosketjun sentteri Joona Manninen. Alkukauden ottelut loukkaantumisen vuoksi missannut Manninen painoi laidan suunnasta maalille ja survoi kiekon sisään, kun pelikello näytti 19.43 kolmannessa erässä.

Vasta syksyn kuudennen ottelunsa pelanneelle Manniselle osuma oli kauden ensimmäinen. Syöttöpisteen osumaan saivat Antti Helanto ja Nico Friman.

TUTO ei ehtinyt loppuhetkillä enää edes ottaa maalivahtia pois. Täysi pistepotti jäi Joensuuhun, vaikka TUTO oli lauantaina pelillisesti aavistuksen Jokipoikia edellä.

– Mä olen joskus sanonut, että peli ei ole aina oikeudenmukaista. Mutta nyt se meni tänään meille, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen tuumasi.

– Tämä oli taisteluvoitto, ei voi muuta sanoa. Pitää nostaa hattua joukkueelle, ei auta mitään. Mä olen ainakin tyytyväinen.

Hieman huonommalla tuurilla Jokipojat olisi voinut jäädä pisteittä myös TUTO:a vastaan.

Turkulaiset pääsivät ajassa 56.55 ylivoimalle ja olivat lähellä onnistua. Vapaana maalin edessä olleen puolustaja Anssi Virkin ohjaus ajassa 58.20 suuntautui kuitenkin reippaasti yli Juho Ratilaisen vartioiman maalin yli.

– Raadollisuus näkyi siinä, että meillä oli kymmenen tuhannen taalan paikkaa. Välillä saatiin kiekko johonkin maalivahdin alueelle, mutta suurin osa vedoista meni kalaverkkoihin tai kulmaan, TUTO:n päävalmentaja Miika Elomo harmitteli.

– Suojelusenkelit olivat (Jokipoikien) maalin ympärillä tänään, mutta sekin aina ansaitaan. Jokipojat puolusti tosi jämäkästi, hän jatkoi.

Jokipojat nousi voitollaan sarjakakkoseksi TUTO:n ohitse, paremman maalieronsa ansiosta.

Mestiksen kärkijoukkueiden peli eteni lauantaina tasaisena – ja tasalukemissa – lähes koko ajan.

Avausmaali nähtiin ajassa 27.31. Puolustaja Juuso Akkanen vapautti pitkällä avauksellaan Ville Silvastin läpiajoon, ja läpi ottelun ärhäkästi taistellut laituri veivasi kiekon ohi TuTo-vahti Karolus Kaarlehdon.

Jokipojat ehti kuitenkin nauttia johtoasemastaan vain 36 sekunnin ajan. Ajassa 28.07 TUTO-puolustaja Kristian Tuohilammen kaukolaukaus upposi Jokipoikien Juho Ratilaisen hanskakäden kautta maaliin.

Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hieman eri linjoilla kollegansa kanssa.

– TuTo on hyvä joukkue, tiedettiin mitä sieltä tulee. Ehkä oltiin Miikan (Elomo) kanssa vähän eri pelissä, kyllä me oltiin siellä hyvin mukana.

– Höpö höpö, Elomo keskeytti ”Turbon” puheenvuoron, mutta kuitenkin hymy huulillaan.

– Kyllä meillä oli siellä paikat ihan samalla tavalla kuin TuTollakin, vaikka kieltämättä TuTolla oli monta avopaikkaa, Aaltonen jatkoi.

– Eihän tämä mitään kaunista kiekkoa ollut, kun oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain.

TUTO:n valmentaja Miika Elomo oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tämä oli meidän parhaita pelejä tänä vuonna. Saatiin runsaasti jäähyjä, hoidettiin ne tyylipuhtaasti ja vietiin peliä.

– Fakta on se, että meidän paikoilla olisi pitänyt laittaa peli toisessa erässä poikki. Vastakkain oli kaksi hyvää taistelevaa joukkuetta, ja nyt se pomppi Jokipojille.

Jokipoikien kokoonpanosta puuttui yllättäen myös hyökkääjä Oskari Lehtinen.

– Pohjoiskarjalainen lentsu iski kesken aamujäiden Lehtiseen, ei siinä mitään, Ari Aaltonen sanoi.

TUTO taas lähti otteluun eri maalivahdilla kuin joukkue oli suunnitellut. Perjantaina Iisalmessa (TUTO voitti IPK:n 6–1) pelanneen Karolus Kaarlehdon piti aukoa Mehtimäellä luukkua ja Kristian Järvisen hoidella torjuntahommat.

– Alkuverryttelyssä huomattiin, että Järvinen ei pystynyt pelaamaan. Näihin pitää olla valmiina, homma ei siitä jäänyt kiinni, Miika Elomo tuumasi.

 

Maalit ja syöttäjät

27.31 Ville Silvast (Juuso Akkanen, Joona Manninen) 1–0
28.07 Kristian Tuohilampi (Mikko Laine, Timi Lahtinen) 1–1
59.43 Manninen (Antti Helanto, Nico Friman) 2–1

Maalivahtien torjunnat

Juho Ratilainen, Jokipojat 7+6+9=22
Karolus Kaarlehto, TuTo 4+7+6=17

Rangaistukset

Jokipojat 4x2 = 8 min
TuTo 5x2 min = 10 min

Yleisöä: 1 095

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen