Keskiviikon jännitysnäytelmä: Jokipojat - IPK

18.10.2016

Jokipojat saa keskiviikkona Mehtimäellä vastaansa lauantailta tutun vastustajan, kun Iisalmen Peli-Karhut saapuu vuorostaan vierailulle. Lauantaina joukkueiden kauden ensimmäisessä keskinäisessä Mestis-tasolla tapahtuneessa kohtaamisessa Jokipojat hallitsi suurta osaa ottelua, ja veikin kamppailun lukemin 2-5. Jokipojilla on hiukan kokoonpanohuolia, sillä puolustaja Joni Murasen ja hyökkääjä Teemu Nissisen pelaaminen on keskiviikon kamppailussa vielä epävarmaa. Aloittavaa maalivahtia joukkue ei ole vielä päättänyt.

Sarjanousija IPK on pelannut varsinkin kotikaulossaan alkukaudesta hyvin. Se oli voittanut ennen lauantain kierrosta viidestä kotona pelaamastaan ottelusta peräti neljä. Ainoa kotitappio ennen lauantaita tapahtui SaPKoa vastaan. Toisen kotitappion Peli-Karhut joutui kokemaan lauantaina Jokipojille. Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin Iisalmessa.

– Pelattiin Iisalmessa hyvä ottelu. Tiesimme, että omassa pienessä kaukalossaan IPK paineistaa kovaa. Pelasimme järkevästi kiekolla. Hallittiin peliä kiekkokontrollilla ja terävyydellä. ja onnistuimme olemaan ensimmäisenä kiinni kiekossa, Aaltonen summasi edellistä ottelua.

Jokipoikien johtaessa ottelua 0–2 toisessa erässä IPK:lla oli mahdollisuus tulla peliin mukaan Jokipoikien ottaessa erän aikana peräti neljä kahden minuutin jäähyä.

– Olimme melkein 10 minuuttia vajaalla toisessa erässä. Jäähyjä tuli, ja ne eivät olleet niin sanottuja hyviä jäähyjä. IPK:lla on vaarallinen ylivoima, ja he pääsivät ylivoimalla peliin mukaan. IPK on hyvä ja taitava joukkue, ei siinä mitään.

Mehtimäen kaukalo on tunnetusti Mestiksen suurimpia, ja ero Iisalmen pieneen kaukaloon on suuri. Muuttuuko peli kun samat joukkueet kohtaavat erikokoisella kentällä?

– Meidän osalta peli ei muutu. En toki tiedä, miten IPK suhtautuu kun he tulevat meidän lentokentälle. Vaikea sanoa, uskaltaako IPK paineistaa siellä samalla tavalla kuin kotonaan, analysoi Aaltonen.

IPK:lla ja liigassa pelaavalla Kalevan Pallolla on seurayhteistyösopimus, jonka myötä IPK:n kokoonpanossa voi olla liigapelaajia. Lisäksi Peli-Karhut on tehnyt yhteistyötä liigaan täksi kaudeksi nousseen Mikkelin Jukureiden kanssa.

Jokipojat nousi Iisalmessa saavutetun voiton myötä sarjataulukossa jo toiseksi. Eroa sarjaykköseen SaPKoon on vain yksi piste.

Kolmesta edellisestä ottelustaan kaikista täyden pistepotin saanut Jokipojat on saanut omaan peliinsä kaivattua huolellisuutta, ja varsinkin viisikkopuolustus on toiminut suurimmaksi osaksi hyvin.

Lisäksi Jokipoikien hyökkäyspelikin on alkanut tuottamaan tulosta, sillä joukkue on tehnyt pelaamassaan 11 ottelussa keskimäärin 3,91 maalia per peli, joka oikeuttaa kyseisen tilaston piikkipaikalle koko Mestiksessä.

Myös maalivahtikaksikko Juho Ratilainen - Samuel Jukuri on jatkanut varmoja otteitaan.

Hyvään vireeseen vaikuttaa Aaltosen mukaan se, että vaihtuvuus viime kauden joukkueeseen oli erittäin vähäistä.

– Pyrimme tekemään asiat paremmin ja huolellisemmin. Näen sen hyvänä, että viime kautinen runko on hyvin pysynyt kasassa. Vaihtuvuus joukkueessa oli erittäin pientä. Näin saimme hyvän jatkumon omalle pelille.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat mahdollisesti poissa Joni Muranen ja Teemu Nissinen. Ärjypaidoilla on edessä kahden ottelun viikko, kun lauantaina kotijäällä vastaan asettuu TuTo. Tasaisesti molempia maalivahteja peluuttanut Jokipojat aikoo jatkaa samalla linjalla.

– Meillä on kaksi hyvää veskaria. Yritämme saada molemmille pelejä, ja pidettyä molemmat kuumana. Maalivahteja on järkevää peluuttaa tällä tavalla, päättää Aaltonen.

Ottelu alkaa kello 18.30

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen