Kolme pistettä kotihallista!

14.10.2016

Vielä harjoituskaudella Hokki oli Jokipojille liian kova pala purtavaksi, mutta tosipelien alettua suunta on kääntynyt. Ärjypaidat ottivat sarjan suurimpiin mestarisuosikkeihin lasketusta kajaanilaispoppoosta perjantaina jo kauden toisen voittonsa lukemin 3-2.

Viime kaudella vielä erittäin kurinalaisena joukkueena tunnettu Hokki oli Jokipoikia vastaan yllättävän lepsu oman kiekollisen pelinsä kanssa. Jokipoikien ensimmäinen ja viimeinen maali syntyivät kajaanilaisten selkeistä kiekollisista virheistä.

– Kun mietitään mitkä asiat vaikutti tulokseen, niin kahteen Jokipoikien maaliin annettiin hyvät lähtökohdat omalla pelaamisella, puhisi ottelun jälkeen Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

– Jälleen laadukasta Mestis-kiekkoa, ei voi muuta sanoa. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää kiekkoa, summasi ottelua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Jokipojat oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli. Aivan ottelun alussa Hokki kuitenkin pyöritti peliä hyvin kotijoukkueen päädyssä. Siniviivalla tehdyn kiekonriiston jälkeen Jokipoikien Jesse Paukku pääsi nokikkain Hokin Tuukka Smuran kanssa, ja Paukun tarkan rannekudin myötä syntyi erän ainoa maali.

– Mielenkiintoinen peliin lähtö. Varmaan 40 sekuntia oltiin kiekossa koko ajan, ja saimme muutaman maalipaikankin siihen. Jokipojat pääsi siinä hetkessä kiekkoon, ja sitten olikin 1–0 taululla. Semmoista jääkiekko on, kertasi Laukkanen ottelun ensimmäistä maalia.

– Niinkuin "Papu" sanoi, hyvä mylly Hokilla meidän päässä ensimmäisen erän alussa, mutta Paukku pääsi hyvällä reagoinnilla läpi, lausui Aaltonen.

Vielä erän alkupuolella Hokki pysyi jotenkuten kotijoukkueen mukana, mutta mitä pidemmäksi erä eteni sitä paremmin Jokipoikien peli kulki. Hokilla oli erityisen paljon ongelmia oman syöttöpelinsä kanssa. Jokipoikien valmennuksen peräänkuuluttama huolellisuus syöttöjen laadussa oli kotijoukkueella hyvin hallussa. Kotijoukkueen viimeistelyssä oli ensimmäisessä erässä sen sijaan parantamisen varaa. Myös Hokin Smura oli terävänä, ja hän torjui erässä monta hyvää maalipaikkaa.

Myös toinen erä kului kotijoukkueen hallinnassa. Erässä nähtiin ulosajo, kun maalin edustalla vihellyksen jälkeen Jokipoikien Oula Uski sai Hokin Anton Ollikaiselta poikittaisen mailan iskun kasvoihin. Tuomareiden neuvonpidon jälkeen Ollikainen passitettiin pukusuojan puolelle. Jokipoikien viiden minuutin ylivoiman alussa kiekko osui tolppaan asti. Ylivoiman pyöritys päättyi kuitenkin Ville Halosen ottamaan kahden minuutin jäähyyn.

Jokipoikien ylivoimaa oli Halosen jäähyn jälkeen vielä jäljellä, ja sen aikana Jokipojat siirtyi kahden maalin johtoon. Paukku löysi hyvällä syötöllään avopaikassa olleen Joel Olkkosen, jonka veto suoraan syötöstä upposi ohi Smuran. Maalin jälkeen peli hiukan tasoittui. Hokille sattui jälleen kuitenkin harhasyöttö, joka meni suoraan Lauri Huhdanpään lapaan. Huhdanpää piti malttinsa tilanteessa hienosti, ja syötti kiekon Joonas Larinmaalle, jolla oli helppo työ lyödä kiekko puolityhjään maaliin.

Harhasyöttö oli tarpeeksi Hokin valmennukselle, joka otti tilanteen jälkeen aikalisän. Tilanne ei Hokin kannalta heti parantunut, mutta aivan erän lopussa vierailijat olivat selkeästi niskanpäällä. Joukkue kavensikin erän lopussa lyöden maalin edustalla pyörineen kiekon ohi Samuel Jukurin. Hokin peli pyöri vaarallisen näköisesti kotijoukkueen päädyssä erän loppuminuutit, eikä lisäkavennus ollut kaukana.

Kolmannen erän alkuun Hokille tarjottiin pelin ensimmäinen ylivoima. Se käynnistyi hiukan tahmeasti, mutta hiljalleen se sai ylivoimansa toimimaan. Hokki kavensi kovalla kudilla, joka otti kimmokkeen Jokipoikien pelaajasta ja upposi verkon perukoille. Hokki sai maalistaan intoa, ja se sai pelinsä toimimaan hetkellisesti paremmin. Erä eteni tasaisesti, mutta Hokille ei enää tarjoutunut laadukkaita maalipaikkoja kotijoukkueen puolustaessa tiiviisti omaa maalinedustaa.

– Pikkuisen jäi lopun peli piippuun. Laadukkaalta kotijoukkueelta hyvää johtoasemassa puolustamista, summasi ottelun loppua Laukkanen.

Hokki otti ottelun lopussa maalivahdin pois maaliltaan. Jokipoikien Nico Frimannille tarjoutui kahteen otteeseen mahdollisuus laukoa kiekko tyhjään maaliin, mutta molemmat yritykset menivät ohi maalin.

– Paljon oli hyvää meidän omassa pelissä. Kun saamme isot kiekolliset kämmit vähenemään päin niin eiköhäne me jossain vaiheessa joku vierasvoittokin tällä kaudella vielä oteta, päätti Laukkanen.

– Hokki on laadukas joukkue, se on ihan väärässä päässä sarjataulukkoa. Tiedettiin, että minkälaisessa kuosissa pelin pitää olla jos meinaa Hokin voittaa. Tänään meillä peli oli hyvässä mallissa, analysoi Aaltonen

– Viimeisessä erässä pelasimme jäätävästi. Vaikka Hokki sai ylivoimamaalin niin pelattiin hyvin johtoasemassa. Ei tullut onneksi hätää. Hokki on sen verran hyvä joukkue, ettei voi yhtään antaa siimaa, päätti Aaltonen.

Maalit ja syöttäjät

00.44 Jesse Paukku (Nico Friman) 1–0
29.50 Joel Olkkonen (Paukku, Oula Uski) 2–0 yv.
33.34 Joonas Larinmaa (Lauri Huhdanpää) 3–0
38.03 Riku Korhonen (Risto Mattila, Christoffer Seppelin) 3–1
43.37 Timo Hiltunen (Mattila, Niklas Näppi) 3–2 yv.

Maalivahtien torjunnat

Samuel Jukuri, Jokipojat 5+6+10=21
Tuukka Smura, Hokki 9+8+6=23 (poissa 59.00–60.00)

Rangaistukset

Jokipojat 2x2 min = 4 min
Hokki 2 min + Anton Ollikainen 5+PRK = 27 min

Yleisöä: 1 140

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen