Kuukausitiedote: Jokipojat syyslomalle sarjakakkosena

31.10.2016

Jokipoikien kausi 2016-2017 on lähtenyt hienosti käyntiin. Joukkue on neljäntoista pelatun ottelun jälkeen sarjassa kakkossijalla, vain kolme pistettä kärjessä keikkuvaa SaPKoa jäljessä.

Viidestätoista pelaamastaan ottelusta Jokipojat on kerännyt 33 pistettä. Maaleja joukkue on tehnyt 53 ja päästänyt 34. Lisäksi Jokipojilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin sarjakärki SaPKolla.

Joukkueen pelaajat ovat kunnostautuneet myös pistepörssin puolella. Tällä kaudella Mestiksessä debytoinut hyökkääjä Lauri Huhdanpää on koko Mestiksen pistepörssin jaetulla kärkipaikalla tehopistein 3+15.

Sarjan Top10:een mahtuvat Jokipojista myös Jesse Paukku (8+8) sekä Oula Uski (6+10). Kumpikin miehistä on ärjypaitojen omia kasvatti.

Myös molemmat maalivahdit, sekä Samuel Jukuri että oma kasvatti Juho Ratilainen ovat esittäneet tolppien välissä hienoja otteita ja antaneet joukkueelle joka ilta mahdollisuuden voittaa. Ratilaisen kehitys on ollut syksyn kovimpia puheenaiheita. Häntä on pystytty peluuttamaan tasaväkisesti Jukurin rinnalla, ja 19-vuotiaan nuorukaisen torjuntaprosentti on komeasti 92,86.

Loukkaantumisten osalta on mainittava hyökkääjä Ossi Pellisen valitettava tapaturma, joka katkaisi miehen lupaavasti alkaneen kauden täysin kesken. Pellinen loukkasi jalkaansa Keuruulla pelatussa vierasottelussa niin pahoin, ettei hän enää tällä kaudella pysty kaukaloon palaamaan.

Lokakuun lopussa Jokipojat hankki kaksi lainapelaajaa liigajoukkue Mikkelin Jukureilta. Puolustaja Joonas Valkosen ja hyökkääjä Ville Leskisen sopimukset ovat mallia "toistaiseksi voimassa oleva". Leskinen loukkaantui ensimmäisessä ottelussaan Espoossa, ja häneen paluunsa ajankohta on vielä epävarma. Valkonen puolestaan on kahdessa pelaamassaan matsissa esittänyt mojovia otteita ja hän onkin osoittautunut todelliseksi vahvistukseksi.

Lauantaina 26.11. Jokipojat järjestää retrotapahtuman kotipelissään Espoo Unitedia vastaan. Päivä käynnistyy jo klo 15.00, jolloin Jokipoikia takavuosina edustaneet wanhat legendat pelaavat oman näytösottelunsa. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, ja ovet hallille avautuvat klo 14. Päivään mahtuu paljon muutakin nostalgista, ja odotukset retrotapahtuman osalta ovat kovat. Valmisteluja on tehty pitkin syksyä, ja seura uskoo tapahtuman olevan iso piristysruiske alkutalven pimeyteen.

Seuraava kotiottelu Jokipojilla on keskiviikkona 9.11. klo 18.30 KeuPa HT:ta vastaan. Nähdään LVI-Myller Areenalla, tervetuloa!