Lauantai-illan huumaa: TUTO tulee kylään!

21.10.2016

Jokipojat saa lauantaina kotikaukalossaan vastaan TUTO:n. Molemmat joukkueet ovat pelanneet alkukauden hyvin, ja joukkueet taistelevatkin samoista kärkisijoista. Jokipojat pääsee lauantain otteluun kaksi kokonaista päivää levänneenä, TUTO:lla on takana puolestaan perjantai-illan kamppailu IPK:ta vastaan. Tuon pelin turkulaiset voittivat peräti 1-6.

Jokipoikien edellinen ottelu Mehtimäellä Iisalmen Peli-Karhuja vastaan oli suurimmaksi kotijoukkueen hallintaa. Hallinnasta ja runsaista maalipaikoista huolimatta Jokipojat jäi tällä kaudella ensimmäistä kertaa ilman yhtään tehtyä maalia.

IPK:n tiivis parhaan maalisektorin tukkiminen ja lainavahti Denis Godlan huipputorjunnat olivat liikaa vierailjoiden viedessä täyden pistepotin lukemin 0-2. Ottelu oli Jokipojille kauden ensimmäinen varsinaisen peliajan tappio kotona.

– Et voi voittaa peliä, jos teet nolla maalia. Suurin syy tappioon oli se, että meidän laukauksemme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Hallittiin IPK:ta vastaan puolitoista erää, ja IPK vikisi mutta pystyi voittamaan, summasi ottelua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

– IPK:lla on mahdollisuus voittaa pelejä silloin, kun he saavat Godlan maaliin. Hän on laadukas veskari. Yksittäisiä pelejä voit voittaa tuolla tavalla, että puolustat pelkästään keskustaa, keskityt purkamaan ja hyökkäämään vastaiskuilla. IPK voitti pelin, ja siitä on turha kitistä.

Jokipoikien ja TUTO:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Turussa pari viikkoa sitten kotijoukkue oli maalin verran parempi lukemin 3-2.

– TUTO pelasi ensimmäisessä kohtaamisessamme kuten oli odotettua. Joukkue pyrkii pelaamaan hyvää jääkiekkoa, aika pitkälti samalla lailla kuten mekin. Lauantaille saadaan varmasti jälleen hyvä ottelu.

– Edellisestä kotiottelusta pitää ottaa opiksi. Ei me voida kotona nollalla maalilla pelata. Joka äijä pistää homman kuntoon, ja lauantaina ollaan valmiina kello 17, kun kiekko tippuu jäähän, lupaa Aaltonen.

Jokipojat on hävinnyt tällä kaudella kaksi kertaa kotonaan. Molempien tappioiden yhteisenä tekijänä on ollut se, että voitetuista kotiotteluista poiketen otteluiden alut ovat olleet kotijoukkueella vaikeita. Hyvä ottelun aloitus varmasti tavoitteena myös lauantaina?

– Ainahan hyvä pelin aloitus on tavoitteena. Sitä kun ei tiedä miten pelaajan biorytmit ovat pelipäivään sattuneet. Jokaisen pelaajan pitää olla keskittynyt omaan tekemiseen, ja pelaajien on oltava hereillä. Jos et ole sataprosenttisesti valmistautunut, et saa sataprosenttista suoritusta.

– Meidän pitää olla kärsivällisiä ja huolellisia sekä saada laadukkaita laukauksia ja miestä maalille. Sillä tavalla pelejä aletaan kääntämään. Kamppailuvoima pitää olla sata lasissa. Joka päivä pitää olla valmiina kamppailemaan, kun on peli. Jos et ole hereillä, niin turpaan tulee, tiivistää Aaltonen.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat poissa loukkaantumisen takia laitahyökkääjä Teemu Nissinen ja flunssan vuoksi keskushyökkääjä Roope Hämäläinen.

Puolustaja Joni Murasen osallistuminen lauantain kamppailuun on vielä epävarmaa. Maalilla aloittaa Juho Ratilainen.

Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 17.00. Tervetuloa! Liput voit ostaa ennakkoon täältä.