Legendojen peli lähestyy! Esittelyssä Jari Kapanen ja Savijoet

24.10.2016

Jokipoikien retrotapahtuma lähestyy! Lauantaina 26.11. järjestettävään päivään on aikaa enää neljä ja puoli viikkoa. Päivän avaa legendojen ottelu klo 15.00, ja tässä esitellään jälleen kolme uutta nimeä tuosta matsista. Nämä miehet ovat pidempään joensuulaista jääkiekkoa seuranneille varmasti tuttuja!

Jari Kapanen (s. 1954) ehti isoveljensä Hannun tavoin pelata Joensuun Kiekko-Poikien edustusjoukkueessa vain yhden kauden ennen muuttoaan pois Joensuusta. Tämä kausi oli 1971–72, jolloin JoKP teki ensiesiintymisensä maamme pääsarjatasolla. Kapanen oli nuoresta iästään huolimatta joukkueen tehokkain pelaaja (32 ottelussa tehopisteet 14+6), ja JoKP:n pudottua SM-sarjasta TPS houkutteli hyökkääjän riveihinsä. Yhden Turun-kauden jälkeen Kapanen muutti Helsinkiin ja edusti ensin Karhu-Kissoja ja sitten pitkään sekä Jokereita että HIFK:ta. Helsingin IFK:n riveissä hän oli myös voittamassa SM-kultaa kevään 1983 ikimuistoisessa finaalisarjassa Jokereita vastaan. Jari Kapasen pelaajaura päättyi vuonna 1986. Hän pelasi SM-liigassa/SM-sarjassa pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 506 ottelua (221+152) ja on edelleen eniten pääsarjaotteluita pelannut jokipoika.

Teijo Savijoki (s. 1963) pelasi Joensuun Kiekko-Pojissa 1. divisioonakauden 1988–89. Hän siirtyi JoKP:n paitaan Hämeenlinnan Pallokerhosta, missä mies oli ehtinyt pelata myös SM-liigaa kaudella 1983–84. Taitava hyökkääjä kiekkoili Joensuussa uransa tehokkaimman divarikauden ja iski Kiekko-Pojille 44 runkosarjan ottelussa tehopisteet 20+40. JoKP:sta Savijoki siirtyi seuraavaksi kaudeksi Forssan Palloseuran riveihin.

Jarkko Savijoki (s. 1969) siirtyi Joensuun Kiekko-Poikiin Lahden Reippaasta SM-liigakaudella 1991–92. Hän oli JoKP:n kolmanneksi tehokkain pistemies kerättyään 44 ottelussa tehot 7+19. Hän jatkoi Joensuussa myös seuran pudottua 1. divisioonaan. Hyökkääjä Savijoki kantoi lopulta joensuulaisseuran pelipaitaa peräti kolmella eri sarjatasolla, sillä mies pelasi myös Kiekko-Karhuissa 2. divaria konkurssin jälkeisellä kaudella 1994–95. Savijoki siirtyi kesken kauden 1995–96 Joensuusta HPK:n liigamiehistöön ja eteni sittemmin aina joukkueen kapteeniksi asti. Hän pelasi urallaan yhteensä 357 SM-liigan runkosarjan ottelua.
 

Jokipoikien retrotapahtuma järjestetään lauantaina 26.11. klo 15 alkaen. Ohjelmassa on Mestis-ottelu Espoo Unitedia vastaan sekä ennen tätä pelattava legendojen matsi, jossa yhteen iskevät Jokipoikia tai Joensuun Kiekko-Poikia urallaan edustaneet legendaariset jääkiekkoilijat. Osta lippusi tapahtumaan täältä!