Perjantain kärkikamppailu Turussa - tule katsomaan ottelu Kerubin Lätkäiltaan!

07.10.2016

Jokipoikien bussi on nytkähtänyt liikkelle! Viikonlopun ensimmäinen etappi on perjantaina Turussa, jossa vastaan asettuu TUTO. Luvassa on jälleen niin sanottu kuuden pisteen kamppailu, sillä TUTO on sijalla kaksi Jokipoikien ollessa sijalla kolme. Joukkueita erottaa kolme sarjapistettä, mutta Jokipojat on pelannut kaksi ottelua isäntiä vähemmän.

Jokipoikien edellinen ottelu oli kotikamppailu Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Joukkue oli lähes koko ottelun kuskin paikalla ja veikin kamppailun vakuuttavasti lukemin 6-2. Jokipoikien viisikkopuolustus oli uomissaan lähes koko ottelun, eikä RoKilla ollut ottelussa montaakaan maalipaikkaa. Jokipoikien pienen uinahduksen myötä RoKi oli kuitenkin päästä peliin mukaan.

– Meidän aloitus RoKi-ottelussa oli loistava. Tuommoisessa tilanteessa kun olet selkeästi vastustajaa parempi, niin välillä pelaajilla alkaa ajatukset vähän karkailemaan. Pelattiin hieno ottelu, kertasi ottelua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Seuraavaksi vastaan asettuu TUTO, joka on RoKiin verrattuna huomattavasti kovempi vastus.

– TUTO on kova vastus, se on selvä asia. Meillä oli viime vuonna hyvät väännöt. TUTO pelaa hyvää jääkiekkoa. Turussa kamppaillaan kovaa, ja siellä tulee varmasti olemaan tähän mennessä kauden kovin peli. Meillä täytyy olla hyvä valmius kamppailla.

Aiempiin Jokipoikien tämän kauden vastustajiin verrattuna TuTo pelaa Aaltosen mielestä eri tavalla.

– TUTO ei pelaa coast to coast -kiekkoa kuten monet muut vastustajamme. Joukkue pyrkii pitämään kiekkoa kuten mekin, ja varmasti tulee hieno ilta.

Jokipoikien kauden ensimmäinen kolmen ottelun viikko hiukan keventää Jokipoikien harjoitusmääriä.

– Torstaina käytiin aamupäivällä jäällä ja pidettiin ilta vapaata. Näin saadaan pidempi palautumisaika. Perjantaina poikkeamme pelimatkalla Mikkelissä jäällä, summaa Aaltonen.

Jokipoikien joukkueen vaihtuvuus oli viime kauteen verrattuna melko pientä. Joukkueeseen tuli vain kolme täysin uutta pelaajaa: Lauri Huhdanpää, Oskari Lehtinen ja Nico Friman. Tapparan A-junioreista siirtynyt Huhdanpää johtaa tällä hetkellä koko Mestiksen pistepörssiä tehoin 2+10.

Nyt kun otteluita on harjoitusmatsit mukaan lukien noin kymmenen kappaletta, on päävalmentajalle jo varmasti selkiytynyt minkälaisista pelaajista on kyse? 

– Kaikki tekevät hyvää työtä! Tietenkin olen tyytyväinen, että Huhdanpää on nostanyt päätään. Ihmettelen, että miestä ei valittu Mestiksen syyskuun kuukauden tulokkaaksi! En voi käsittää, että tuollainen lapsus on tapahtunut. Ihmettelen suuresti, kuka näitä valitsee, jyrähtää Aaltonen.

– Kaikki kolme ovat hiukan erilaisia pelaajia. Friman on erittäin sähäkkä pelaaja. Lehtinen on kova vääntäjä, ja hänellä on hyvä laukaus. Jokainen tuo selkeää lisäarvoa joukkueeseemme. Aiemmin laiturina pelannut Lehtinen on pelannut jopa paremmin sentterinä.

Jokipoikien sairastuvalla koko alkukauden ollut Joona Manninen on kuntoutunut pelikuntoon, ja hän pelaakin kauden ensimäisen ottelunsa TuToa vastaan. Kovana taklaajana ja hyvänä alivoimapelaajana tunnettu Manninen tuo tärkeän lisän Jokipoikien kokoonpanoon.

TuToa vastaan maalilla aloittaa Samuel Jukuri. Lauantaiseen LeKi-otteluun maalille asettuu puolestaan Juho Ratilainen. Torstaina Ratilainen torjui A-junioreiden kamppailussa SaPKoa vastaan peräti 38 kertaa päästäen taakseen vain yhden kiekon.

Ottelu alkaa Turun Kupittaalla kello 18.30.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen

Jokipojat järjestää perjantain kunniaksi LÄTKÄILLAN ravintola Kerubin alakerrassa, josta ottelua pääsee seuraamaan isolta skriiniltä suorana lähetyksenä. Klo 18 alkavaan tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa kannustamaan isolla porukalla ärjypaidat voittoon!