RoKin kimppuun kotihallissa

04.10.2016

Jokipoikien neljäs peliviikko tarjoaa joukkueelle tällä kaudella ensimmäistä kertaa kolmen kamppailun viikon. Keskiviikkona Jokipojat kohtaa kotonaan Rovaniemen Kiekon ja loppuviikoksi joukkue matkustaa vieraskiertueelle, jonka kohteena on perjantaina Turku ja lauantaina Lempäälä.

Jokipoikien edellinen ottelu KeuPaa vastaan oli suurinumeroinen. Vaiherikkaan ottelun vei lopulta Jokipojat lukemin 7-4.

– Koko ajan vietiin peliä, ja omalla huolimattomuudellamme päästimme KeuPan mukaan peliin. Tyytyväinen täytyy olla, saatiin sieltä hyvä voitto. Ylivoimapeli toimi hyvin Keuruulla, se on yksi tärkeä elementti, summasi ottelua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Jokipoikien alkukaudesta hiukan takkuillut ylivoima olikin Keuruulla yksi voiton avain, sillä joukkue nakutti kolme ylivoimamaalia. Ylivoimakoostumuksia oli hiukan muunneltu verrattuna alkukauteen.

– Pelaajien kemiat sopivat ylivoimissa paremmin. Olemme puhuneet paljon, että hyvät laukaukset ja hyvä maski ovat ylivoiman A ja O.

Joukkueen voittoa kuitenkin varjosti Ossi Pellisen vakava loukkaantuminen. Tilanne on niin vakava, että Pellisen tämän kauden pelit on pelattu. Vakavan loukkaantumisen hoitaminen hoidettiin Keuruulla Aaltosen mielestä hyvin.

– Keuruulle pitää nostaa hattua. Ensihoito oli välittömästi paikalla, ja he hoitivat homman todella hienosti. Ossi sai heti hyvän hoidon.

– Pellisen loukkaantuminen on todella harmi juttu. Ossi on iso palanen meidän joukkuetta. Hän on loistava persoona ja hyvä sälli. Olen hirmu pahoillani Ossin puolesta. Tärkeintä nyt on, että Ossi saadaan kuntoon ja toivotaan, että hänen uransa vielä jatkuu.

RoKia veikattiin sarjan alimpaan kastiin ennen kauden alkua, mutta joukkue on pelannut alkukauden pirteästi. RoKi on kerännyt kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 11 sarjapistettä ollen sarjataulukossa sijalla viisi.

Jokipojat on sarjataulokossa sijalla neljä 12 sarjapisteellään, mutta joukkueella on vierailijoihin verrattuna pelattuna kaksi peliä vähemmän.

RoKin ykkösmaalivahtina on toiminut Jokipoikien junioreissakin kolme kautta pelannut Paavo Hölsä. Hän on joutunut pelaamassaan seitsemässä pelissä varsinaiseen kiekkosateeseen, sillä hän on ehtinyt kiekon eteen peräti 248 kertaa. Toista kautta RoKissa torjuvan Hölsän torjuntaprosentti on mukavat 94,7%.

Toisena joukkueen kantavana pelaajana on toiminut hyökkääjä Juhani Tamminen. Neljä kautta Forssan Palloseuraa Suomi-sarjassa edustanut Tamminen siirtyi viime kaudeksi RoKin joukkueeseen ja on tällä kaudella tehnyt kahdeksaan peliin tehot 5+4. Suurikokoinen ja taitava Tamminen on toiminut vakuuttavasti RoKin ylivoiman moottorina.

RoKi pelaa Aaltosen mielestä lähes samalla tavalla kuten muutkin Mestis-joukkueet.

– Ei siellä ole isoja eroja joukkueiden välillä. Kaikki joukkueet pyrkii paineistamaan kovaa. RoKi on vaarallinen joukkue, ei se ole turhaan voittanut pelejä. Meidän pitää olla hereillä. Tiukka paine sieltä tulee, analysoi Aaltonen.

Aaltosen mielestä Jokipoikien oman pään pelaamisen pitää tiivistyä. 

– Ei me voida neljää maalia päästää omiin. Se määrä on ihan liian paljon. Meidän pitää saada puolustuspeliä tiiviimmäksi ja sitä kautta saamme homman kuntoon. Olemme joukkueen kanssa asiasta puhuttu, että kun olemme huolellisempia niin hyvä tulee.

 – En halua, että joukkue alkaa pelaamaan siten, että koohotetaan päästä päähän. Meidän pitää pelata järkevää ja hyvää peliä, ja kun tulee paikka niin paineistetaan tiukkaan. Meillä pitää olla kontrolli kiekossa. En tykkää, että lähdemme koohottamaan coast to coast -kiekkoa, summaa Aaltonen.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat poissa Pellisen lisäksi sentterit Joona Manninen, Kasimir Puruskainen ja laitahyökkääjä Nico Friman. Manninen ja Puruskainen ovat molemmat olleet jo jäällä, joten he ovat lähiaikoina pelikunnossa. Friman on sivussa sairastelun vuoksi.

Ottelu alkaa LVI-Myller Areenalla keskiviikkoiltana kello 18.30, osta ennakkoliput täältä

Otteluennakot laatii Mehtimäkeläinen