IPK vei pisteet Iisalmeen

30.11.2016

IPK osoitti Mehtimäellä osaavansa tehdä muutakin kuin vain puolustaa omaa maalinedustaansa. Pirteästi pelannut vierailija oli isäntiä vahvempi luistelussa ja kamppailupelaamisessa. Jokipojat kampesi vielä kolmannessa erässä pelin tasoihin, mutta ei pysynyt enää pelin loppuminuuteilla vierailijoiden vauhdissa mukana. Vahvasti läpi pelin pelannut IPK nousi voittonsa myötä pois sarjan jumbosijalta ja voitti lukemin 2-5.

Aiemmin tällä kaudella Mehtimäellä Jokipoikien kohdatessa Iisalmen Peli-Karhut oli isännät tuolloin selkeästi parempi joukkue. Pisteet kuitenkin matkasivat silloin Iisalmeen.

Niin ne tekivät myös keskiviikkona IPK:n viedessä pisteet tällä kertaa täysin oikeutetusti mukaansa.

– Onnittelut IPK:lle. He olivat tänään parempi jääkiekkojoukkue ainakin kaksi erää, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltosta lehdistötilaisuudessa tuurannut kakkosvalmentaja Eemeli Parikka kertoi.

– Kyllähän se lähtökohta peliin, kun kuitenkin lähdetään altavastaajana, on helpompi kuin lähteä ennakkosuosikkina. Tiedettiin, että Jokipojat tulee lujaa tänään. Varmasti haluaa voiton ja Jokipojat tulikin lujaa alkuun, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen summasi.

Jokipojat aloitti ensimmäisen erän terävästi. Joukkueen valmennus oli ennen peliä toivonut Lauri Huhdanpäältä ja Oula Uskilta tasonnostoa. Kyseiset miehet vastasivatkin huutoon tyylikkäällä tavalla heti ensimmäisessä vaihdossaan.

Huhdanpää toi kiekon vauhdikkaasti alueelle ja syötti sen parhaalla sektorilla olevalle Uskille, joka ohjasi kiekon maaliin.

Erä eteni tasaisissa merkeissä. Vähitellen vierailija sai juonesta kiinni, ja se pääsi peliin mukaan. Mitä pidemmälle erä eteni sitä enemmän IPK hallitsi erää.

IPK ei todellakaan tullut otteluun vain puolustamaan, vaan se pyöritti peliään tyylikkäästi ja aiheutti hyvällä hyökkäyspelillään useita vaarallisia tilanteita Jokipoikien maalilla.

Vierailija tasoittikin ottelun ajassa 13.30. Hyökkäysalueella tehdyn kiekonriiston jälkeen kiekko pomppi lopulta Joona Tolvaselle, joka löi kiekon ohi Juho Ratilaisen.

– Onneksi selvittiin ensimmäisestä kympistä. Sen jälkeen kiekkollisessa pelissä pystyttiin luomaan ensimmäisessä ja toisessa erässä hyviä paikkoja, Niiranen lausui.

IPK jatkoi samoja hyviä otteitaan myös toisessa erässä. Se karkasi johtoon terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

IPK riisti kiekon omalla kenttäpuoliskollaan ja se pääsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, jonka päätti tarkalla ylänurkkakudilla Saku Kinnunen.

Jokipoikien syöttötyöskentely oli toisessa erässä luokatonta. Sen hyökkäyksiinlähdöt tökkäsivät useasti huonoihin syöttöihin tai niiden vastaanottoon.

Vierailijoiden puolustuspelaaminen oli myös toisessa erässä hyvää. Se piti Jokipojat parhailta maalintekopaikoilta poissa.

IPK sai hyvän pelinsä myötä aikaiseksi laadukkaita maalipaikkoja, mutta Ratilainen piti joukkuettaan pystyssä.

Kolmas erä käynnistyi tasaisesti. Jokipojat pääsi ottelun puolessa välissä ylivoimalle, jonka aikana joukkue tasoitti pelin. Juuso Akkasen ohjaus maalin edestä upposi ohi IPK:n Antti Leskisen

Jokipojat sai maalistaan virtaa ja joukkueen peli kulkikin hetken erittäin hyvin. Hyvistä maalipaikoista huolimatta Leskinen ei antautunut.

Hetkeä myöhemmin joukkueet pelasivat tasavajaalla, jonka aikana IPK viimeisteli ottelun voittomaalin. 

Jokipojat otti ottelun lopussa aikalisän ja maalivahdin pois maaliltaan, mutta kotijoukkueen kiri katkesi Jukuri-laina Niko Laakkosen viimeistelemään maaliin. Viimeisellä minuutilla IPK viimeisteli ottelun viimeisen maalin vastahyökkäyksen päätteeksi.

– Kolmanteen erään saatiin vähän tiivistettyä pakkaa ja vietiin kyllä se erä. Vähän harmittava neljällä neljää vastaan maali IPK:lle. Peli oli oikeastaan sitten siinä. Kyllä tänään parempi joukkue voitti, ei siitä ole kahta sanaa, Parikka myönsi.

– Meillä oli Jukureista kolme pelaajaa lainalla. He toivat semmoista ammattimaisuutta ja johtajuutta koppiin. Iso kiitos heille. He olivat isoja vaikuttajia tänään, Niiranen kiitteli Niko Laakkosen, Ville Hyvärisen ja Jokipojissakin kahden ottelun lainalla piipahtaneen Henri Auvisen panosta.

– Hieno taistelu koko joukkueelta tänään. Syötiin kiekkoja, ja oltiin valmiita tekemään kaikemme ettei kiekko mene omiin. Kuitenkin pystyttiin pelaamaan hyökkäävää peliä. Elintärkeät pisteet meille. Kuitenkin ollaan tasapisteissä monen joukkueen kanssa, Niiranen summasi.

Jokipoikien pelit jatkuvat tiiviillä tahdilla. Perjantaina Kokkolassa on edessä matsi Hermestä vastaan, seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina klo 17, kun vieraaksi saapuu KeuPa HT.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen.