Jokipojat palasi lauantaina voittojen tielle

15.11.2016

Jokipojat onnistui pesemään hienosti kasvonsa keskiviikon heikon KeuPa-ottelun jälkeen. Kokoonpanomuutokset toivat peliin aivan uutta virtaa, ja kahdeksan ottelun voittoputkessa liidellyt Heinolan Peliitat sai lähteä Mehtimäeltä lauantai-iltana tyhjin käsin kotimatkalle. Jokipojat jäi tasaisessa ottelussa kahdesti tappioasemaan mutta taisteli itsensä lopulta päätöserässä voittoon.

Jokipojat sai Peliittoja vastaan peliinsä toivottua suoraviivaisuutta ja jämäkkyyttä hyökkäyspään maalineduspelaamiseen. Pelissä oli selkeästi nähtävissä se, että Jokipojat pyrki saamaan kiekkoa ja miehiä vastustajan maalille.

– Tehtiin pieni muutos keskiviikon jälkeen ja muutettiin vähän pelitapaa. Eikä niin vähääkään, vaan aika paljon. Lopetettiin se kulmissa pörrääminen turhaan siellä, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen lausui ottelun jälkeen.

Helpolla Peliitat ei pisteitä antanut. Peliittojen hiukan paremmalla viimeistelyllä pelin lukemat olisivat voineet olla tiukemmat.

– Ei tullut kilpikonnapuolustusta. Molemmat joukkueet pelasivat loistavaa peliä. Tänään kamppailtiin ja taisteltiin. Hyvä jääkiekko-ottelu.

– Peliitat on äärettömän kova joukkue. Paras joukkue minun mielestäni, joka on tänä syksynä täällä käynyt, Aaltonen kehui vastustajaa.

Jokipoikien peli-ilme ensimmäisessä erässä oli hyvä. Joukkue toimitti kiekkoa ja miestä maalille sen sijaan, että se olisi pyörittänyt peliä kulmissa.

Erä sujui tasaisissa merkeissä. Jokipoikien uusitut hyökkäyskentät toimivat hyvin, sillä kaikki kentät saivat painetta aikaiseksi Peliittojen päätyyn.

Pelissä oli tunnetta, ja Jokipojat oli ahnaasti irtokiekkojen perässä maalinedustalla läpi erän, mutta maaleja kotijoukkue ei onnistunut hyvistä maalipaikoista huolimatta tekemään.

Jokipoikien Jesse Paukku oli ensimmäisessä erässä suurella tunteella mukana, sillä hänelle tuomittiin erässä kaksi hiukan turhahkoa jäähyä. Varsinkin jälkimmäistä jäähyä Paukku kritisoi kovasti tuomareille, eikä kritiikki täysin aiheetonta ollutkaan.

Peliittojen ylivoima toimikin ensimmäisessä erässä mallikkaasti. Vierasjoukkue teki kuitenkin ottelun ensimmäisen maalin tasakentällisin.

Jokipoikien kiekonmenetys omalla siniviivalla kostautui, ja Peliittojen Henri Ruotsalainen suti Samuel Jukurin torjunnasta pompanneen kiekon sisään.

– Selvittiin ensimmäinen erä. Saimme maalinkin siihen ja pääsimme johdossa ensimmäiselle erätauolle, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen summasi.

Toinen erä kului Jokipoikien hienoisessa hallinnassa. Jokipojat hiukan sekoitti hyökkäysketjujaan toisessa erässä, ja esimerkiksi joukkueen kultakypärä Lauri Huhdanpää pääsi erässä kentälle oltuaan koko ensimmäisen erän penkillä.

Jokipojat sai aikaiseksi tärkeän tasoituksen ajassa 25.22. Lauri Hukkanen tökkäsi kiekon maalinedustalla yksin olleelle Heikki Puustiselle, joka ujutti kiekon taidokkaasti ohi Peliittojen Lassi Yrjölän.

Illan komeimman osuman puolestaan viimeisteli toisessa erässä Peliittojen Juuso Perttilä. Hän veivasi ruuhkan keskeltä itsensä parhaalle sektorille ja vei tarkan alakulmakudin myötä Peliitat jälleen johtoon.

Peliittojen johto kesti vain hiukan yli minuutin. Jukuri-laina Joonas Valkonen toimitti kiekon maalille, josta sen sisään taidokkaasti iski Jesse Paukku.

Erän loppuun Jokipojat pääsi ylivoimalle. Paras paikka sen aikana tuli takakulmalla olleelle Juuso Akkaselle, joka kuitenkin suti ohi kiekosta maalin ollessa tyhjillään.

– Toisesta erästä lähtien Jokipojat oli kuskin paikalla. Yritimme pyristellä parhaamme, mutta porukkaa vähän tippui tuossa. Pitää olla rehellinen, meillä oli eilen tiukka peli ja tultiin bussilla tänne. Jokipojat sai levätä, ja se selkeästi näkyi energiatasoissa, Tuomainen myönsi.

Jokipojat aloitti kolmannen erän terävästi. Huhdanpää taisteli kiekon itselleen puolustussinisellä, ja hän pääsi Nico Frimanin kanssa kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Huhdanpään loistava passi tavoitti Frimanin, joka veivasi Yrjölän kahville ja nosti kiekon sisään.

Jokipojat sai maalistaan virtaa, ja hetkeä myöhemmin joukkue karkasi kahden maalin johtoon. Henri Auvisen viivakudin ohjasi sisään maalin edestä Ville Halonen.

Jokipojat hallitsi erää suurimmaksi osin. Peliitat sai ajoittain aikaiseksi puolittaisia maalipaikkoja, mutta parhaimmille paikoille heinolalaisilla ei ollut kolmannessa erässä asiaa.

Jokipojat puolusti johtoasemassa viisaasti Jukurin poimiessa helposti Peliittojen sektorin ulkopuolelta tulleet vedot.

Peliitat otti maalivahdin pois maaliltaan kun peliaikaa oli jäljellä 3.10. Samassa tilanteessa Jokipojat otti aikalisän, sillä joukkue oli joutunut lyömään kiekon kahdesti pitkänä päätyyn.

Peliitat löi kovaa painetta loppuminuutit. Se saikin aikaiseksi pari hyvää maalipaikkaa, mutta lisämaaleja ottelu ei enää tarjonnut.

– Hieno taistelu joukkueelta. Lopussa Peliitat painoi kovaa, mutta hyvin puolustettiin. Kun vastustaja on pelannut ilman maalivahtia ja Akkanen on pelannut, niin ei ole vieläkään yhtään maalia mennyt. Kyllä Juuso hoitaa hyvin hommansa, Ari Aaltonen kiitteli joukkueen kapteenin otteita. 

Tulevana viikonloppuna on edessä Mestiksen revanssiviikonloppu. Perjantaina Jokipojat matkustaa Savonlinnan Talvisaloon kohtaamaan SaPKon. Lauantaina joukkueet kohtaavat LVI-Myller Areenalla klo 17.00. Tervetuloa!

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen