KeuPa kellisti Jokipojat

09.11.2016

KeuPa HT oli Jokipojille vaikea vastus keskiviikkoiltana Mehtimäellä. Vierailija puolusti oman puolustusalueensa keskustaa tiiviisti, eikä Jokipojilta löytynyt lääkettä puhkoa keuruulaisten tiivistä viisikkopuolustusta. KeuPa HT katkaisi voittonsa myötä viiden ottelun tappioputkensa.

Kaikki putket katkeavat aikanaan, ja KeuPa katkaisi oman tappioputkensa Jokipoikien kustannuksella, kun ärjypaitojen vierasotteluissa hyvin toiminut viimeistely yski jälleen kotiluolassa.

Joukkueen esityksessä oli nähtävissä paljon samaa kuin kolme viikkoa sitten koetussa kotitappiossa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan, jossa Jokipojat ei tehnyt yhtään maalia. Joukkue tyytyi pyörimään hyökkäysalueella kulmissa sen sijaan, että se olisi toimittanut miehiä ja kiekkoa vastustajan maalille.

– Ei riittänyt tänään. Kulma on kiva paikka pelata. Siellä on kiva pyöriä kuin puolukka jossakin, summasi kotijoukkueen esityksiä päävalmentaja Ari Aaltonen.

Voitollaan KeuPa teki historiaa, sillä se sai voiton myötä ensimmäisen täyden pistepotin Mehtimäeltä.

– Lähdettiin taistelemaan ja tekemään historiaa tänne. Ensimmäinen voitto KeuPalle täältä. Se päätettiin, että kaikki jätetään jäälle ja mihin se riittää, katsotaan se sitten kun on 60 minuuttia pelattu. Ottelu oli äärimmäisen hyvä taistelu. Ei kaverilla ollut viidellä viittä vastaan oikeastaan paikan paikkaa. Me tehtiin niistä mistä piti tehdä, analysoi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Ensimmäisestä erästä ei jälkipolville jäänyt paljoa kerrottavaa. Erän alku oli molemmilta joukkueilta varovaista ja tunnustelevaa kiekottelua. Erän edetessä Jokipojat sai kiekkoa paremmin hyökkäysalueelle, ja se saikin aikaiseksi muutaman hyvän pyörityksen KeuPan puolustusalueella. Vierailijat kuitenkin puolustivat kurinalaisesti ja järkevästi, eikä ärjypaidoille tarjottu erään juurikaan maalipaikkoja.

KeuPa sai erän aikana muutaman terävän vastahyökkäyksen, mutta pitkiä pyörityksiä vierailijat eivät hyökkäyspäässä saaneet aikaiseksi. Maalivahdit pääsivät ensimmäisessä erässä todella helpolla, sillä KeuPan Roope Urpolahti torjui neljä ja Jokipoikien Samuel Jukuri kolme kertaa.

Toisen erän alkuun Jokipojat pääsi ylivoimalle. Kotijoukkueen ylivoima toimi kohtuullisesti, mutta ilman tulosta. Joukkue oli palannut alkukaudesta tuttuun ylivoimakoostumukseen, jossa toisessa koostumuksessa pelasi kolme oikealta laukovaa pelaajaa, kun toisessa ylivoimaviisikossa kaikki pelaajat olivat vasemmalta laukovia.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi KeuPa. Jokipoikien aloitusvoitto puolustuspäässä ei riittänyt, sillä KeuPa karvasi kiekon itselleen ja maalin edessä ollut Jere Friberg vei vierailijat johtoon. Jokipojat ei maalista lannistunut, vaan vei pelin KeuPan päätyyn. Kuitenkin laadukkaille maalipaikoille pääseminen oli toisessakin erässä kotijoukkueelle tuskallisen vaikeaa joukkueen pyöriessä kiekon kanssa kulmissa.

Ensimmäisestä erästä poiketen myös KeuPa sai aikaiseksi hyviä pitkiä pyörityksiä kotijoukkueen päädyssä. Erän lopussa KeuPa pääsi puolestaan kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta. Joukkue karkasikin kahden maalin johtoon Samuel Salosen kudin myötä. Salosen kova rannekuti pomppasi Jukurin kilpitorjunnan kautta maaliin.

Kolmannen erän alussa KeuPan kultakypärä Salonen pääsi vetämään rangaistuslaukauksen, mutta Jukuri oli tärkeässä paikassa vahvempi. KeuPa myös jäädytti pelin taidokkaasti ja Jokipojat joutui tekemään suuren työmäärän, jotta se pääsi edes hyökkäysalueelle kiekon kanssa.

Jokipoikien päästessä erän lopussa ylivoimalle Ville Halosen veto kaukaa kimposi yläriman kautta Joonas Larinmaalle, jolla oli helppo työ lyödä kiekko puolityhjään maaliin. Jokipojat sai maalistaan selkeästi virtaa, sillä jo heti seuraavassa vaihdossa Larinmaa purjehti hyvän yksilösuorituksen päätteeksi hyvään maalipaikkaan, mutta veto meni hiukan ohi KeuPan maalin.

Jokipojat otti ottelun lopussa aikalisän ja maalivahdin pois maaliltaan, mutta KeuPa ei enää antautunut.

– Tiivis peli meiltä. Meillä oli taistelua ja sydäntä. Tuota sen pitää olla joka ilta, jos tässä sarjassa meinaa ottaa pisteitä. Tosi kiitollinen olen joukkueelle, ja tälle pienelle ryhmälle jolla tänne tultiin. Iso kiitos, kiitteli Heiskanen.

– Me ei tehty historiaa. Tästä meidän täytyy ottaa oppia ja lähteä taas lauantaina pelaamaan. Meillä on onneksi tuolla nälkäisiä miehiä tulossa lauantaina kokoonpanoon. Kokoonpano tulee reilusti vaihtumaan tämän päiväisestä, ennakoi Aaltonen tulevaa lauantain kotiottelua Heinolan Peliittoja vastaan.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen

Jokipoikien seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 12.11. Peliittoja vastaan. Ottelu alkaa klo 17.00. Tervetuloa!