Kotipelit jatkuvat, IPK kylään keskiviikkona

29.11.2016

Jokipoikien vauhdikas viikko käynnistyy keskiviikkona kotiluolassa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Jokipojat pääsee kamppailuun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, kun ainoastaan Ossi Pellinen on sivussa joukkueen vahvuudesta. Puolustaja Joni Muranen tekee pitkästä aikaa paluun kokoonpanoon keskiviikon matsissa.

Jokipojat katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussaan lauantaina Mehtimäellä Espoo Unitedin kustannuksella. Jokipojat vei ottelun lukemin 4-1 ja pelasi tuossa ottelussa erittäin tiiviinä viisikkona. Vierailijoille ei ottelun aikana tarjottu montakaan laadukasta maalipaikkaa.

– Me olimme selkeästi Unitedia parempia. Eihän Espoolla ollut pelissä kuin kaksi maalintekopaikkaa. Meillä maalintekopaikkoja oli 11. Kyllähän me veimme peliä, vaikka välillä näytti, että oli tasaista.

– Olimme hallitsevampi osapuoli koko kolme erää. Espoo tuli hyvin toiseen erään. Pelattiin jämäkästi niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamisessa, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen analysoi. 

– Pelissämme oli nyt niitä elementtejä, mitä olemme jauhaneet tässä viimeiset neljä viikkoa. Niitä ei oltu ihan saatu edellisiin peleihin sillä tavalla läpi. Eikä nekään olleet itse asiassa huonoja pelejä ne tappiopelit, viittaa Aaltonen tappioihin SaPKoa ja JYP-Akatemiaa vastaan.

– Annettiin aina vastustajalle sauma. Pelattiin joku erä todella heikosti millä vastustaja sai kaulan mitä ei pystytty kuromaan enää kiinni. Tiedettiin, että se potentiaali oli olemassa. Hoidettiin lauantain peli tyylikkäästi.

Jokipoikien ja IPK:n edellinen ottelu oli lokakuun puolivälissä Mehtimäellä. Tuolloin Jokipojat törmäsi iisalmelaisten tiiviiseen oman keskustan puolustamiseen. Kilpikonnapuolustusta tiiviisti harjoittanut IPK vei pisteet lukemin 0-2.

IPK oli saanut otteluun lainalle liigajoukkue KalPan maalivahti Denis Godlan, joka oli ottelussa loistava. Onko odotettavissa, että IPK pyrkii voittamaan ottelun samalla tyylillä, eli tiiviillä kilpikonnapuolustuksella?

– Kyllä varmaan. Ihme jos he muulla tavalla peliin tulevat. Ja nyt me se tiedetään. Meidän pelityyli oli silloin vielä erilainen. Ei oltu sitä vielä silloin tiedostettu. Se tuli KeuPa-pelin jälkeen silmille.

Jokipoikien ongelmana kotitappioissa IPK:ta ja KeuPaa vastaan oli nimenomaan se, että hyökkäysalueelle päästyään joukkue tyytyi pyörittämään kiekkoa kulmissa.

Kahden samantyylisen tappion jälkeen joukkue on alkanut toimittamaan kiekkoa ja miestä rohkeammin vastustajan maalille.

– Sen jälkeen pelimme on muuttunut aika radikaalistikin. Tullaan samalla sapluunalla kuin pelattiin edellinen peli Espoota vastaan. Tiedämme miten IPK pelaa.

Muutaman tuloksellisesti heikosti menneen ottelun jälkeen joukkueen kokoonpano koki suuria muutoksia. Esimerkiksi joukkueen sisäisen pistepörssin sijoilla kaksi ja kolme olevat Lauri Huhdanpää ja Oula Uski pelasivat Espoo Unitedia vastaan neloskentässä pienellä peliajalla.

– Muutama johtava pelaaja ei ole ollut omalla tasollaan. Toivon niiden pelaajien nousevan takaisin omalle tasolleen. Se on hieno juttu, että meillä on kuitenkin laaja materiaali, ja sieltä onneksi nousee vastuunkantajia.

– Minun pitää odottaa paljon enemmän esimerkiksi Oula Uskilta sekä Lauri Huhdanpäältä. Heidän pitää nostaa tasoaan huimasti, Aaltonen odottaa.

Kun edessä on kolmen ottelun viikko, on maalivahtien peluutuksessa jo tässä vaiheessa selvät sävelet. Perjantaiksi Jokipojat matkustaa Kokkolaan kohtaamaan Hermeksen. Lauantaiksi Jokipojat matkustaa takaisin Joensuuhun joukkueen kohdatessa KeuPan.

– Juho Ratilainen pelaa keskiviikkona ja Samuel Jukuri perjantaina. Se kumpi pelaa paremmin, tulee pelaamaan lauantaina.

Ottelu Iisalmen Peli-Karhuja vastaan alkaa Mehtimäellä kello 18.30, tervetuloa! Osta lippusi ennakkoon täältä.