Legendoja esittelyssä: Kimmo Nurro ja Kai Ahlroth

23.11.2016

Vielä ehditään pari legendaa esitellä! Kimmo Nurro ja Kai Ahlroth ovat kovia kavereita, ja liigavuosina Joensuun Kiekko-Poikia seuranneet fanit muistavat heidät varmasti. Niin muistanee myös Teemu Selänne, joka allaolevassa kuvassa pääsee Ahlrothin käsittelyyn maalin edustalla.

Kimmo Nurro (s. 1966) koki aitiopaikalta niin Joensuun Kiekko-Poikien nousut kuin laskutkin 1990-luvun taitteessa. Kärpissä SM-liigaa pelannut Nurro tuli JoKP:n divarijengin riveihin kaudeksi 1988–89 ja nousi heti yhdeksi liigaan kurottaneen porukan avainpelaajista. Oululaislähtöinen hyökkääjä iski JoKP:n ensimmäisellä SM-liigakaudella tehot 6+10 ja toisella yrittämällä paria vuotta myöhemmin 9+10. Kahden Joensuussa koetun liiganousun ja -putoamisen jälkeen Nurro siirtyi pelaamaan divaria Kalajoelle. Sittemmin mies pelasi vielä yhden kauden SM-liigaa KalPassa (1994–95). Nurron uran päätepisteeksi jäi Haukiputaan Ahmat, jonka riveissä hän kiekkoili viimeiset Suomi-sarjaottelunsa keväällä 2001.

Kai Ahlroth (s. 1968) pelasi Nurron tapaan JoKP:n paidassa molemmat 1990-luvun taitteen SM-liigakaudet. Kiekko-Poikien oma kasvatti debytoi edustusjoukkueessa jo kaudella 1987–88 eikä puolustaja lähtenyt muualle ennen vuoden 1994 konkurssia. JoKP:n ensimmäisellä SM-liigakaudella Ahlroth keräsi tehot 4+9 mutta toisella hänen ottelumääränsä jäi huomattavasti vähäisemmäksi. Tuolloin tilastoihin kertyi vain lukemat 1+0. Joensuusta Ahlroth suuntasi pariksi kaudeksi Kokkolan Hermekseen. Kaudet 1996–2005 Ahlroth tahkosi Saksan alasarjoja, kunnes päätti pelaajauransa keväällä 2006 Hermeksen Mestis-joukkueessa.