Legendoja esittelyssä: Mikko Koivunoro ja Jyrki Manninen

17.11.2016

Legendojen peliin on aikaa enää yhdeksään päivää! Nyt esittelyvuorossa ovat tuolloin kaukaloon paluun tekevät Mikko Koivunoro sekä Jyrki Manninen. On ilo nähdä myös nämä kaksi mainiota pelimiestä takaisin tositoimissa!

Mikko Koivunoro (s. 1971) on yksi harvoista sekä Joensuun Kiekko-Poikien että Kiekko-Espoon riveissä pelanneista kiekkoilijoista. Mutta ei sentään ainoa: marraskuun 26. päivän retropelin osallistujistakin myös Timo Norppa ja Juha Virenius ovat pukeneet uransa aikana päälle niin JoKP:n peliasun kuin Kiekko-Espoon sinikeltaiset vermeetkin.

Joensuulaislähtöinen Koivunoro debytoi 1. divisioonassa helsinkiläisen Karhu-Kissojen paidassa mutta siirtyi JoKP:n riveihin kaudeksi 1992–93, jolloin seura oli juuri pudonnut SM-liigasta. Koivunoro viihtyi kotikaupungissaan kaksi kautta ja kuului molemmilla joukkueen runkopelaajiin. Jälkimmäisellä kaudellaan hän keräsi tehopisteet 10+34.

Kiekko-Pojat kapsahti tämän jälkeen konkurssiin, mutta Mikko Koivunoro suuntasi SM-liigajäille. Suuntana oli Kiekko-Espoo, jonka riveissä sentteri pelasi seuraavan neljän kauden aikana yhteensä 140 liigaottelua tehoin 16+45.

Espoosta Koivunoro siirtyi ensin Saksan liigaan. Sen jälkeen mies kiersi Puolan kautta Isoon-Britanniaan, missä Koivunoro edusti useita eri seuroja. Aktiiviuran päätepisteeksi jäi keväällä 2004 Keski-Englannissa sijaitseva Nottingham. Vielä viimeisellä kaudellaankin Koivunoro nakutteli maan pääsarjassa kelpo pisteet 12+39 ollen näin liigan selkeästi tehokkain suomalaispelaaja.

Jyrki Manninen (s. 1962) on yksi niistä pelaajista, joka on saanut kunnian edustaa Joensuun Kiekko-Poikia/Kiekko-Karhuja kolmella eri sarjatasolla: SM-liigassa, 1. divisioonassa ja 2. divisioonassa.

Tampereella kiekko-oppinsa saanut hyökkääjä pelasi Ilveksessä pienessä roolissa SM-liigaa kaudet 1981–84, kunnes vaihtoi HPK:n paitaan pelaamaan divaria kaudeksi 1984–85. Tämän jälkeen mies siirtyi JoKP:n riveihin ja lopetti aktiiviuransa vasta kauden 1994–95 jälkeen.

Manninen pelasi JoKP:n SM-liigakausista vain ensimmäisen mutta kuului silloin joukkueen ehdottomiin runkopelaajiin. 44 ottelua tuottivat tehopisteet 8+11. Seuraavalla kaudella JoKP nousi suoraan SM-liigaan, ja Manninen mätti 1. divisioonan piste-ennätyksekseen komeat 20+40 tehopistettä.

Jyrki Manninen on nykyisin Jokipoikien edustusjoukkueessa pelaavan Joona Mannisen isä.